GDC 2016: A Sony már a frissített PS4-en dolgozik?

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 19.
  • Pletyka
Link másolása
Egy igen érdekes pletyka kelt szárnyra a GDC utolsó napján. A Kotaku névtelen forrásokra hivatkozva írja, hogy a Sony már a "PlayStation 4.5-ön" dolgozik, ami jobb grafikus teljesítményt és 4K-támogatást kap.

Több névtelen fejlesztői is azt nyilatkozta a Kotakunak az idei GDC-n, hogy a Sony hamarosan egy frissített PlayStation 4-et is piacra dob, amit erősebb GPU-val és 4K-támogatással vérteznek fel.

A jobb feldolgozási teljesítménynek hála a "PlayStation 4.5" fokozza a PlayStation VR-élményt is. Bár konkrétumok még nincsenek, és sok a homályos folt, nagyon úgy tűnik, hogy a Sony nem várja meg, míg a PS4 az életciklusának végéhez ér, belátható időn belül frissíti a konzol hardverét.

Néhány forrás szerint a japán vállalat már több fejlesztő véleményét is kikérte az idei GDC-n a frissített konzolról. A Sony egyelőre nem kommentálta a szóbeszédeket.

Ha a hír igaz, a PlayStation 4.5 lenne az első olyan konzol, ami 4K-ban futtatja a játékokat.

161.
161.
Norbiii
#160: erősebb/szebb...akart lenni, elnézést.
150.
150.
Caleon
Konzol vs PC valóban értelmetlen, mert mindkettő a gamer gyűjtőfogalom alá tartozik, így szépen meg kellene férnie egymás mellett annak is, aki ezen a platformon játszik és annak is, aki azon.

Mindig van nagyobb hal, ezért nem az a kérdés, kinek a platformja erősebb, hanem hogy elégedett vagy-e azzal, ahogyan a hobbi betölti az életedben a rekreációs és relaxációs szerepét. Ha igen, akkor semmi gond, ha nem, akkor tanulmányoznod kell a lehetőségeidet, hogy merre lehet tovább lépni.

Kinek a The Witness jelenti a kikapcsolódást, kinek a XCOM2, a Forza vagy a Bloodborne... nem mindegy? A lényeg az lenne, hogy mindenki jól érezze magát.
142.
142.
Norbiii
Nekem a pc-m max 40-50 ezret érhet és nem gondolom, hogy ezért kevesebb lennék, és azt sem gondolom, hogy csak nekem lenne ilyen. Aki tud venni egy fizetésből 100-150 ezres vidikártyát, vagy több százezres pc-t, nagy valószínűséggel az sem az átlagkeresetet keresheti meg, akinek meg telik rá, annak szívből kívánok jó játékot, csak legyünk képben, hogy nem ez az átlagos... szerintem. :d

128.
128.
Caleon
#127: GTX 980-at találtam már 153 ezerért is.
124.
124.
Stranger
#120: De szebb lesz, eltűnnek a renderelési hibák. Ahogy AF/AA és jobb minőségű textúraszűrés is javít a grafikán. Nézz meg egy lent említett Ordert vagy TLoU-t, homályos kép, éltöredezések, spórolások.
Nagyfelbontású képek:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1164602

Néha köpni nyelni nem tudok már egy több éves játék látványától sem.
Lásd Crysis 3. Mint egy festmény! (8k-ról downsampled)
http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2014/05/crysis-3-at-8k-city.jpg

Amúgy konzolon is vannak jó minőségű játékok, pl. Battlefront, Rise of TR, AC:S.
Sokkal kevesebbet spóroltak ezekben mint máshol és az eddigi legszebb játékok is konzolon, nem kell ide a homályos The Order.

#117
Az a baj, hogy te sem játszol PC-n, de beszélni akarsz róla és leírások alapján döntesz a gépigényről.
Így fut egy 7 éves hardveren a The Division. De "évente kell új hardvert venni".
https://www.youtube.com/watch?v=UfYx3Auc3gE

