Rekorddal rajtolt a Batman v Superman

  • Írta: fojesz
  • 2016. március 28.
  • Cooltúra
Link másolása
A kritikák ellenére rengetegen váltottak jegyet a Batman v Superman: Dawn of Justice-ra, sőt még egy rekord is összejött a mozinak, ugyanis egy szuperhősös film sem kezdett még ilyen jól.

Habár nekünk nem igazán tetszett a Batman v Superman, és jóformán mindegyik kritikus belekötött, úgy tűnik, Batman és Superman összecsapása ígér annyi izgalmat, hogy az emberek a lehangoló vélemények ellenére is megnézzék maguknak. A film remekül kezdett a mozikban, és még az említett rekord is összejött neki.

Az első hétvége 424 millió dolláros jegyárbevételt hozott a Warner Bros.-nak globálisan, ami azt jelenti, hogy kezdés tekintetében csak a Star Wars: The Force Awakens, a Jurassic World és a legutolsó Harry Potter-film tudta felülmúlni - az eddig etalonnak számító szuperhősös filmek, az Avengers-epizódok viszont elmaradtak tőle.

A Batman v Superman az amerikai számok tekintetében is felülmúlta a Warner várakozásait, sőt ott még a Harry Pottert is le tudta nyomni a maga 170,1 millió dollárjával, így ez lett a stúdió eddigi legerősebben kezdő filmje a hazai piacon.

Update! Azóta pontosítottak a számokat, az amerikai piacon elért jegyárbevétel 166,1 millió dollár lett végül. Ez azt is jelenti, hogy a házon belüli rekorddöntés nem jött össze a Warnernek.

