A PlayStation 4-nél is erősebb lesz a Nintendo NX?

  • Írta: Shifty
  • 2016. április 14.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb hét, újabb Nintendo NX-pletykák. Ezúttal a NeoGAF-on bukkant fel néhány információ a Nintendo új üdvöskéjéről. A forrás szerint a konzol állítólag még a PlayStation 4 teljesítményén is túl fog tenni.

Az elmúlt hetekben felröppent szóbeszédek rendre arról szóltak, hogy a Nintendo nem szeretné újra elkövetni azt a hibát, amit a Wii U-val vétett, így képességekben és erőben is olyan konzol lesz az NX, ami simán vetélytársa lehet a konkurenciának.

Éppen ezért meglepő, hogy a múltkor 4K-s pletykával haknizó NX egy új forrás szerint nem hogy ugyanolyan erős lesz, mint a többiek, hanem még sokkal erősebb is. A NeoGAF fórumán olvasható pletyka szerint az NX a PlayStation 4-nél sokkal erősebb processzort és GPU-t kap, és memóriából is több lesz benne.

A névtelen forrás szerint már az is biztos, hogy a korábban sokat emlegetett Zelda-átirat mellett az új Super Smash Bros. is kap egy NX-es portot, és jó eséllyel a Mario Maker és a Splatoon is tiszteletét teszi majd az új konzolon. Minden azon múlik, hogy sikerül-e átmenteni a játékosok adatait az NX-re.

A forrás emellett megemlít egy másik fontos részletet is. Szerinte ugyanis senki semmit nem hallott még a hordozható egységről.

90.
90.
Tokodboy
De a nintendo így is úgy rábaszik, hogy a generáció közepén jön ki egy erősebb hardverrel, mert pár év múlva jön az új ps és box akkor meg a nintendó lesz hátrányban. Nekik is akkor kellett volna megjelenniük, amikor a ps4 csak kétszer erősebb hardverrel.
80.
80.
Seggeszkexkluzív
#64: a játék helyett statisztikákkal és számokkal foglalkoznak, ez a fő téma!..
+1 egyetértek veled, ma rengetegen játszanak ilyen indie játékokkal és ott is 1 jó játékra jut 10 szemét plusz ott vannak a Moba és sandbox craftolós survival játékok, egymást érik yt és twichet az élő közvetítések,. kicsit átalakult a játékos társadalom.
nagyobb hangsúly van az online jelenléten is.
73.
73.
Caleon
#69: Ismét nálad van az igazság, ott a pont.

Egyik platform ebben erős, a másik abban, nem kell "ez az erősebb, az az erősebb", ilyet az oviban csinálnak, csak ott nem konzolokkal és pécékkel, hanem apukákkal.
69.
69.
Yanez
Tobbszor is leirtam mar blogban meg kommentekben, de elmondom megegyszer a velemenyem, nagyon roviden:
Regen is mentek a farokmeregetesek, csak nem mindenhol es nem ekkora mennyisegben, de mindossze csak azert mert nem volt INTERNET. Legalabbis nem ilyen szabadon. Most mar mindennek hangot adnak, mert megtehetik azt, es nem csak pc-rol, hanem mar szinte barmirol. Ha hirtelen megszunne a net, higgyetek el, hamar elsullyednenek ezek az fps "problemak". Pont ugy lenne, mint regen, ahol max csak a suliban hallhattunk 1-2 elegedetlen szajat. A lapokban is az volt a "legjobb", hogy a cikkek alatt nem letezett >>hozzaszolas<<. :)))
64.
64.
akidaki
#62: Sok mindenben igazad van, de azért azt tegyük hozzá, hogy nem éppen a mostani generációban kezdődött ez a számokkal, meg statisztikákkal való dobálózás (ugye anno a 32 vs 64 bit, vagy például: https://www.youtube.com/watch?v=zlulSyBI2aY). A Sega és a Nintendo fanok ugyanúgy szidták egymást, hogy kinek van jobb konzolja. Manapság tényleg vannak sokan, akik csak a grafikával, stb. törődnek, de azért azt nem mondanám, hogy ebbe az irányba tart a játékostársadalom, nagy piaca van például az indie játékoknak is.
62.
62.
Norbiii
#43: Egy hatalmas +1 ami a lényegét tekinti!