Persze ha kiderül, hogy a Crysis többet tud egy 10 éves engine-el rögtön jön "de hát lapos és unalmas" lap. Eddig a látványról volt szó, de mind1.
Játszottál vele? Nézd meg mit reagál az AI amikor láthatatlan vagy. Próbálnak együtt maradni és lassan átfésülni a terepet. Húú de gagyi! Egyébként a vegetáció nagy részére hatni tudsz. Ha hozzáérsz egy pálmalevélhez elhajlik, annak függvényében hogy érsz hozzá. Ja és akkor még bazi nagyok is a pályák...
110.
110.
ADMlN
#103: A 960 majdnem félárban van a PS4/XO-hoz képest. A 970 az ami olyan egy árban van velük.
106.
106.
#102: En tokeletesen meg vagyok vele elegedve, es kicsit korainak tartok egy 4.5-ot.
105.
105.
Edgar26
#88: Nem kötekedni akartam és ismerem az en bloc kifejezést, de ámblokknak írva még nem láttam. Viszont rákerestem és állítólag tényleg használják így, ilyen ez a nyelv, változik:)
104.
104.
Norbiii
Most nézem, hogy kicsit több, mint 2 év után majdnem 40 millió eladott Ps4, ez már most a Ps3 eladásainak kb a fele....Durva!
103.
103.
delphijos
#102: Szerintem ahogy az is rosszul van / volt kommunikálva hogy a mostani konzolok majd lebontják a falakat is, ugyanez igaz fodítva. Nem szerencsés tényleg a PC-s csúcs grafikát a konzolok mellé tenni. Amikor még egy 960-as kártya is alig olcsóbb mint egy PS4 v. X0. Az lenne a gáz ha mondjuk egy 980-on futtatva nem lenne látványos a különbség. A másik meg, hogy szerintem az is tévedés hogy minden játékosnak konzolt porba alázó konfigja van otthon. Itt persze biztos más az arány, de sokszor olvasom hogy még a 8G RAM se mindenkinek van. Az ilyeneknek egész biztos nem százezres VGA van a gépében.....
102.
102.
Norbiii
Nem rosszból, de még csak kb 2 évesek a mostani konzolok, nincs is újabb náluk és már is ennyi a negatívum? :) :) Esetleg ha mondjuk 3-4 év múlva panaszkodnának a hardverre, az talán még oké lenne, de így és most....
Senki ne vegye rossz éven, de sokaknak mintha semmi nem lenne jó, de szerencsére a 30 millió ps4 tulajból talán nem mindenki gondolkodik így, és sokan biztosan (maximálisan) jónak tartják a gépüket, mert szerintem a ps4 egy erős gép! Persze ez csak az én véleményem. :)
100.
100.
delphijos
#97: 64 G memória? Csak ez belekerülne a mostani konzolok árának a 2/3-ba. ( És csak DD3-as árat számoltam. )Persze, piszok jól hangzik az egész, de egy 250-300e forintos konzolból meg nem menne el 30-40 millió csak mondjuk 5. A hardcore és tehetős játékosok imádnák, de senki más nem is venné. A "túl jó" ( és emiatt drága ) konzolok eddig kivétel nékül elbuktak. Lehet nem egyet érteni, de ez az igazság.
99.
99.
Heldengeist
#97: Azért ennyire nem kell elszaladni. Az Xbox 360 512MB RAM-ja és a PS3 2×256MB-ja is kiszolgálta a generációt, ezek a mostaniak pedig 8GB-ot kaptak, ami nem kevéssel több. Ami fojtogatja az a tabletekbe és netbookokba való alacsony órajelű Jaguar magos APU.

Btw. én is szívesebben kicsengetnék 700$-t egy olyan konzolra, ami ténylegesen végigbír egy generációt, mint 350$-t egy olyanért, amit félidőben cserélni kell egy fél generációval jobbra, megint 350-400$-ért, hogy hozni tudja a kor elvárásait.
98.
98.
delphijos
Ugyanazt gondolom mint Szejko. Az tény hogy a marketing gépezet hatalmasat hibázott a "túlértékeléssel", de egy ennél erősebb konzolt a piac által elfogadtató áron nem nagyon lehetett volna csinálni. Már írtam erről, de 2013-ban mennyibe került volna egy konzol ami simán viszi a 1080/60-at? Ki fizette volna azt meg. Utána lehet nézni mennyit kóstált akkor egy PC ami ezt tudta. Ugyanúgy nem hiszek ( már ha lesz is frissített PS4 ) a 4K játékban. Max. azt tudom elképzelni ( mert ilyen pletykát már régebben is olvastam ) hogy képes lesz lejátszani a 4k BR filmeket, Vagyis kap egy 2.0-ás HDMI-t, meg esetleg egy upscaler-t , ilyet meg már láttunk az x360-nál is, az első verzióban még HDMI kimenet sem volt. De hogy natívan 4K-ban renderelje a játékokat, azt kétlem. Szerintem irreális elvárás olyan minőséget várni egy konzoltól amit egy PC is úgy tud csak, hogy csak a VGA többe van mint az egész konzol. Az hogy ezt borzasztó rosszul kommunikálják, az viszont igaz.
97.
97.
Bisur1996
Én továbbra is azt mondom, amit hónapokkal ezelőtt mondtam, és ami egyáltalán nem volt népszerű vélemény.

