Hivatalos: szeptemberben jön a Final Fantasy XV

  • Írta: fojesz
  • 2016. március 31.
  • Megjelenés
Link másolása
Óriási felhajtás közepette árulta el a Square Enix a Final Fantasy XV megjelenési dátumát. PC-s verzió nem lesz, cserébe viszont kaptunk egy sor másik bejelentést is - összefoglaló következik.

Úgy néz ki, célegyenesbe fordult a régóta készülő Final Fantasy XV, ennek láthatóan éppen annyira örülnek a készítők, mint a rajongók. Magyar idő szerint ma hajnalban egy Los Angeles-i eseményen jelentették be a játék végleges megjelenési dátumát, de más érdekességekkel is készültek nekünk - a vállalkozókedvűek itt nézhetik vissza a teljes műsort.

A legfontosabb hír talán, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően szeptember 30-án jelenik meg a játék PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Jól olvastátok, a PC-s verzióval kapcsolatos híreket nem erősítette meg a Square Enix, a Final Fantasy XV (egyelőre legalábbis) megmarad konzol-exkluzív címnek. A bejelentés mellé új trailereket is kaptunk.

További meglepetés, hogy az Episode Duscae után újabb demót kapott a játék, a Platinum Demo névre keresztelt kipróbálható változat már tölthető is a PlayStation Store-ból és az Xbox Store-ból. A Platinumból tegnap este már kiszivárgott néhány jelenet, ebben irányíthatjuk Noctist gyerekként egy álomvilágban. A demó nemcsak a végleges látványból, de a főbb játékmeneti elemekből is ad egy kis ízelítőt, és érdekesség, hogy a végigjátszása után megtarthatjuk a minket vezető Carbuncle-t: nevet adhatunk neki, és a végleges játékban is megidézhetjük majd.

 A Final Fantasy XV kétféle gyűjtői kiadásban érhető majd el. A 90 dollárt kóstáló Deluxe Editionben a játék egy fémdobozban érkezik, amelyet Yoshitaka Amano grafikája díszít, megkapjuk mellé a Kingsglaive: Final Fantasy XV című animációs filmet, illetve némi ingame tartalom is üti majd a markunkat.

A 270 dolláros már Ultimate Collector's Edition ütősebb darab, igaz, ebből mindössze 30 ezer példány érhető el. Ez esetben is gyönyörű díszdobozra számíthatunk, a kötelező DLC-k és a Kingsglaive mellé azonban egy 192 oldalas képeskönyv, egy Noctis-figura és a Brotherhood alcímet viselő anime lemezes kiadása is jár majd.

Film? Anime? Pontosan! A Final Fantasy XV-höz két adaptáció is készül. A Kingsglaive: Final Fantasy XV című egész estés animációs filmet a nyáron teszik hozzáférhetővé a különböző digitális boltokban, és Takeshi Nozue, a Final Fantasy VII: Advent Children társrendezője felel majd érte. Az Aaron Paul, Lena Headey és Sean Bean közreműködésével készülő film a játék történetével párhuzamosan játszódik, és Lunafreya Nox Fleuret, illetve Regis király körül forog majd. Lesznek benne a játékból ismerős karakterek, emellett új arcokat is köszönthetünk majd, ilyen a főszereplő Nyx is például.

A Brotherhood: Final Fantasy XV egy anime-sorozat, amely a játék előzményeit meséli el - egész pontosan azt, hogy miként lettek barátok a játék főhősei. Öt, egyenként tízperces epizódra számíthatunk, ezeket a YouTube-on fogjuk megtalálni, és az első felvonás már nézhető is. A szériát az A-1 Pictures (Sword Art Online, Black Butler) jegyzi, és egy hatodik bónuszrésszel is készülnek, ezt azonban csak a már említett gyűjtői kiadás tulajdonosai fogják megkapni.

Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel a Justice Monsters Five is. Ez Noctisék kedvenc flippere a Final Fantasy XV-ben, így a játékon belül is hozzáférhetünk majd, a Square Enix azonban különálló mobiljátékként is elérhetővé teszi, amely iOS-re, Androidra és Windows 10-re érkezik. Ingyenesen tölthetjük le, az viszont nem derült ki, hogy mikrotranzakciók lesznek-e benne.

7.
7.
delphijos
Én is végignyomtam a demót, és egyetérrek. Bár a recehalmaz kicsit túlzás, de a framerate csapnivaló, ahogy a kamerakezelés is. A zene viszont nagyon tetszett, hangulatos Egyelőre én sem vagyok elájulva.
5.
5.
azureknight0715
Nagyon remélem hogy ekkora hype után nem basszák el a játékot és visszanyerik a jó hírüket, mert jelenleg szépen kibújt az tipla A-s játékok közül, de talán ezzel visszajönnek az élmezőnybe.
2.
2.
fehersam
Nem találom playstation store-ban a Platinum Demo-t. :/
1.
1.
Megmondókapitány
http://gs.i.web4.hu/apix_collect/1602/final-fantasy-xv/final_fantasy_xv_etc_screenshot_20160331103637_1_original.jpg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...