Ilyen lehetett volna a Fable 4

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 12.
  • Hír
Link másolása
Az Eurogamer méretes cikket készített a Lionhead bezárása apropóján, amelyben arról is szó esik többek között, hogy milyen lehetett volna a Fable 4, ha a Microsoft nem erőlteti rá a Fable Legends koncepcióját a csapatra.

Az Eurogamernek John McCormack, a Lionhead egykori művészeti vezetője nyilatkozott, ő árulta el, hogy milyen Fable 4-et szeretett volna ő, aztán a csapat is, merthogy az ötletére mindenki vevő volt a Microsoftot kivéve.

Az eredeti elképzelések szerint a játék központi városa, Bowerstone tovább nőtt volna, méreteiben nagyobbra tervezték, mint azt a korábbi részekben láttuk, és leginkább egy London-szerű metropoliszra emlékeztetett. Az Unreal Engine 4-et használó epizód az ipari forradalom idején játszódott, a korábbiaknál lényegesen darkosabb, felnőtteknek szóló körítést pedig alapvetően meghatározták volna a különböző technológiai vívmányok.

A naturálisabb megközelítés ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a sorozatot jellemző rejtélyeket vagy humort parkolópályára tették volna, McCormack szerint például olyan karakterek is szerepeltek a történetben, akiket Hasfelmetsző Jack vagy Dr. Jekyll/Mr. Hyde ihletett.

A projekt azonban mindössze a vázlatolásig jutott el, a Microsoft ugyanis visszadobta az ötletet, mondván a Lionheadnek a szolgáltatásszerű játékokra kell koncentrálnia - többek között ezért hagyta el a céget McCormack is.

Peter Molyneux vezetésével ekkor ugortak neki a Project Opal fejlesztésének, amelyből egyes vélemények szerint maga a Fable Legends is kinőtt: ennél a projektnél tulajdonképpen egy azonos játékvilágot osztottak szét a készítők különböző platformokon, méghozzá úgy, hogy PC-n építkezni kellett, Xboxon lövöldözni, mobilon pedig nyersanyagot gyűjteni.

További érdekesség, hogy a Fable Legendset állítólag 75 millió dollárból fejlesztették - bár senki nem akart rajta dolgozni -, és a Lionhead úgy gondolta, ha valami balul sülne el, és nem működne, szükség esetén át tudják alakítani a Fable negyedik részévé. Ahogy azt viszont már hallhattátok, erre végül nem kaptak lehetőséget, a stúdiót bezárták, a Microsoft pedig nem hajlandó túladni a Fable márkán, hogy más próbálhasson vele szerencsét.

