Új shooteren dolgozik John Romero?

  • Írta: Shifty
  • 2016. április 19.
  • Teaser
Minden jel szerint John Romero, a Doom és a Quake társfejlesztője is felszáll a VR-vonatra. Egy Twitter-bejegyzés szerint ugyanis új PC-s játékon dolgozik, ami ráadásul egy shooter lesz, és jó eséllyel VR-támogatást is kap.

A Shacknews pár nappal ezelőtt írt egy rövid cikket, amiben arra igyekeztek választ találni, vajon mit takarhat a kitalált Hoxar Inc. és ki állhat a vállalat új honlapja mögött. A magazin forrásai szerint John Romero, a Quake és a Doom korábbi társfejlesztőjéhez vezetnek a szálak, amit végül maga Romero se cáfolt, de nem is erősített meg.


Az id Software egykori alapítótagja ugyanis a Twitteren reagált a magazin írására és jelezte, van abban valami, hogy a Hoxar Inc. hozzá köthető. Ebben még önmagában nincs semmi érdekes, abban viszont igen, hogy Twitter-üzenetében a PC és az FPS hashtageket használta. Az is árulkodó, hogy ennek a kitalált vállalatnak a Twitter-oldala a VR-hoz egyértelműen köthető tartalmakat is posztolt, így nem kizárt, hogy Romero egy olyan új játékon dolgozik, ami a VR-t is támogatni fogja.

Bármin is ügyködik Romero, reméljük, hamarosan hivatalosan is bemutatkozik.

11.
11.
Heldengeist
#10: Konkrétan nem. Inkább csak népszerűvé tették. A zsáner maga már akkor vagy 15 éve létezett.
10.
10.
icebolt93
#9: Az FPS műfaj megszületése konkrétan neki, John Carmacknak és a többi ID Software-s srácnak köszönhető. (Egéybként, akit érdekel, az olvassa el a Doom legendája című könyvet, abban benne van az egész története)
9.
9.
icebolt93
#8 Az tény, hogy meglovagolta kicsit a Doom és Quake által szerzett hírnevet, de attól még elég sok mindent letett az asztalra. Azoknak, akiknek az apja lehetne fele annyi "Romero kaliberű" munkájuk sincsen, mint neki. Wolfeinstein, Doom, Quake. Persze ezen kívül ott vannak még az egyéb játékai is, amit még az ID előtt csinált (meg, amit utána). Pl. Dangerous Dave. Tényleg nem csinált semmi különösebbet az elmúlt 15 évben, de attól még igen is nagy játékdesigner, akinek nemcsak a neve legendás, hanem az alkotásai is. Elég megnézni a nemrég kiadott Doom pályáját. Szerintem zseniális. Szerintem több tiszteletet érdemelne ennél még akkor is, ha az utóbbi években nem igazán dolgozott. :)
8.
8.
Heldengeist
#7: De nem alkot semmit. Nemhogy nagyot, még kicsit sem. Pedig már a Daikatana óta nincs semmi vesztenivalója, az meg már 16 éve volt. Mióta kirakták az id-től, azóta felnőtt egy generáció, akiknek az apja lehetne és már többet letettek az asztalra, mint ő egész eddigi (és fogadni mernék rá, hogy ez utáni) életében.

Ott van Tim Schafer, egy idős Romeróval és ő képes rá, hogy időről időre hozzon egyedi és érdekes játékokat. Ő tényleg művész, és csinál is valamit. Még én is vagyok annyira művész, mint Romero.
7.
7.
br1Koo
#1: Ja, csak pont az ilyen instabil formák azok a művészek akik minden kötöttség nélkül tudnak nagyot alkotni, mert nagyon nincs mit veszteniük. Mondjuk szerintem a fiatalokra érdemes figyelni, akik még bizonyítani akarnak, ez majdnem minden dologban így van. Siker egyelő nyugalom, tisztelet a kivételnek.
6.
6.
Csoki80
5.
5.
Perseus84
#4: :))) ez nagyon ide illo volt :))) de jo
4.
4.
Extol
De király ha valakinek idősebb korában is megmarad a haja. Én már 25 évesen kopaszodtam.
3.
3.
Formula1fanatic
"nagy stúdiók és fejlesztőcsapatok nem hívják, hogy dolgozzon náluk" Nem hiszem, hogy szüksége lenne rá.
1.
1.
Heldengeist
Érdekel még bárkit a világon, mit művel Romero? Ezelőtt 20 évvel tagja volt egy csapatnak, aki úttörők voltak a játékiparban. Pontosan azóta nem tett le semmit az asztalra. Szerintem már szakma sem is vár tőle semmit. Csak arról van néha egy egy hír, hogy megint dolgozik valamin, ami sosem készül el vagy megint nyilatkozott valamit, de a nagy stúdiók és fejlesztőcsapatok nem hívják, hogy dolgozzon náluk. Nem bíznak meg annyira a szakértelmében vagy a hozzáállásában, hogy akár csak sima dizájnernek felvegyék, pedig arról lett híres. És úgy látszik, a nevének sincs annyi marketingértéke (nem is csoda), hogy legalább reklámarcnak elhívják. Csak egy játékipari celeb, semmi több.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...