Nagyon erős konzolokat kellene a piacra dobni. Vagy a mostani "frissítéssel", amit nem tartok jó ötletnek személy szerint, vagy a következő generációban. Kerüljön akár kétszer vagy két és félszer annyiba, de bírja sok évig, ne avuljon el. Meglegyen az érzet, hogy aki konzolt vesz, az most befektet egy nagyobb összeget, de éveken át nyugodtan ülhet, jönnek a játékok, minden szépen elfut, nem kell aggódni, nem kell frissítgetni.
Alapból egy nagyon erős processzor kerüljön beléjük, plusz erős GPU, ne spóroljanak ezen, 64 GB RAM, ne a Crytek-nek kelljen könyörögni, hogy ugyan már nyolc giga legyen benne, mellé akár egy SSD+HDD vagy ha az túl sok helyet foglal, akkor csak egy több terrás HDD. Nem kell mindennek palacsinta vékonynak lennie, nyugodtan lehet kicsit vastagabb a normális hűtés miatt, plusz a tápot sem muszáj feltétlenül a házba építeni.

Én még mindig ezt az álláspontot tartom.
95.
95.
Krezy
#89: Szeretem a mai gamer társadalmat ezért tart itt ahol ( Sok üres semmit nem érő játék,csilivili grafikával...) ilyet még nem b..sztam , "szégyen hogy egy játék 30fps-el fut" xDDD
94.
94.
Heldengeist
#93: Az upscale 4K az nem 4K. Ilyen alapon már most is megvan a 4K, mert a smart TV-k maguktól is ki tudják nyújtani, megvannak bennük azok a képjavító algoritmusok, amiktől nem falrahányt borsó lesz a végeredmény, a konzolok pedig még a natív 1080p-től is leizzadnak jelen állapotukban.
93.
93.
Jhonyy
Inkább oldják meg valami frissítési módszerrel a mostani ps4-et hogy futtasa a 4k jövőbeli játékokat ha igaz a hír, mert tényleg nagy lehúzás lenne ha ujjat dobnak piacra.....nem hinném hogy a mai ps4 ne tudna elfuttatni egy 4k játékot, csak szerintem egy igazi frissítés és kész, egy upscaling 1080p-4k-ba.
90.
90.
CitromH
#18: "ha ez igaz akkor az nagyon nagy kibaszás lenne a mostani ps4-esekkel, mert a fejlesztők akkor már az "új ps4" re fejlesztenének inkább a "régi" meg jó lesz butitva." Pont, hogy rosszul látod. Most is "butítva" fejlesztenek, de lesz lehetőség minőségibb verziót is gyártaniuk. Most nincs.
89.
89.
Dark_Temptation
#77: Ettől a gentől is azt vártuk. De ha ilyen csiga tempóban haladnak, akkor a köv gen még csak az 1080p 60fps nél lesz. (tudom vannnak címek amik már így futnak, de túlnyomó részt még mindig csak 30fps van... Ami szégyen...)
88.
88.
Norbiii
#79: Ámblokk, jelentése "összességében" egy kitalált szó, ami a francia en bloc szóból eredhet, és ennek a magyar szinonimája, ami franciául annyit jelent "mindenestül" Az ámblokk hivatalosan nem elkönyvelt szó, és nem is szerepel egyértelműen a magyar nyelvben, de sokan átvették, és leginkább a közbeszédben használják valamikor am blok, amblokk, vagy ámblokként, én az utóbbit szoktam használni!
86.
86.
Angelwing
81.
81.
Seggeszkexkluzív
https://www.youtube.com/watch?v=XkAPMyfiPQQ

Ez a Kinect 2.0 és akármilyen jónak ígérkezik, nem lesz több egy drága kiegészítősnél.
80.
80.
Seggeszkexkluzív
Wiiu 1,5, PS4,5 XboxN02, lesz itt meglepetés az e3, csak legyen játék amivel promózzák. Persze majd kapunk prerenderelt BF, meg AC videókat hú 4k meg VR utána meg kiderül hogy az is egy high end pc-n futott. Az jó hogy próbálnak újítani, mert gondolom ezek a hardver bővítések leginkább a VRhoz kell majd, sőt ez biztos is. A régi tulajok meg majd örülhetnek hogy az alig 3-4 éves konzol mekkora változáson esett át. Hát igen csak megint ott tartunk hogy lesz egy erős de kihasználatlan konzol. Mert milyen játékokkal fogják promózni a régiek vrosított változatával vagy neagyisten ilyen Until Dawn: Rush of Blood típusú játékkal amiről egyből az jut eszembe hogy ez a VR is olyan kihasználatlan marad mint a kinekt.
79.
79.
Edgar26
#78: Ez off, de direkt írtad úgy, hogy ámblokk? Nem akarok nyelvtan tanár lenni ezért inkább kérdezem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...