47.
47.
Ragnarox007
#36: Egyébként pedig igaza van a srácnak:
"A probléma, hogy bármelyik filmet is nézzük, ha a rendező neve ismertebb, akkor ő lesz a "felelős" a nézők és kritikusok szemében, holott az utóbbinak azért többet kéne konyítania a filmkészítéshez, mint az egyszerű nézőnek.
Synder szerintem remek rendező, a probléma, hogy nem tartozik azon kevés emberek közzé, akik rendelkeznek az utolsó vágás jogával (pl Nolan ilyen). Így mikor a film elkészül, akkor pár teszt vetítés után, meg fókusz csoportos tesztek után, a producerek megvágatják a filmet, és lesz belelő valami más. Szerintem egy újabb Watchman tanúi lehetünk. A mozis és a vágatlan verzió egymás közelében sincs, és ugye nagyon sokan az előbbiből indultak ki, és szarozzák a filmet. (Hasonló példám szokott lenni a Mennyei királyság, megnézed a mozi változatot, kb 20-30 értelmetlen dolog van benne, megnézed a vágatlant, mindenre választ kapsz, és nézed, hogy egyik másik jelenetet minek kellett kivenni, mikor az azt követő rész totál értelmezhetetlenné válik nélküle.)
Így, mivel Syndernek van egy kétes filmiográfiája, így nem rendelkezhet a végleges változattal, és azt szépen megcsonkítják. Azért is, mert a filmforgalmazók és mozik egyenesen rühellik a hosszú filmeket, mert egységnyi idő alatt kevesebbszer tudja levetíteni. A forgalmazónak az is a problémája, hogy az első 2 hét kritikus bevétel szempontjából, főleg akkor ha nagyon egymásra torlódnak a blockbusterek. Synder és Goyer kapott egy feladatot, amit szerintem nagyon is el tudtak volna látni, mert látták, hogy amit kérnek az 2 órába büdös életbe nem fér bele, a stúdió meg nem akart kockáztatni egy 2 részes filmmel, így választhatta a "csonkítást", és még így is majdnem 2 és fél óra.
Kár érte. Szerintem a végső verdiktet a vágatlan/rendezői változat után mondja ki mindenki. Addig be kell érni ezzel a csonkított produceri változattal."
nevnelkul: Remélem nem gond, hogy bemásoltam, és felhasználtam a hozzászólásodat :D
46.
46.
Ragnarox007
#36: Nyugodtan lehet szidni, utálni Snyder-t, hiszen mindenkinek szíve joga. Csak sajnos rengetegen elfelejtik azt a tényt (mint ahogyan most te is), hogy bizony nem csak a rendező vonható felelősségre a kialakult végeredmény miatt, főleg most a BvS esetében. Persze elismerem, hogy Snyder fejében sincs minden rendben, és éppen ezért nem is fogom védeni, de ugyanakkor mégsem tudom hibáztatni a kialakult helyzetért. És miért? Mert a legnagyobb problémaforrás maga Goyer, akit már régen el kellett volna küldeni a bús pi**ába, ehelyett meg rábízták a BvS forgatókönyvét (aminek kegyetlen nagyot kellett volna szólnia). És sajnos hiába csatlakozott a fedélzetre Chris Terrio, hiszen neki már csak a "foltozgatás" maradt... És ugye a vezetőséget se felejtsük el, akik szinte mindenre rábólintanak. És ugyanakkor hangsúlyozom, hogy a film eszméletlen módon szét van vágva, ezért is kellene megvárni a bővített/rendezői kiadást, és azután mondani teljes véleményt, nem pedig a sárgaföldig döngölni a filmet. Snyder-ről pedig annyit, hogy szerintem vizualitás szempontjából egy zseni (de ezt már sokszor, sok helyen leírtam), csak éppenséggel túl nagy szabadságot szokott kapni, és ezért kellene sokszor a körmére néznie a drága vezetőségnek, és akkor valószínűleg utána mindenki "boldog" lenne. Meg ugye kell egy normális forgatókönyv, és ha minden igaz, akkor az Igazság Ligájához már semmi köze nem lesz Goyer-nek (hála az égnek). Szóval marad Snyder + Terrio, és ha tényleg odafigyelnek a rendező úrra, akkor garantáltan remek filmet kapunk.
43.
43.
PaprikaJancsi
(A hozzászólásaimban Spoiler lehet)
37.
37.
PaprikaJancsi
#36: Ne vicceljünk már, ez a film egy csoda lett, mint képregényfilm, mint film is ezer pozitívummal rendelkezik. Maximum a Snyder utálókat nem elégíti ki, mert a képregényrajongókat biztos igen.
36.
36.
SLi
#34: Ne vicceljünk már, ez a film egy tragédia lett, mint képregényfilm, mint film is ezer sebből vérzik. Maximum a Snyder rajongókat elégítette ki mert a képregényrajongókat biztos nem. Már mások is leírták de Snyder tényleg az egyik ha nem a legostobább filmrendező, csak egy szeletke az úr intellektusából:
"ha kilősz egy autót egy rakétával, és az autóban ülő ember ebbe belehal, az oké, mert nem a rakéta öli meg, hanem a felrobbanó autó - ergo nem te közvetlenül vagy a felelős" mondta és egyúttal megszüntette a gyilkosság fogalmát a jogászprofesszor-filmrendező-látnok géniusz Snyder batman gyilkolása kapcsán.
35.
35.
McDuff
Általában azt vettem észre hogy az húzza le aki kurvára nem ért hozzá és képregényt még messziről se látott.ez a film egy igazi DC rajongónak kincses bánya volt!nem mondom hogy 10/10,de nem is 3 meg 4,5 pont amiket kapott.a 7.5 amire majd most be fog állni,reális sztem.várom zack snydertől az igazság ligája filmet,most már rá merem bízni.de azért néhol jogos,gondolkodjon el miért kapott olyan kritikákat,nem kell nyugodtan hátradőlni.
34.
34.
Ecneb
Még szép!
Manapság divat fikázni valamit! A film nagyon jó lett, tipikusan képregény film, a rajongókat nem megerőszakolták, hanem kielégítették, Megérte jegyet váltanom rá!
33.
33.
Caleon
#31: Nekem a Jim Carey-féle Minden6ó volt egy ilyen élmény, a kimaradt jelenetekkel értettem meg egy csomó részt, azzal volt teljes a film. Sajnos ha egy sztori összeáll a készítők fejében, akkor már nehezebben veszik észre, hogy a véglegesből kihagyott tartalom miatt az eredmény értelemzavaró lehet és esetleg elveszíti a konzisztenciáját.
32.
32.
Orrharapo
A film nem volt rossz, de nem is volt az igazi. Egy egyszeri vasárnapi mozit ér. De nem lesz maradandó remekmű. Egyszer kétszer nézős, torrenttékás film.
Előtte pár nappal megnéztem a Dark Knight Returns című remekművet. Immár sokadjára. Csak hogy hangolódjak a filmre.
Ami jó volt: Batman, és az akciójelenetei jók voltak. (tényleg volt egy kis játék beütése a harcnak :) ) Alfred teljesen jó volt, Wonder Woman szintén nagyon eltalált karakter. A két szereplő szintén jól együttműködött a film alatt.
Superman sajnos nem volt elég súlyos szereplő. Egyszerű volt mint a szög. Nekem a trailer egy olyan sztorit sejtetett, hogy lesz valamilyen szinten istenkomplexusa és ezért csap össze a két karakter. Erre össze ugrasztották a denevért a cserkészfiúval. A Dark Knight Rerturns animációs filmben, jobb és logikusabb volt a konfliktusuk. Itt ezt a részt árnyalhatták volna jobban. Ott Superman az elnök kidobófiúja volt, és politikailag gondot okozott neki Batman.
Batman harca Supermannal szerintem rendben volt. Kicsit rövid volt, de valljuk be nem is várhattuk volna el, hogy órákig üssék egymást. Elvégre egy ember harcol egy félistennel. A zárását kicsit összecsapták.



