Denuvo védelmet használ a Doom is

  • Írta: zoenn
  • 2016. május 13.
  • Hír
Link másolása
Most már biztosra vehető, hogy egyhamar nem fogják feltörni az új Doom PC-s változatát, hiszen ez a játék is a Denuvo védelmet használja. Nagyon úgy tűnik, hogy a warezról hamarosan csak múlt időben beszélhetünk.

Egy Reddit-felhasználó beleásta magát a PC-s Doom fájljaiba és egyértelműen bebizonyosodott, hogy az id Software shooterét is az egyre népszerűbb Denuvo védelemmel vértezték fel. Az osztrák DRM-technológiát eddig olyan alkotásokhoz használták, mint a Just Cause 3, a Rise of the Tomb Raider, a Far Cry Primal vagy éppen a The Division.

A védelem hatékonyságát jól bizonyítja, hogy a fent említett címeket még egyáltalán nem sikerült feltörni. Úgy tűnik, az EA és a Ubisoft után még egy nagy kiadó, a Bethesda is bizalmat szavazott a Denuvónak.

Magyarán, akinek a Doom "virágbolti" verziójára fáj a foga, csalódni fog, egyhamar nem lesz törés a shooterhez.

Ez lenne a warez halála? Januárban arról számoltunk be, hogy a híres crackercsapat, a 3DM vezére szerint két éven belül teljesen eltűnnek a kalózjátékok.

Köszönjük a találatot rayden02-nek!

100.
100.
GAMEROD
Lehet hogy feltörték? Mert az Unravel már szállingózik a neten. Pedig az is Denuvós.
99.
99.
GAMEROD
Tudom hogy 1997-ben is 11-13 ezer forint körül mozogtak a játékok árai, mert még akkor is vettem játékot ami tetszett. FA18 Korea-t 11 ezerért vettem, ha ma ránéznél rosszul lennél. A mondandóm lényege csak annyi hogy hiába bohóckodnak ilyen védelmekkel, sokkal többet nem fognak belőle eladni, mert akinek nem fér bele a költségvetésbe az védelemmel együtt sem fogja megvenni, maximum vár 1-2 évet mire olcsóbb lesz.
98.
98.
delphijos
#95: "az itt észt osztók zömének szerintem még keresete sincs, hanem kisírják az apjuknál"

Tök jó hogy ilyen profi emberismerő vagy.

"ezzel a felfogással csak kevés felnőttkorú rendelkezik"

Nem hiszem hogy az a gyerekes felfogás hogy az ember legalább azt "várná" azoktól akik warezolnak, hogy legalább ne gyártsanak elmáleteket meg mondvacsinát magyarázatokat arra hogy ez miért "jogos". Én már ezerszer mondtam hogy engem nem érdekel ha warezol valaki, nem vagyok én az igazság bajnoka, de a megmagyarázását azt utálom.
95.
95.
GAMEROD
Túl kocka válaszok ezek már nekem. Szerintem azt is leírtam hogy mivel nem fér bele, ezért meg se veszem. Nem az a fazon vagyok aki egész fizetését videokártyára meg játékra költi. De az itt észt osztók zömének szerintem még keresete sincs, hanem kisírják az apjuknál mert ezzel a felfogással csak kevés felnőttkorú rendelkezik :)
89.
89.
logic5
#88: Mi van itt már megint? :D Igazad van amúgy. Én cd-keys-en vásárolok, sokkal olcsóbb, mint bármi! 10k körül veszek minden premier játékot.. Kibírható pár havonta.
88.
88.
delphijos
#87: Pontosan. És furcsa módon amikor az anyagiakra terelődik a szó, senkiben fel sem merül hogy esetleg ha nem fussa, akkor lehet nem ultrán 4k felbontással is játszani, és a 150e VGA helyett akkor jó a 60-as is, és az mondjuk 8 játék. Érdekes módon senki se így akar "spórolni".
87.
87.
Heldengeist
#86: Az a 2-3 ezer forint 4-5 játékonként +1 játék, szóval lószarnak azért nem nevezném. Egyébként ez a hobbi hardverből és szoftverből áll. Aki nem tudja mindkettőt finanszírozni, az azon a szinten nem engedheti meg magának a hobbit. Ha valako downhillezik és a félmilliót üti a bringája, amit egyszer meg tud venni, de nincs pénz cserélni az amortizálódó alkatrészeket, senkiben fel sem merül, hogy az illető nem olyan hobbit választott, amit nem engedhet meg magának. De érdekes módon a digitális tartalmak esetében sokkal rugalmasabbak az emberek erkölcsei, pedig ez is pontosan ugyanaz. Egy hobbi, ami pénzbe kerül és ha egy szinten nem tudja magának megengedni valaki, akkor lehet más hobbit választani vagy alacsonyabb szinten űzni.
82.
82.
GAMEROD
Magyarországon nem sokan engedhetik meg maguknak hogy 20 ezrekért játékot vegyenek. Én is nagyon kiválogatom amiket megveszek idén csak a Hitman és a Mafia 3 a teljes árúból. Család, kocsi mellett elég nagy érvágások ezek az összegek, főleg hogy a forint is napról napra romlik aztán hogy gép is legyen alá még egy külön fejezet.
81.
81.
br1Koo
#77: Nem játszok vele. Az első kommentemben leírtam, HA-ESETLEG-RÁ-VETEMEDNÉK. Nem azt mondtam, hogy illegálisan játszok, hanem hogy nem fizetNÉK bizonyos termékekért.
78.
78.
Heldengeist
#72: Komolyan azt gondolod, hogy aki fennhangon veri a mellét, hogy ő bizony soha egy fillért nem adna játékért (vagy bármiért, ami eddig szóba jött), az tényleg felhagyna a játékkal, ha többé nem lenne ingyen forrás? Én teljesen kizártnak tartom. Legfeljebb egy-két éves lemaradással követné a játékipart és megvárná a komolyabb leárazásokat és/vagy kevesebb játékkal játszana, esetleg a fókusz átkerülne a free2play/freemium játékokra (ami egyébként enélkül is arrafelé tolódik).