Úgy kezdeném, hogy a Ps, Xbox és Nintendo is nagyszerű, mindegyikre vannak jobb és rosszabb alkotások, bár ez erősen szubjektív! Mindhárom játékkonzolnak szerintem helye van piacon! Talán tudomásul kéne venni, hogy különböző emberek vagyunk, tiszteletben kéne tartani, és elfogadni azt, hogy valakinek a Ps, valakinek az Xbox, és valakinek a Nintendo játékai jelentik az igazi szórakozást, vagy ugye vegyesen.
Ha én szeretek Mariózni, mért is vádolnak meg azzal, hogy gyerekes játékkal tolom és hogy sz*r? Nem, kérem nekem nem sz*r! De ez igaz a többi platformra is, mert PC-N, Ps-en, és Xbox-on is, sok-sok REMEK játék van! Viszont természetesen a negatív véleményeknek is van helye, mert nem szeretheti mindenki például a Super Mariót, igaz egy GTA V-öt sem, meg egy CoD-ot sem, csak nem biztos, hogy ezért bárkit is meg kéne szólni, csakazért mert mást szeret! Én például nem tartom magam dedósnak, mert imádom mondjuk Yoshit...Azért mert a mai trend más, és a lövöldözős, kaszabolós, meg ilyen olyan "felnőttes" játékokkal játszani trendi és ez a divat, attól még ezek is játékok!

Persze most mit várjak én abban a játékostársdalomban, ahol olyan a mentalitás egyeseknél (tisztelet a kivételnek) és erre jó példa a telefonok, hogy már ismerős is le*zaroza a régebbi telómat, mert nekem "csak" 30 ezres volt (az is nagy pénz) neki meg méregdrága iPhonja....hát már a telefonokat is 1-2 évente cserélik, mert jön az újabb, és innentől kezdve jön az a gondolkodás, hogy az már gagyi és elavult, és ez a stílus, ez az elkényeztetett divatból fújjuk dolog, igaz a gamer társadalom egy részére is! Ha gamer pc-d van az a jó, mert a ps4 elavult, ha ps4-ed van a ps3-at szólják meg, és így tovább...! Én imádom a Wii U-t, és hányszor szólják meg, és nézik le a játékait és a teljesítményét?
Nem beszélve arról sem, hogy manapság sokszor már nem a játékok kapják a főszerepet.

És miről szólnak ma a dolgok? A játékról? Á dehogy! Ma a videojáték, mint érték átváltott mérnöki szakköre, az emberek mérnökök lettek, és a játék helyett statisztikákkal és számokkal foglalkoznak, ez a fő téma!...Mit olvasok? hány fps, milyen felbontás, pixelek számolgatása, hány méterről játsszunk, és vajon tű éles e a bokor mögötti századik fűszál, ez a fő téma, magáról a játékról meg sokszor örülök, ha olvasok két sort! És félreértés ne essék, én elfogadom, hogy ez sokaknak fontos, tiszteletben is tartom, de kérdem én, összességében beleértve mindent biztos jó irányba halad a játékostársadalom??? Ilyen szemszögből nézve, a Nintendo valóban ötletes JÁTÉKOKAT készít!
61.
61.
aordog
Segítsetek! Olyan konzolt ketesek, ami 8Gb ès benne van a 4 game és a sensor bar is. A konzolok szervìzében rendeltem és felhívtak, hogy ez màr nincs.
Valóban csak a sima 8-as és a 32-es van? Nincs ez a Bundle??
58.
58.
kamgecam
#43: +1
Most teljesen rápörögtem a nintendóra,nemrég töltöttem le a Super Metroid-ot ,a Super Mario 64-et és a SM Galaxy 2-őt közbe a felújított Zelda TP is beszereztem limited-ben.
Neked hatalmas tapasztalatod van Peti játékok terén szóval megköszönném ha mondanál még pár olyan címet ami letölthető WiiU-n és szerinted kihagyhatatlan.
57.
57.
Yanez
A Wii-hez hasonlo konzolt kell kiadni, legalabbis ami a valasztekot illeti, es akkor a rajongok is elegedettek lesznek meg a Nintendo is, mivel kicsi az eselye, hogy ugy veszteseges lesz, mint a WiiU. Ezt kell megerteni gyerekek, mert hiaba elegedettek a rajongok, ha a jovoben is latni szeretnek az N konzoljait. ahhoz eros hardver es multiplatformok kellenek. Tetszik vagy sem, erre is igeny van ma.
54.
54.
kamgecam
1 hete írtam már erről:
https://www.gamekapocs.hu/tag/kamgecam/blog/10068/nintendo_nex_tul_szep_hogy_igaz_legyen