spoiler: Erősebb volt az animációs filmben, ahol Batman emlékezteti rá, hogy ő is legyőzhető, akár egy szimpla halandó által is. Superman meghal, tudjuk meghalt a képregényben is, és tudtuk hogy feltámad. Jason Momoa meg nem szerepelt sokat :)

spoiler off
31.
31.
Ragnarox007
#30: Sajnos egy vicc ami kialakult a film körül, mert "undorító" módon alulértékelt, pedig egyáltalán nem lett rossz film (főleg ahhoz képest, amennyire mindenhol lehúzták), bár elismerem, hogy messze nem is tökéletes... Egyébként 2 dologgal hibáztak a készítők, az egyik, hogy ismét Goyer-t bízták meg a forgatókönyv írással, a másik pedig, hogy gyakorlatilag az egész filmet szétvágták. Tegnap este már kiadtak egy kivágott részt, ami rögtön több dologra is választ ad, szóval ezért sem értem hogyan gondolták ezt a készítők, mert véleményem szerint alapból azzal a plusz 30 perccel kellett volna a moziba "küldeni". Persze tudom, hogy korhatár besorolás, stb, de akkor is... Egyébként nekem is elvették a kritikusok a kedvem, de az értékelésekhez képest pozitívan csalódtam a végeredményben.
30.
30.
Caleon
Az az igazság, hogy nekem minden személyes ismerősöm, aki látta a filmet, pozitívan nyilatkozott róla. Illetve van olyan ismerősöm is, aki hangosan anyázza a tesztírókat (nem a GK-ét), hogy majdnem lemaradt miattuk róla.
29.
29.
crytek
Ennyit a sok gyökér negatív kritikáról.Kurvajó film Vártam ,hogy bevételbe megmutassa kasszasiker a film ez be is jött. Várom a különálló filmeket!!!
28.
28.
Tokodboy
Mivel a hangulata sokkal komorabb, sötétebb mint az említett avangersnek ezert meg is érdemli.
24.
24.
dcba
#12: Ezt ugy kell erteni, h keves vagyok ahhoz, h egy Man of Steel-t felfogjak? A kepregenyeket ismerem es szeretem, de szamomra a Man of Steel egy hulyeseg volt. Az eleje meg nagyon tetszett, h bemutatjak a Kryptonit bolygot, majd ahogy Superman probalgatja az erejet. Aztan jon az elso baromsag, h hagyja a foldi apjat meghalni, mert az int neki, h ne, nem kell. Superman mar akkor is olyan gyors volt, h ha megmenti az apjat, akkor mindenki nezett volna ugyan, de senki le nem vagta volna, h mi is tortent, de kellett a drama. Aztan az egesz atcsapott egy idiota CGI pankracioba es a vegen Clark Kent megy dolgozni a szanaszet vert atomjaira zuzott varosba.

