Egy évig nem tör fel játékot a 3DM

  • Írta: zoenn
  • 2016. február 8.
  • Érdekesség
Link másolása
A híres kínai cracker-csoport úgy döntött, hogy egy évig nem tör fel egyetlen PC-s single játékot sem, mondván megvizsgálják, hogy a tört verziók hiánya hogyan segíti a játékeladásokat. Újabb szög a warez koporsójában?

Úgy látszik, a Denuvo védelem tényleg kifog a crackereken. Az év elején még arról számoltunk be, hogy a 3DM vezére szerint két éven belül teljesen eltűnnek a kalózjátékok, hiszen annyira kemény diónak bizonyul a Denuvo, amely mögé egyre több kiadó áll be. Az aktuális megjelenések között a Rise of the Tomb Raider és Far Cry Primal is az osztrák cég technológiáját használja, de így lesz ez a The Divisionnel is.

A TorrentFreak cikke szerint, a kínai 3DM vezetője, Bird Sister nemrégiben azt írta a blogján, hogy csapata egy éven át biztosan nem fog feltörni egyetlen single PC-s játékot sem. Az elhatározás mától, tehát a kínai új év napján lép életbe. A crackerek kíváncsiak rá, hogy a tört játékok hiányának hatására tényleg növekednek-e az eladások.

Mondjuk, ha akarnák, akkor sem lenne könnyű dolguk, a decemberben megjelent Just Cause 3-hoz máig nincs törés, bármennyire is keményen dolgoznak az ügyön.

Persze vannak olyan kiadók és fejlesztők is, akik semmilyen formában nem hajlandóak DRM-et erőltetni a játékaikra - ilyen a lengyel CD Projekt is.

57.
57.
crytek
#56: 3DM-el inkább kínai siteokon találkozhatsz.
56.
56.
hadzsime
Ez a 3DM csapat, amúgy hogy működik? Egy játék mellett sem látom, hogy 3DM, csak CODEX, RELOADED, SKIDROW. Van valami együttműködés a csapatok között, vagy a 3DM csak egy kis hal a wareztenger sós vizein? *Yarrr*
55.
55.
Perseus84
#54: Hat persze hogy a PC. Ez nem kerdes :)
54.
54.
delphijos
#53: Most kéne egy olyan hir hogy a PS vagy BOX vagy PC a jobb. :)
53.
53.
mestermagyar
#51: Egy régmúlt háború nyomait láthatjuk itt.
45.
45.
Linebacker
Én úgy vagyok vele, hogy ha le tudok warezolni valamit ok, ha nem nem. Különösebben nem hat meg a dolog.
44.
44.
GAMEROD
Nem nagyon fog falhoz vágni a dolog, AAA-s címekből nagyon kevés minőségi darab jön ki, idén engem a Hitman és Mafia3 érdekel, amiket meg is veszek az ilyen indie címeket meg úgyis feltöri valaki, de ha jók és reális áron vannak akkor azokat is megveszem. Eredeti játékoknál az is tetszik hogy megmaradnak az eredményeim is, és jutalmakat lehet kapni pl. Steamen. Dobozos verzióra viszont az életbe nem költenék, nincs kedvem bohóckodni 7 DVD-vel, mellé pedig még leszedni 20 giga update-t. Kényelmesebbnek tartom az online cuccot.
43.
43.
Drazhar
#42: Én a Razor, FLT, Skidrow nevekkel nem is nagyon találkoztam az elmúlt években, bár tény, hogy ők mondanak nekem valamit.
Ez a 3DM meg a hírekben jön csak folyamatosan szembe, de életemben nem futottam máshogy beléjük. Az utóbbi időszakot a Codex csapat uralta, legalábbis a nagy címek szempontjából biztosan, na ha ők nyilatkoznának valamit annak lenne számomra is hírértéke.
42.
42.
GAMEROD
Mondjuk nem vágom hogy miért a 3DM lett most a crackerek ásza, mi lett a Razor-al, a SkidRow-al, Fairlight-al és a Reloaded-el?
39.
39.
markoci555
Úgy írják ezt mintha ők lennének az egyetlen csoport aki feltöri a játékokat. Tényleg ekkora szerepük van, vagy mi a f*szra tartják ezek ekkorára magukat, hogy itt befolyásolják az eladásokat?
38.
38.
crytek
Hamar feladták toltak mellé jó kis kamu szöveget..... Mondjuk szar lehet belátni létrehoztak egy törhetetlen védelmet.
29.
29.
DON GONDOCS
#12: Miért is ne legyen? Demok nincsenek, hogy győződjön meg róla az ember hogy fog futni a gépén? mert annyira megbízhatóak a gépigény leírások hogy ihaj, arról nemis beszélve hogy ott van a rengeteg bugos meg félkész játék. Az hogy most ez a port jó lett gratula télleg, de nagyon ritka. énis megvettem a 2013 TR-t ps3-ra, de előtte leis töltöttem.
26.
26.
Carrast
Régen én is törtöztem mindig, aztán valahogy átalakult ez nálam, ami érdekelt és frankó játék volt azt megvettem. előtte kipróbáltam ha lehetett, de volt olyan is, hogy nem. Igazából megérdemlik a fejlesztők, legutóbbi nálam a dark souls... belenyomtam 20 órát és akkor eldöntöttem, hogy ez kell eredetiben, mert megérdemlik!
23.
23.
delphijos
#20: Pedig ez tényleg így van.
22.
22.
delphijos
Egy másik hírnél már - talán jobban is mint kellett volna - ki lett vesézve a téma, ide csak annyit írnék, hogy én sem gondolom hogy a játékeladásokra nagy hatással lenne ez. Ha egy csapásra minden warez eltűnne, talán egy kicsivel nőne, de ennyi....
19.
19.
eszeanna
#17: Egyáltalán nem fogja vissza. A multikról sajnos nem tudok mit mondani, kivéve a The Division-ről. Az a 10 perc amíg kipróbáltam 45FPS alá nem ment. Amúgy inkább 980 mint a 970. A tiédet meg még húzni is lehet, szóval nem kell aggódnod.
17.
17.
bema695
#13: Nem ide vág, de lenne egy kérdésem. Az i5 4*** nem fogja vissza a 980-at, mondjuk gta 5 multi alatt? 4670k-hez szeretnék új kártyát venni, 970 és 980 a két lehetőség.
Nagy overkillt nem akarok, de ha meghajtja faszán, akkor inkább a 980 felé hajlok.
16.
16.
DarkLord
Nem hinném, hogy nagy hatással lenne a vásárlásra ez, aki eddig vett az ezután is fog, aki nem az meg, majd vár nem hal bele, max. vár 1 évet azt leárazáskor veszi meg 5 fillérért. Hamar kiderül úgy is melyik játék ér valamit, aminek fenn lehet tartani az árát hosszabb ideig és mely cím az, amit már 2-3 hónap után is úgy kell 50%-on rátuningolni a vevőkre.

