Marcus Fenix fiát is irányítjuk a Gears of War 4-ben

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 9.
  • Hír
Link másolása
A Game Informer legfrissebb számának címlapsztorijából kiderült, hogy a Gears of War 4 sztorija 25 évvel a harmadik rész eseményei után játszódik, és Marcus Fenix fiát is irányíthatjuk benne. Ám csak kétfős co-op módot kapunk.

Még több konkrét részletre derült fény a Gears of War 4-ről a Game Informer áprilisi számának előzeteséből. Most már tudjuk, hogy a kampány 25 évvel a harmadik rész eseményei után játszódik a Serán, és 24 órát ölel fel. Habár három szereplőre fókuszál a sztori, a kooperatív mód csak két játékost támogat.

Az egyikük mindig JD Fenix lesz, a másik pedig Kait Diaz (egy túlélő lány, aki a fallal körülvett államokon kívül született) vagy Delmont "Del" Walker (volt COG-katona, JD régi haverja). Attól függően, hogy kit választunk az ifjabb Fenix mellé, a történet is némileg változni fog, így minimum két végigjátszás benne van a Gears 4-ben.

Már csak néhány száz ember marad a Serán, miután a harmadik részben megölték az összes locustot, a COG erői minden túlélőt fallal körülvett településekbe zárnak. Ennek nem mindenki örül, főleg a Kívülállóknak nevezett szakadárcsoport, ami a falakon kívül él. Szerintük csak szabadon érdemes élni, olyanok mint a hetvenes évek hippijei. A sztori úgy kezdődik, hogy egy újfajta erő szállja meg a falujukat és embereket rabolnak el. A design megalkotásánál Észak-Olaszország erdőit és várait vették figyelembe a fejlesztők.

A játékban új fegyvereket vehetünk kézbe és új típusú ellenfelekkel gyűlik meg a bajunk. A COG szerint túl sok locustot dobtak tömegsírba, ez pedig komoly veszélyt jelent. A Sera időjárása meglehetősen szélsőséges, ami a játékmenetet is befolyásolja. Pusztító szélviharok tombolnak a felszínen, gyakran a vulkánkitörés és a hurrikán is keveredik, így pedig a fegyverek hatékonysága is megváltozik. Széllel szemben például a lövedékek visszapatakzanak ránk. Átélhetünk különösen durva viharokat is, ilyenkor a villámokat kerülgetve próbálhatunk meg átvergődni rajta.

A puskák átalakíthatóak lesznek az adott helyzetnek megfelelően. A srácok a fedezékrendszert is finomították, sokkal könnyebben mozgunk köztük, és simában rohanhatjuk le így az ellenséget - ezt a taktikát a szörnyek is gyakran alkalmazzák.

Ezúttal sokkal nagyobb hangsúlyt kap a multi is. Míg az eredeti Gears of War fejlesztésének 90 százaléka a single playerre ment el, addig itt nem így lesz. A készítők az eSport-támogatásra is rágyúrnak majd, és visszatér a hordamód is.

A Gears of Wars 4 még idén napvilágot lát Xbox One-on, de tavasszal már bétázhatunk is.

19.
19.
Tokodboy
Mit kell sírni az MS Storeon? Örülhetnetek hogy egyaltalan megjelenik. Nem teljesen mindegy hogy melyik fos program alól indítod el ? Lassan mar ott tartunk hogy szaraskor meg a gatyat is nehezetekre esik lehúzni.
18.
18.
h.jozsa
Nagyon szerettem minden részt!
Nagyon várom ezt is!
17.
17.
#10: Nekem meg pont azért fog tetszeni...
Jó lenne ha a kampányban a másik kettőt is lehetne irányítani,de gondolom nem lesz belőle semmi.
coop / multi leszarom mindet ahogy van...a single legyen atom jó!
16.
16.
#11: Bocs, nem nyelvtan náci akarok lenni de a "lépten-nyomon" azt jelenti hogy gyakorlatilag mindenütt, folyamatosan. És te inkább azt akartad szerintem mondani hogy itt-ott, néhol, tehát inkább kevésbé tűnt fel a sötét hangulat a második részben, igaz?
15.
15.
Seggeszkexkluzív
Én örülök hogy végre megújul a sorozat és nemcsak új főszereplőt kap.
13.
13.
crytek
Kár hogy ezek csak MS Store only lesz :(
11.
11.
Azadojat
#8: Teljesen egyet értek veled, számomra az első rész sötét hangulata hiányzott a későbbi részekből (a kettőben lépten-nyomon jelen volt, a háromból teljesen kiveszett). Szerintem jó irányban haladnak a fejlesztők (horde mód, sötét hangulat - bár a szélben megforduló lövedéket oltári nagy marhaságnak tartom).
10.
10.
kopic
#8: Latom, félreértettél.
Emlitettem, hogy visszatérnek a horrorisztikus vonalhoz, tehat nagy eséllyel az 1.reszre fog hajazni, ami nekem emiatt nem igazan tetszett.
De azert bizakodó vagyok.
9.
9.
"Széllel szemben például a lövedékek visszapatakzanak ránk."

Mivel kell benne lőni, vízipisztollyal? O.o
8.
8.
PaprikaJancsi
#6: Pedig az az eredeti Gears hangulat. Amikor még a teljes rettegés jelen volt, mert nem tudtuk mire számitsunk. A második részben nagyobb volt a darálás, és az egész játék epikusabb volt az előzőhöz képest. A harmadik meg a záró rész, amiben a storyn van a legnagyobb hangsúly.
Mellesleg egy rövid pályarészről nem tudom, honnan lehet megállapítani, hogy nem olyan hangulatos az egész, mint régen.
6.
6.
kopic
Egyebkent kihagytatok, hogy horrorisztikus hangulatú lesz.

PaprikaJani: En a háborús hangulata miatt szerettem a sorozat, ami az 1.reszre nem volt jellemző, ezert sem jott be annyira.:S
5.
5.
oticasi
én a horda modot várom nagyon.
a mai napig toljuk a gear 3 ban.
4.
4.
kopic
#2: Sajnos egyet kell, hogy értsek.:-(
3.
3.
PaprikaJancsi
Nagyon jó lesz, már alig várom. Imádom az egész trilógiát, és biztos vagyok benne, hogy ez a Gears is visszahozza a régi hangulatot.
2.
2.
Samu
Szebb, jobb, több... de ez már nem az a Gears lesz, amit annyiszor végigtoltunk, és még fogunk is a haverokkal.
1.
1.
godach
Bevallom, nekem a legjobban az tetszik, hogy végre nem Amerikai Focistákkal kell lennünk ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...