Ha ehhez a story-hoz en keves vagyok es te mely tartalmi mondani valot velsz benne felfedezni, akkor nagyon nem vagyunk egyvilagban. Pont, h nem az agyatlan CGI pornora lennek kivancsi, de ugyfest ezt csak a rajzfilmek es a kepregenyek tudjak visszaadni, mert ezek a filmek ugy keszulnek, h utana egy tucat termeket el tudjanak adni. Nem irom le ezt a filmet, de a Man of Steel az szamomra egy ordas nagy baromsag volt semmi tobb.
22.
22.
altF4
Bőven meglehetett nézni. Látszott rajta hogy ennek a filmnek a célja a szórakoztatás volt, és semmi több. A látvány, a verekedések, a zenék mind nagyon jók voltak. Ben Affleck és Jeremy Irons pedig nagyon jó páros, látni akarom még őket sokat. Wonder Woman végre valahára normálisan volt ábrázolva. A batmobil és a batwing mind látványos és hasznos volt. Igen voltak hibái. Igen van egy pár logikai baki, és néha olyan mintha két jelenet közt hiányozna egy átvezető jelenet, és doomsday sem az igaz, de ennek ellenére bőven van olyan jó mint bármelyik marvel film. Ha egy látványos, igényes akciófilmet akartok látni, vagy szeretitek a DC képregényeket, akkor tegyetek vele egy próbát. Csak ne úgy üljetek be elé hogy most egy filmtörténeti mérföldkövet fogtok látni...
21.
21.
Seggeszkexkluzív
Spoiler a képregényben is "bekómázik" superman a doomsdayel vívott csata végén.
20.
20.
PaprikaJancsi
#19: SPOILER
19.
19.
PaprikaJancsi
#17: Talán azért, hogy a folytatásban együtt tudjunk érezni az emberekkel, akkor amikor újra megcsillan a napfényében a remény jele.
18.
18.
PaprikaJancsi
Mindig minden filmnél lesznek ezek a nyavajgó nézők, és a szokásos ,,csalódtam benne" mondatokat irogatják.
Teljesen korrekt film volt, hatalmas élménnyel. Minden perce élvezetes volt, csak ajánlani tudom a moziban lévő megtekintést.
Mellesleg az a néző aki egy premier előtti vetítésen mobilozik (annak ellenére, hogy tilos), és nem a filmet nézné, az egy bugyant. Kifizet egy jegyet 1500 Ft-ért, azért hogy a Facebookot bújja.
17.
17.
kopic
#11: Minden egyes szavaddal egyetertek ! Nalam is teljesen ugyanazok a negativ-pozitiv dolgok mint nalad. En is izgatottan vártam es sajnos csalódnom kellett, pedig csak az első trailert lattam (szerencse hogy a többit nem, mert azokban mindent lelottek igy utolag visszanezve.) stb.:(

SPOILER !!!!!!!!



