Ezt tudja most a HoloLens

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 18.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft AR-szemüvegének jelenlegi változata 5,5 órát bírja egyetlen töltéssel - tudtuk meg egy izraeli rendezvényen Bruce Harristől ezt, meg még sok mindent, amire fény derül a kattintás után.

A The Verge magazin beszámolója szerint a Microsoft kiterjesztett valóságot kínáló szemüvege vezeték nélkül csatlakozik a számítógépekhez, akkumulátora akár 5,5 órát bírja egyetlen töltéssel. De ez az optimális eset. Bruce Harris, a vállalat technikai részlegének fejese egy Tel-Avivban zajló eseményen hozzátette, hogy nagyobb terhelés mellett 2,5 óra üzemidő sajtolható ki a jelenlegi verzióból. Harris szerint ez a jövőben javulni fog.

Ami a látómezőt illeti, a szemüveget hordva a belátható kép egy tőlünk körülbelül 60 centiméterre elhelyezkedő, 15 hüvelykes monitorhoz hasonlít, de a jövőbeli változatokban ezt is meg szeretnék növelni.

Az interneten keresztül több HoloLenset is össze lehet kapcsolni, így egy időben két vagy több felhasználó nézheti ugyanazt a tárgyat.

A fejlesztői készletek még idén megjelennek majd, ám a készülék ára meglehetősen borsos: 3 ezer dollárt kérnek érte.

26.
26.
ADMlN
#23: Soha nem mondták, hogy játékra szánták, csak bemutatták, hogy a játékra is lehet használni.
Valahogy úgy mint ahogy a mobilokat sem játékra szánták, de mindenki lövöldözött már sertésekre rajtuk.
25.
25.
medson
#24: *Magáról elférne egy szerkesztés gomb.
23.
23.
simon 555
Lenyűgöző kis kütyü, csak nem látom, hogy játékra milyen módon lehetne használni. Persze orvosoknak, meg kutatóknak tökéletes lesz, de játékra szerintem eléggé alkalmatlan. Max azt tudom elképzelni, hogy kivetít eléd egy TV képernyőt és azon játszol. Ahhoz meg a 3000 dollár kicsit sok, abból már csúcs TV-t vehetsz, 3-at is. Ilyen szempontból szerintem a VR jobban szól a játékosoknak.
18.
18.
PaprikaJancsi
#16: Teljes mértékben egyetértek.
16.
16.
McDuff
Istenem itt miben vannak emberek,FPS meg az utcán használni,lehet hogy ez a GK de attol még nem csak játékban kell gondolkodni,a CAD nem mond senkinek semmit?ha vki itt tervezett volna legalább egy modellt is,az tudhatná hogy egy mérnöknek pl ez tök hasznos lehet, lehet ki is fizeti érte az árat ha már az ilyen szoftverek is több 100ezerbe kerülnek...legalább az első reklám videókat megnéztétek volna róla,ez,mondhatjuk úgy, nem nekünk készül! Az első verzió még biztos nem.
14.
14.
Yanez
#10: Keresgelj a blogjaim kozt, ott pl kiparodizaltam a PS4-et. Amugy meg kezeld lazabban a dolgokat, haver, nem bantottalak sem teged, sem mast. :)
13.
13.
PaprikaJancsi
Ez az a cucc, amiben egy csomó lehetőség rejlik, és pár év múlva lehet, hogy egy kicsit el is fog terjedni. Biztos vagyok benne, hogy sok embernek nagyon hasznos kütyü lesz, de majd faragni kell az árból. Teljesen új technológia, magas ár, ez is érthető.
12.
12.
Csoki80
#6: Igen a legnagyobb gond, hogy nem nagyon lesz játék ami támogatja. Esetleg FPS-de én azt nem kedvelem...
11.
11.
kopic
3 ezer zoldhasu ? WHAT ?!?!?!
10.
10.
ADMlN
#9: Szívesen olvasok, mutasd mester, hol osztottad még az észt?
9.
9.
Yanez
#8: Akkor nem olvasol eleget. :) No de miert akarsz minenaron kotekedni? Peace ember, peace!
8.
8.
ADMlN
#4: Tisztában vagyok a szarkazmus fogalmával, mindössze az zavar, hogy a csípős humorod valahogy sosem "otthon" csattan, ha érted mire gondolok.
7.
7.
Caleon
6.
6.
Yanez
#5: Személyszerint sokkal több fantáziát látok benne, mint a sima VR szemcsikben. A kérdés inkább az, mikor fogják ezt tudni úgy kihasználni, ahogy kell? Illetve beszerezhető áron szállítani. Akárcsak a VR, ez is még gyerekcipőben jár, sőt!
5.
5.
Csoki80
#3: Semmivel nem sz**abb ez sem a Sanyi cuccánál (pont ugyanolyan...)
4.
4.
Yanez
#3: Ugye fogalmad sincs mi az a szarkazmus? :) Mellesleg a cucc engem nagyon lenyugozott az E3-on, ezt anno irtam is, ugyhogy most az egyszer mellelottel. A Sony pedig miert lenne kivetel? A MOVE-val szepen bepippantottak.
3.
3.
ADMlN
#1: Bámulatos rosszindulattal tudsz részleteket kiragadni a kontextusból anélkül, hogy értelmeznéd...
Bezzeg ha a Sony csinálná, már dobálnád a százasokat a malacperselybe.
1.
1.
Yanez
"Az interneten keresztül több HoloLenset is össze lehet kapcsolni, így egy időben két vagy több felhasználó nézheti ugyanazt a tárgyat. "

" 3 ezer dollart kernek erte"

Tehat 3000 dolcsi a targynezegetos cuccert. Hol lehet elorendelni?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...