Az AAA piac, amúgy is el van punnyadva, alig jön ki évente 1-2 minőségi játék ebben a kategóriában. Legtöbb ember egyszer kijátszásra, használja ezeket a címeket, de sok még annyit se ér. Ahogy lentebb is írták ez az indie piac megerősödését is hozhatja, amely fronton több minőségi játék jön ki egy év alatt már most is, mint AAA címből / év.
14.
14.
sasncore
A nagy szó az lenne..
A hamis képek, kivágott tartalom, technikai hibák 30 napon belüli nem javítása, illetve ha nem használható a progi rendeltetés szerűen akkor:
Visszavételi-fizetési kötelezettségük lenne a cégeknek! A fogyasztókat megillető jogokról kéne írni, ez is csak egy árú, szánalmas hogy nincs precedens értékű ügy a fogyasztók megtévesztésről. Az inkorrekt sajtó, ésa kiadók keze nyakig benne van. Kötelező demo sincs, nem említve amikor jobb a demo mint a játék maga technikailag. A digitális példány mitől drágább mint a játék bolt több esetben? Ha nem tetszik át lehet térni egy netflixes rendszerre:) Érdekes működik a dolog, korrekt megoldással.
12.
12.
KeXxX
#2: Az új tomb raider jól sikerült és egy jó portot is kaptunk, mégis minden 2. ember le akarja tölteni. Multi nincs benne viszont crack még mindig nincs hozzá. Ne is legyen.
11.
11.
anarchoid
mivel 3DM csak 1 csoport igy nem lessz hiany tort jatekokbol .. ez csak porhintes

raadasul 3Dm csak egy shitty p2p group ;) a warezscene eddigis megvetette oket .. ezutan se lesz maskepp ;)
9.
9.
_NMI_
#4: Már feltörték. Hopsz.
A gond az, hogy a védelmet folyamatosan fejlesztik, tömik be a biztonsági réseket.
6.
6.
BrockSamson
Nyugaton lehet tobben vesznek majd jatekot, de szerintem inkabb a learazasok fognak fellendulni. Akinek nincs penze vagy sajnalja a jatekra, az megvarja mig lecseng a hype es megveszi Steamen akciosan fele aron egy-masfel ev mulva.
4.
4.
logic5
Azért én örülnék, ha a denuvo-t feltörnék... Több okból is... :D
3.
3.
hadzsime
Előre látom a kommentvihart, ami végig fog sújtani ezen a cikken.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...