Rise of the Tomb Raider - ez kell a 60fps-hez

  • Írta: zoenn
  • 2016. január 22.
  • Gépigény
Link másolása
Ugyan a minimális gépigényt már ismerjük, ám azt eddig nem tudtuk, hogy milyen videókártya kell a 60fps eléréséhez magas grafikus beállítások mellett. Az NVIDIA sietett a segítségünkre.

A Square Enix még mindig nem osztotta meg velünk a Rise of the Tomb Raider ajánlott gépigényét (a minimumot itt találod). Az NVIDIA viszont elárulta, hogy a magas grafikus beállítások mellé milyen videokártya dukál, ha 60fps-sel szeretnénk futtatni a címet.

A gyártó szerint egy GeForce GTX 970 szükséges a játékhoz, ha 1920×1080-as felbontás mellett élveznénk Lara legújabb kalandját. Ha viszont 2560×1440-es felbontás a cél, akkor nem árt, ha egy GeForce GTX 980Ti lapul a masinánkban.

Az NVIDIA megígérte, hogy a január 28-án esedékes premierre elkészül a játékhoz szükséges driverrel, és az előző részből kiindulva az SLI-profil is elérhető lesz.

A fenti képek már a PC-s verzióból származnak.

109.
109.
delphijos
Igen, én is azt nem értem hogy miért kell ezt ennyire felnagyítani. Szerintem senki sem mondja hogy a több fps nem jobb ( ez azért nyilvánvaló ) , de az hogy 60 fps alatt már játszani sem érdemes az azért szintén túlzás. Inkább arról van szó, hogy ha egy játék jó, akkor inkább játszom vele 30 fps-el ( ha már nem "futja" többre ) mint sehogy.
99.
99.
Norbiii
FPS-ről is elmondjam a saját véleményem: :) Én az FPS-t sosem "számoltam" sosem figyeltem! Kijött egy adott játék, amit vagy élveztem, vagy nem, és csak játszottam és játszottam, és csak ezzel foglalkoztam, az nem igen jutott eszembe, hogy hány fps lehet...
98.
98.
Norbiii
2011-ben kb 30 ezret költöttem a gépemre, beszélgettem emberekkel, vagy átmentem ismerősökhöz, akik gamerek és elmondták, hogy egy átlagos gépem van, nekik is kb ilyen van, és bár tudom, hogy nem gamer pc volt, de nem éreztem úgy, hogy szégyenkeznem kéne, mert nem több százezres pc-m volt, sőt...Suliban is sok gamer volt, de ilyen "csillagászati" összegű, 200-300 ezres gépek egyáltalán nem számítottak átlagosnak, és szerintem most sem, pedig mentek a fejlesztések rendesen. 2002-2004 körül volt egy 100 ezres gépünk, ezen ment a GTA Vice city :)
96.
96.
delphijos
Az hogy a minőséget meg kell fizetni a rendben van. És ez a gépigény ezért a látványért "jogos". De azért én sem neveznék egy 100e forintos VGA-val szerelt gépet "átlagosnak". Még ha van ennél jobb is.
95.
95.
kopic
Kár, hogy lemaradtam róluk.:S
94.
94.
kopic
Azt a mindenit, mennyi kimoderált üzenet.;D
80.
80.
ADMlN
#78: Ja, mert tiszta hihetetlen, hogy egy idén megjelenő játék magas beállításaihoz és a fullHD/2K felbontás melleti 60 fps eléréshez tavalyi csúcskártyák kellenek...
78.
78.
north
GTX 970 meg GTX 980Ti meg a tököm :D Igy van Nvidia bácsi két ilyen erősségű kártya kell majd a játékhoz....Na még mit nem! Lemerem fogadni, hogy egy jól összehangolt gyengébb konfig is megbirkózik majd ezzel a gémmel.

//Norbi amúgy jobban megéri bannolni őket :D Ezek úgy is csak ilyen kötekedésre felhasznált accok :D
77.
77.
kamgecam
#60: +1
:D
Han Solo feltámadt!FUCK YEAH!! :)
76.
76.
Arbor
Hozzá szabad szólni a cikkhez is? :D
Azok akik csodálkoznak hogy 60 fps-hez 970 kell... szerintem ez azt jelenti hogy minden maxra feltolva GARANTÁLTAN MINDENHOL meg lesz az a 60. Legalábbis remélem hogy ezt akarja jelenteni.
Ebben az esetben teljesen fer. Főleg hogy a Steamen most No.1 lett a 970... gondolom tolják tovább a marketing szekeret.
63.
63.
Már nagyon itt volt az ideje a takarításnak Norbikám!

Amit itt müvelnek sokszor a felvilágosultnak hitt gyökerek az komolyan mondom vérlázító! Az ember olvasná a véleményeket,aztán csak a szánalmas ingerszegény életet élt barmok fröcsögését látja.Ott a van pl Danikika94 hozzászlására reagálók kultura szintje,de persze ök kiselöadást tudnának tartani arról,hogy mi is a kultura :)

#41 nek csak annyit(meg még párnak)Danikika94 re ugró majomnak.
Uram atyám.Amikor már azt hiszi az ember hogy nincs lejjeb,mindig jön valaki,aki erre reácáfol.Ha legalább eltaláltad vólna, hogy mi AZ Õ TÉMÁJA!!!!! de nem,még azt sem!ÁÁÁáááÁÁÁá! Én is kiégtem.