Az utolso 10-15 perc is tenyleg irdatlan hányadék lett. Ezt megis hogy gondoltak ?! Miert probaltak elhitetni bárkivel is, hogy Superman tenyleg meghalt ?! Minek kellett az a drama bele ?!
-.-


Spoiler vege !!!!!!!!!!
16.
16.
Dreadlox
Kiváncsi leszek erre, ugyanis sztem a bosszúállok és a hasonszőrű marvel filmek sztem nagyon erős középszerűek. Szerintem rohadtul túl vannak értékelve.
14.
14.
Harkat
#11: Egyetértek veled. Számomra ez a film olyan volt, mint tavaly a Star Wars. Nem rossz, de csalódtam benne bőven.

Viszont a harc koreográfiára rácáfolnék. :) Csak hogy magamat idézzem:
"Értem ezalatt a jövőbeli lepusztult városos akciót. Ha majd nézitek újra a filmet, vagy elsőre, nézzétek nyitott szemmel. ;) Ne Batmanre koncentráljatok, hanem a statisztákra. Még oda se ér hozzá a Denevér, de már úgy tesz mint akit megütöttek... A másik már guggol is lefele még mielőtt megrúgnák... A harmadik meg néz "hogy most én jövök? most én jövök? na most már én szerepem jön akkor megindulok" címszóval. Stb. Siralmas az a jelenet. :)"
Jó, igaz, megvan a hangulata, kicsit ilyen Batman Arkham (játék) feelinges. Csak a kivitelezésük nagyon pocsék lett.

Eisenberg meg tényleg túlnyomja a metaforákat, de az nem az ő hibája, hanem aki azokat a szövegeket írta neki. Ha csak a mimikai játékát nézzük, szerintem ő is hozta a szerepet, mint mindegyik mellékkarakter. :)
13.
13.
roli33
#11: Ez a baj, túl nagyok voltak az elvárások a filmmel kapcsolatban. És tényleg az évszázad összecsapásának reklámozták kb.
Nagyon is jó film volt! Volt benne tartalom is bőven. És látszik, hogy a DC tényleg a képregény rajongókat célozta meg elsősorban, mert telis tele volt utalásokkal. Nincs minden a szánkba rágva. Ez persze elveszik és eltörpül a CGI bunyó mellett, ami elég sötétre is sikeredett. Sajna az utolsó összecsapás elég követhetetlen, ellentétben a Batman bunyókkal, amik nagyon jól néznek ki. Először én se tudtam eldönteni, hogy most ez akkor tetszett-e, de így visszagondolva a dolgokra, inkább a pozitív irányba billen a mérleg, azért is, mert ügyesen ágyazott meg a DC Extended Universenek.
12.
12.
Seggeszkexkluzív
#9: Ha man of steel neked értelmetlen volt, akkor ettől a filmtől is maragy távol mert itt még több utalás van képregényekre és szereplőkre is, valamint a történet is "összeszedettebb". De ha csak az akcióra vagy kíváncsi biztos nem fogsz csalódni.
11.
11.
giga321
Már a jegyelővétel is rekord volt annyian foglalták le előre (köztük mi is), de ez nem jelenti azt, hogy jó lenne a film. Én úgy ültem be rá, hogy omg omg BvS alig vártam már még pólót is vettem direkt emiatt (meg haverom is), sőt még szabit is vettem ki csakhogy premier elötti vetítésen itt lehessek.
Én csalódtam hiszen a nagy BvS jelenet 6 perc volt össz-vissz. Illetve a vége is teljesen klisé tenger volt. Több emberen láttam a csalódást és az elöttem lévő kb 15 percenként mobilozott. Óra megnézés, facebook, netezés stb.

Szóval én bitangul vártam a filmet de meh.

Pozitívum Ben Affleck és a Batmanas részek, a harc koreográfia nagyon jó volt. Gal Gadot szereplése és az Ő jelenetei is mind tökéletesek volt.
Jeremy Irons is remekelt.

Amy Addas tök fölösleges volt ebben a filmben. Eisenberg meg:túlértékelt. Attól, hogy valaki metafórákat meg idézeteket mond még nem lesz nagy alakítás.

10/6 nálam és azon ritka értékelések egyike amivel egyetértek a Gamekapcson.
De fura mert nekem a Man of Steel tetszett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...