Már megint igazam lett.Sőt már mielőtt mondtam már igazam volt.Bármit mondok igazam van...Besenyő IV István vagyok azaz Besenyő Igazam Van István és elmondanám nektek hogy igazam van.

https://www.youtube.com/watch?v=SFGDzHAeTrE

53.
53.
shatterhand
Nem ezen múlik az biztos. Amíg nem jön rá ugyanaz a felhozatal, ugyanolyan mennyiségben mint a két másik konzolon addig az ottani vásárlóközönséget nem fogják tudni átcsábítani. Akit meg úgyse az érdekel az meg leszarja mennyivel erősebb.
Olyan gépet adjanak ki amire dögivel jönnek jó játékok és kész. Nem kell évekig húzni címeket,hogy aztán "kapjátok be, lelőjük 99%nál" és kezdjük elölről...vagy nem.
51.
51.
myrte
#50: Reggie ki is jelentette, hogy nem félnek a használt piactól.
50.
50.
myrte
#40: Még nincs is WiiU-ja. Szimplán a tényekre alapoz. És inkább csak Te vagy túl elfogult.

Ha valami jó játék, nem akarjuk eladni. Ezért se esik használtan a Nintendo játékok ára. Nincs olyan használt xbox, ps játék dömping, hogy egymás alá licitáljanak az eladók. (ne az itteni viszonylatokat nézd, régen ciki volt használt ruhát venni, most meg háda kupon a nyeremény)
49.
49.
Seggeszkexkluzív
Ha fejlesztői szempontból nézzük jó húzás hogy tudja tartani a lépést ps4,5 és Xbox 2.0NE-al, így lesznek támogatók és nagyobb lesz a választék, onnan már csak az N sajátos irányítója ami nyújt egy kis pluszt a konkurenciához képest + az excluzív címek. A kérdés már csak az hogy az ára is családbarát lesz vagy csak a megjelenő játékok, mert jelen pillanatban wii-u nagyon túlárazott a játékokról nemis beszélve.
A wiiu kis túlzással megismételte a virtual boy sikerét.

https://www.youtube.com/watch?v=FS1p7W5dmBE
48.
48.
zozo76hun
jojo hogy erosebb lesz de ez a mininun. aztan jon a kovetkezo ps meg xo es megint a nintendo lesz a leggyengebb a 3 kozul.
46.
46.
unrealnoise
#43: "Az teljesen mind1 hogy van 35 Mario, mivel itt mindig csak a karakter ami fix, de az ötlet és a kreativitás messze meghaladja a többi platformer színvonalát."

Erre jöttem rá én is, a 2DS-el a zsebemben. Korábban pedig én is kétkedve álltam a Marios címekhez. De jah, a karakter és a "téma" az fix, a világ a játékélmény sokszor egészen más. Ezt pedig nagyon sok fejlesztő nem mondhatja el magáról... Mármint hogy képesek ennyire egyedi, ennyire jó JÁTÉK-ot készíteni.
45.
45.
unrealnoise
#40: "A tablet kontrollerről inkább hallgatok, mivel az nem az az innováció, ami miatt rohannánk megvenni. PS-en már rég lehet ezt a Vita-val, és most már mobillal meg tablettel is!"