Még jó,hogy nem a felbontásról ment a vita mert akkor már itt lenne az összes látássérült vagy szemüveges és több száz kommentet kéne átolvasni egy normális hozzászólásra várva! Tudjuk akik 200 méterröl is kiszúrják hogy ez csak 972p

Nem ártana sok embernek egy jó alapos önvizsgálat vagy mondhatnám azt kapd az élettöl amit adsz :) már,ha az életed nem merül ki ebben (Szegénykék)

Jól szórakoztam xy játékkal?Ha igen akkor ez egy jó játék? IGEN!!!
Az fps en és a felbontáson túl is van ám élet! Nem kell,hogy elvigyen a szíved mert valamelyik néha csökken!
60.
60.
Norbiii
És most tessék egy picit lehiggadni!
58.
58.
JudgeDredd78
48.
48.
Stranger
#46: Nincsenek rosszabbul optimalizálva PC-n a játékok, attól még hogy ott van a Batman, Mortal Kombat kiugró példának, nem kell ráhúzni az összes játékra hogy szar. BO3 nem valami jó, de konzolon sem a legjobb a helyzet és ez ugyan úgy igaz lehet minden játékra. Nekem lassan 6-7 éves hardvereim vannak és még mindig nem érzem hogy újítani kéne annyira "rosszul" vannak optimalizálva a játékok, bár egyre kevesebbet játszok.
Ugyan úgy nem világvége az "MK XL dlc". Egyre több játékot ad ki a Sony PC-re úgy, hogy XO-t kihagyja. Microsoftra pedig még jobban igaz. Rengeteg más PC only cím is van. Lehet, hogy én vagyok túl optimista PC-sként, de tényleg nem látom azokat amiket mondasz. Persze a legtöbben biztos örülnének a PS4 AAA címeknek, de szerintem még így sem olyan rossz a helyzet.
46.
46.
kamgecam
Jó ez a 60 fps...de, (személyes vélemény!!!)
megmondom öszintén, azért játszok konzolokon mert olyan címek vannak rajta ami pc-én nincs, illetve mert sajnos egyre rosszabbul optimalizált játékok jönnek ki pc-re.(lásd:Batman Arkham Knight, CoD Bo3, Mortal Kombat..stb)valamint egy csomó jóból kihagyják a pc-seket.Miért nem jelenik meg pc-re például az MK XL dlc?Ez kicseszés azzal aki pc-re vette meg a játékot!
Ezt nálam a több fps szám nem tudja egyensúlyozni.Még mindig játszok inkább egy jó játékkal,mint aminek nem olyan nagyszerű a grafikája,minthogy a poligonok számolgatásával és az fps számok nagyítóval kutatását vizslassam hogy mibe köthetek bele, ahelyett hogy magát a játékot élvezném.
Ettől függetlenül nem bánnám ha egy gamer pc szintű konzolt dobbnának piacra.:)

Pc-seknek legyen ugyanannyi privilégiumuk a játékokra mint a konzolosoknak (optimalizáció,exkluzívitás stb),a konzolosok pedig kapják meg a kraftot ami illene már a mai pc-s standard fps számhokhoz, mindenki boldog lehetne.

Sem a konzol sem a pc nem jobb a másiknál,mindegyik más előnyökkel és más hátrányokkal rendelkezik.Kinek ez, kinek az a fontosabb.A végén úgyis a játékok számítanak,...optimális esetben...
45.
45.
kopic
#44: kimoderált üzenet
44.
44.
JudgeDredd78
43.
43.
#39: Legközelebb előbb lesd meg miről is szólt a vita haver. :) El vagy tájolva.
40.
40.
Danikika94
#39: akinek nem inge nem veszi magára!
39.
39.
Danikika94
Kajak ezen megy a vita hogy mennyi FPS? -.-" PC-s vagyok én is de telibe fosom az FPS számokat...am is az emberi szem 26-30FPS közötti képet tudja felfogni (igazából már a 15-öt is folyamatosnak látja) ennyi utána nem a játék élményért megy a dolog...de igazis minek jártatni a számat a sok tizenéves akkor is az FPS-re fogja verni a fszát...60FPS-t még aszondom hogy megengedhető DE nem kell! Számomra a magas FPS akkor lenne döntő téma ha streamelnék vagy gameplay videókat csinálnék hogy legyen miből leszopnia a programnak az FPS-t tehát 30FPS-es videót vagy streamet 60FPS mellett felvenni jó mert marad 30FPS ami még bőven tökéletes MINDEN játékhoz! :D De aki csak játszani akar az pont leszarja ezt! MEG AMÚGY JÁTÉKRÓL VAN SZÓ AMINEK TŐRTÉNETE IS VAN!!! Nem inkább arra kéne koncentrálni FPS huszárok? -.-" Szánalmas és ez MIND A 3 platformerekre igaz hogy nem tudtok mást csinálni csak az FPS-re verni a faszotok!!! Évek óta már csak azon hiztizik a PC-sek a PS-esek a Xbox-osok hogy így szar úgy szar a felbontás az fps így szar úgy szar....-.-" Szégyen! Vegyél egy erős PC-t (vagy konzolt) és örűlj hogy játszhatsz!
36.
36.
JBoy
18.
18.
Nem hiszem, hogy teljes átlagra gondolt. Szerintem úgy érti, hogy 1 másodperc leforgása alatt nem fogja neked kiírni ezredmásodpercenként a pontos számot, mint 18-62-32-44, hanem egyszerűen egy 39-et, mint ezek átlagát. Tehát az "aktuális átlagot". És ennek igenis van értelme, kérdés hogy valóban így van-e.
14.
14.
Stranger
#11: Ez hülyeség, a Fraps mindig az aktuális FPS-t írja ki, ahogy minden más hasonló program is.
13.
13.
#11: Nos, én sosem hallottam még arról, hogy a fraps ne az éppen aktuális számot írná ki, hanem átlagot, dehát miért ne lehetne így. Viszont a mondandóm szempontjából mindegy, a lényeg, hogy igenis észlelhető, ha csökken.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...