Egy zászló alatt egyesítik a PlayStation-csapatokat

  • Írta: fojesz
  • 2016. január 26.
  • Biznisz
Link másolása
Egy részlegbe szervezi a Sony a Sony Computer Entertainmentet és a Sony Network Entertainmentet, a központosítás miatt pedig több vezető is új pozíciót kap a cégnél. A cél? Tovább erősíteni a PlayStationt.

A Sony bejelentette, hogy idén áprilistól Sony Interactive Entertainment néven egyesíti a Sony Computer Entertainmentet és a Sony Network Entertainmentet.

A Sony Network Entertainment 2010 áprilisában jött létre, ez a részleg foglalkozott a PlayStation Networkkel, a PlayStation Now-val, a PlayStation Musickal, a PlayStation Plusszal és más PlayStation-szolgáltatásokkal, míg a Sony Computer Entertainment 1993 óta létezik, és gyakorlatilag ez felelt a PlayStation márkáért és mindennel, ami vele kapcsolatos. Utóbbi valószínűleg ismertebb, és furcsa is lehet, hogy el kell búcsúznunk ettől az elnevezéstől.

A központosítás egyik fontos velejárója, hogy a cég főhadiszállása Tokió helyett Kaliforniában lesz, igaz, ezzel együtt a japán és az európai irodákat is megtartja a cég. Ezek azonban szervezetileg nem különülnek el többé, jól jelzi ezt, hogy több korábbi vezető is új pozíciót kapott.

Az egyesített részleget a Sony Computer Entertainment fejese, Andrew House vezeti, míg az európai vezető, Jim Ryan a marketingért, az amerikai főnök, Shawn Layden pedig a fejlesztőcsapatokat irányító Worldwide Studiosért felel majd - Shuhei Yoshida egyébként neki jelent majd ezentúl.

A döntés üzenete egyértelmű, nincs már értelme külön részlegbe szervezni az "offline" és "online" csapatokat, valamint meggyőződése a cégnek, hogy így erősebbé válhatnak, és még inkább segíthetik a PlayStation nyomulását.

1.
1.
Csoki80
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...