22.
22.
McDuff
#21: Azért az 50 ezüst kulcsra sztem még te is azt mondod hogy vicc volt,mindenki várta hogy az 50. ládában mi lesz erre random bedobott vmi olyan fegyvert amit meg lehet venni akármelyik árusnál (pontosan már nem emlékszem,de kb ilyesmi volt),az előtte levőkben meg óvszer meg elixír meg ilyen szarok voltak :D nah arra fokozottan igaz volt hogy a legkevesebb munka lett volna vele ha átgondolják,de mégis jelentős!
21.
21.
kopic
#19: +ott vannak a demonkapuk, 50 ezustkulcs/vizkopok (megtalalasuk nem keves idő sztem) katlan arena is, meg sok badass legendás fegyver is.
20.
20.
kopic
#19: 3.resz lehet jobban sikerul, ha meg legalabb 1 evig fejleszthettek volna, mert a 2 ev az loxar volt, csak hat a ms nem engedte.
19.
19.
Giggsy
#14: Na igen, de pont ez volt a gond. A zenék, helyszínek jók voltak, akadt pár humoros mellékküldetés is, agyament sírfeliratok, eszméletlenül vicces dokumentumok, a gyökér sötét testvériség (vagy mi volt a neve a bandának, akik az emberáldozatok mellett bingó keddet, vagy mit tartottak), meg ilyen totál bolond egyéb tennivalók, de azért nem GTA mennyiségben, hogy sokáig kitartsanak. Én már a karaktereket sem igazán mondanám nagy számnak, mert volt ugyebár chicken chaser húga(nővére?) az első részből, a kereskedő, aki mindenféle őrült cuccokat árult a híd alatt, Reaver (aki alapjában véve jól megírt karakter, semmi baj nem is lenne vele, ha a játék végén ki lehetne nyírni) meg pár mellékküldetéshez kapcsolódó figura, de igazán emlékezetes TÁRS nem akadt. Az interakciók a lakossággal, a hősi pózolás, meg az effélék jópofák voltak, de csak némi pluszt jelentettek. A baj az, hogy adva volt egy nagyszerű keret egy átkozottul jó játékhoz, de se egy akárcsak közepes történetet, se egy pár valódi interakcióra képes, tartalmasabb karaktert nem tettek bele. Nekem ez ilyen "a maratoni futó tíz perc előnnyel a második helyezett előtt, másfél méterre a céltól összeesik, és nem fut be" jellegű dolognak tűnt. Nagyon jó lehetett volna, a nagyját nagyon jól megcsinálták, de épp azokat barmolták el, amikkel talán a legkevesebb munka lett volna, de a legnagyobb jelentőséggel bírnak a minőség szempontjából.
18.
18.
kastorhun
#17: De miért nem?
Pont hogy az volt az egyik legjobb hely, nagyszerű horror hangulata volt, és ott volt az egyik a legjobb a zene, kár érte.
17.
17.
kopic
#16: Nem tudom emlékszel e ra, de volt ott egy bazi nagy kapu, ami mogott lehet latni elterülő sivatagot, na abbol terveztek dlc-t csak sajna ez nem valósult meg.:S
+ Traitors keep dlc is eleg faszantos volt, kiveve, hogy a foellenseg nagyon gyenge volt.
16.
16.
kastorhun
#15: +1
De a gyengébb történetnek azért vannak jobb pontjai, pl: Aurora.
15.
15.
kopic
#9: Voltak hibai az teny, de én is ugyanazokert a dolgokért imádtam, amiket McDuff leirt.
14.
14.
McDuff
#9: számomra volt hatalmas élmény,nem azt mondtam hogy neked :D
tisztában vagyok a hibáival,a játék fő sztorija a végére már kezdett kínos lenni még nekem is,első végigjátszásra is,a másodikra meg már több írói hiba is felütötte a fejét,nem is az adta el nekem a játékot.
az adta el nekem hogy jó volt vele játszani!a helyszínek,a zenék,a szereplők,a hangulat,a jó pofa mellékküldetések,nekem letehetetlen volt abban az időben!
13.
13.
Pain
Sajnálom, hogy nem lett belőle semmi, ahogy azt is, hogy nincs kilátásban új rész. Nekem mai napig az első a kedvencem, számtalanszor végigvittem. Szeretem a 2-at is, de az valahogy már nem tudta ugyan azt az élményt nyújtani számomra, a sok újdonság ellenére sem. A 3. résszel nekem is az a problémám, mint sokaknak. Nem sikerült kiaknázni az uralkodós szituációt.
12.
12.
kopic
#4: Profilkeped alapján van egy sejtésem hogy miert állítod, hogy xar...
11.
11.
kopic
Rohadjon meg szepen a MS ! Mi a picsaert kell ráerőltetni egy csapatra olyat, amit nem akar senki ?!
Kosz, hogy leromboltatok teljesen az egyik kedvenc sorozatomat.:(
K*csogok.
10.
10.
markoci555
ha szabad kezet kaptak volna, most lenne egy fasza fable játék, én szeretem a sorozatot, elsőt számtalanszor kivittem, mert nekem nem voltak hatalmas elvárásaim, úgy játszottam vele, hogy azt sem tudtam ki az a Molyneux
(3-ast még nem próbáltam)
9.
9.
Giggsy
#7: Hát azért azt lássuk be, a második és harmadik rész elég gyengusra sikerült. A sztori is szar volt, a karakterek többsége irritálóan gyenge, a pénz pillanatok alatt elértéktelenedett csak gyűlt és nem volt mire elkölteni (a játék felénél már komplett Albion az enyém volt, az utolsó kutyaólat is beleértve), a mellékküldetések igen tetemes része MMO jellegű "menj és ölj meg x valamit" volt, karaktermodell alig akadt és ami volt, az is iszonyat ronda (most őszintén, minek van házasság, meg gyerek a játékban, ha a lehetséges NPC-knek nincs személyisége, de legalább még ronda is mind?). És ha még csak gyenge lett volna a sztori, de olyan idióta fordulatokat tettek bele, hogy az arcom leszakadt tőle. A tíz év börtönőrként, meg a hozzá adott iszonyatosan gagyi magyarázat (a fickónak ennyi ideig tartott összeszedni annyi varázserőt, hogy ki tudjon törni, Jéééézusom, persze amikor ő úgy dönt, hogy kitör, akkortól mi is kaszabolhatjuk az ellent, amit amúgy épp annyira megtudtunk volna tenni már az első percben is, a tíz ott töltött év nélkül...) az egész "szedjünk össze X hőst, hogy aztán zéró lényegi szerepük legyen" koncepció, a végső döntés, ahol a szívünkhöz nőtt, és a játék szempontjából elengedhetetlen kutya, meg a totálisan személyiség nélküli család között kellett dönteni, a kinyírhatatlan Reaver... Igazából ez a legutolsó már elég lenne ahhoz, hogy a Fable sorozat első része után készült minden epizódját a kukába lehessen hajítani. Reaver annyira kibaszottul irritáló, hogy ha Maven Black-Briart, Nazeemot, Udinát, Ashley Williamset, Zevrant, Anderst egybegyúrnák, akkor sem jutnának még a közelébe sem, mégis két játékon keresztül kell hallgatni, hogyan ócsárol meg fényezi magát, és megtorlás nélkül tűrni, hogy számtalanszor próbál végezni veled.
Szóval nem, a Fable 2 és 3 nem volt jó játék. A második részt még elvitte a hátán a humor, meg az hogy akadtak azért benne szórakoztató mellékküldetések (mondjuk nem sok) de a harmadikról már ezt sem lehetett elmondani. Mondvacsinált erkölcsi döntések, miközben mindent megoldott volna a "csapjuk le a bűnöző Revan fejét, és finanszírozzunk mindent a vagyonából" ötlet. A harmadik részben már igazán humor sem volt, csak a nagy darkoskodás, egyedül a harcok látványosságát lehetett dicsérni, semmi mást.
8.
8.
dcba
#4: Sztem meg a COD az NFS, a Fifa, az Assassin's Creed az ami hulladek, plusz a World of Warcraft, a Dota2 es a CS, de megsem ocsarolom, mert masok meg imadjak.