Az az innováció, hogy ott a térkép a második kijelzőn, az, hogy cerkával tudok pályát tervezni Mario Makerben, az. Nem lett világrengető, de nem kellene csak egy sima streaminges játékeszközként leírni. Sokkal több az annál néha.

Wii U játékok kezdőára viszont nem olyan magas. És az, hogy értékálló egy játék, nem feltétlen hátrány. Az ilyeneket nyilván el is tudod adni, és nem csak 1-2 ezer forintért. A 85-90%-os akciókat meg inkább Steamre írnám, 4-5 évig konzoloztam (PS3/Xbox360/X1) és messze nincsenek olyan akciók, mint te írod, az új címekre leszűkítve pláne.

Én elfogulatlan vagyok. Nem mondtam, hogy Nintendo Wii U-nak nincs hátránya, lentebb le is írtam kettőt. (Multi címek hiánya (ebbe a gyenge hardver és a fejlesztés nehézségei is szerepet játszanak), és hogy hamarosan (1-2 év és) nem jön rá semmi jóság. De attól az exek minősége nem lehet vita tárgya szvsz.
42.
42.
Yanez
#41: Vicces, hogy pont a Rezit hoztad fel, ha érted! :)
40.
40.
Yanez
#35: Lehetnél kicsit elfogulatlanabb is, és elfogathatod, hogy minden konzolnak megvannak az előnyei és hátrányai, plusz mindenkinek más az ízlésvilága. Pl a Mario játékok 5 év múlva is majdnem teljes áron érhetők csak el (legjobb esetben féláron), addig psn és live-on 85-90%-os akciókkal kényeztetnek el, ahol gyakran fél éves játékok is szerepelnek! Sőt, minden héten vannak remek leárazások!

A WiiU előnye viszont néhány egyedi platformer, és a Wii játékok futtatása, ami nem rossz, de mint láthatod, sajnos nem is elég ahhoz, hogy az embereket annyira érdekelje. A tablet kontrollerről inkább hallgatok, mivel az nem az az innováció, ami miatt rohannánk megvenni. PS-en már rég lehet ezt a Vita-val, és most már mobillal meg tablettel is!

Én őszintén remélem, hogy az NX egy erős konzol lesz, amely megtartja az N varázsát, és a multiplatform játékok felé is szabadon nyit. Akkor biztos vagyok benne, hogy sikeres konzol és vetélytárs lesz!
39.
39.
Caleon
#34: Azt csak arra írtam, hogy 2000 körül már használtuk azt a felbontást (még ha akkor a 4:3 volt is a divat), mint amivel a konzolok 2005-2006-ban beléptek.

Amúgy én örülnék egy erős Nintendo-nak, és jó lenne, ha multiplatformok megjelennének arra is, illetve néhány Nintendo-s játék is nyithatna a PS felé.
36.
36.
Ooorky
#21: Előbb még XboX 360 és PS3 volt, most már csak Xbox?

Bár van benne logika, mivel az Xbox megelőzte néhány hónappal az Athlon X2-esek és a Core 2 Duo-k piacra kerülését, de a PS3 már utána jött.
De a többi része okés, csak elsőre hagyhattad volna a szarfröcsögést.
34.
34.
dcba
#23: 1080x768 neked miota 1080p? Az 1080p az 1920x1080
33.
33.
dcba
#10: Az, h nem csokken az ara, csakis Magyarorszag hibaja. Itt Angliaban 400 fontrol indult mind2 gep es ma akar ujonnan jatekkal lattam mar 250 fontert is, ami kb 40%-os eses ami sztem abszolut nem rossz.
30.
30.
Norbiii
Wii U egy klassz kis játékkonzol, és sok jó exkluzív játék van rá! Már sok embernek segítettem, akinek van kérdése, írjon nyugodtan, szívesen segítek!
29.
29.
#24: Annyi, hogy szerintem irreálisan drága. Prémium csomagok 90 körül mozognak, 50-60-nál többet nem adnék érte. Épp ezért várom meg az NX-et, akkor csak leesik a mostani gépeknek az ára.
A legfontosabb számomra: van digitális boltja a Nintendonak? Vagy ez nem úgy működik mint a két másik nagy konzol?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...