Attol, h neked nem tetszett (mert a sajatsagos kis elvont angol abszurd humor nem valo mindenkinek), attol meg nem kene hulladeknak nevezni.
7.
7.
McDuff
#4: kapsz egy szódát, ha lelépsz innen.

nekem a 2. rész az etelon,első boxos játékaim egyike volt és nagyon emlékezetes.a 3. sok mindent megtartott amitől a Fable Fable,de az új kor és az új város nem tetszett.az olvasottak alapján a 4. rész még ugrott volna az időben,akkor ha jött volna utána egy 5. rész az meg már a 30as években játszódott volna?teljesen elképzelhetetlen...talán jobb is így.
6.
6.
respectpele10
#4: A 2 hulladék volt ? LOL
5.
5.
kastorhun
4.
4.
Ooorky
Hagyjuk már ezt a siránkozást, hogy milyen jó lett volna. 2. és 3. rész is hulladék volt, az 1. is szódával elmegy kategóriában versenyzett...
3.
3.
dcba
Miert nem mennek mar a francba ezzel, h mindennek online-nak meg MMO-nak kell lenni. Az osszes idiota online jatek masbol sem all, csak farmolasbol es IAP-bol.

Egy jo hosszu terjedelmes openworld single player kellett volna maximum co-op-val. En anno elsodlegesen a Fable miatt vettem xboxot (mostmar van ps is), aztan amikor jatszottam kb 1 orat a betaval, nem akartam elhinni, h ezt hanytak ossze. Annak orulok, h ez a formedveny nem kerult a vilagba, de a Fable nevet viszont rettenetesen gyaszolom.
1.
1.
kastorhun
Ez piszkosul jól hangzik!
A microsoft nem normális!
De miért erőltette a Lionheadre ha nem akarták?
Egy ilyen jó kis tervet visszadobni, és azért átalakítattam volna Fable 4-é, mivel így valószínűleg a kukába dobtak 7 milliót.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...