3. lehetőség tehát, hogy megvársz egy 30-50-70%-os leárazást turelmedtől és a sorozat vagy műfaj iránti rajongásodtól függően és legalább leárazva megveszed azt a játékot, amiért egyébként soha egy fillért nem adnál.

Ez talán egészségesebbé is tenné a játékipart, tovább támogatnák aktívan a régebbi játékokat, mert hosszabb távon több pénzt tudnak kihúzni belőlük, nem pár hónap alatt fog kifáradni a cím, hanem később is nagyobb kereslet volna iránta. (ha meg valaki tényleg ennyire elvhű és már csak azért sem vesz játékot, hadd ne hullassak érte könnyeket)
77.
77.
delphijos
#75: Ez szépen hangzik, kár hogy igzából ez is csak az x+1-ik bullshit magyarázat. Ha a Te "kultúrális mércéden" a "minimumot sem üti meg" valami, akkor ugan miért is játszol vele? Ha a "tehetség és a művészet" a király, akkor lehet támogatni a kreatív indie fejlesztőket. Amúgy szerintem sem a "pénz a király" , és nem is sjnálom a kiadókat ( és a filmstűdiókat ) de az akkor is igaz, hogy egy komoly játék (és film) sok pénzbe kerül ( a tehetség és kretivitás nem elég ) és akárhogy és nézzük, ezt a pénzt meg kell "előlegeznie" valakinek, úgy hogy nem lehet előre tudni mi az ami végül vissza is hozza azt. Ez pedig akkor is nagy kockázat. Elég sok kiadó bele is bukott már.... Érdemes megnézni a játékfejlesztés történetét.
76.
76.
br1Koo
#75: A lopást sem a pénzben értettem esetükben, hanem azt, hogy hatalmukat kihasználva etetik a népet a sablonnal, egy cseppnyi kreativitás és ötlet nélkül.
74.
74.
delphijos
#72: "A kiadók azok, akik rátelepszenek a kreatív, hozzáértő és alkotni vágyó emberekre, és az általuk előállított művet sokszoros haszonnal eladják. Nem csak a játékiparban...
Utálom a kiadókat, soha nem fogom támogatni őket."

Ebben az okoskodásban az a bibi, hogy a kiadó szokta finaszírozni a projektet. Nélkülük hiába vagy baromi kreatív, meg alkotni vágyó, abból jó esetben indie cím lesz. És furcsa módon valahogy az emberek nem szoktak ódákat zengeni a nagy ötleten, de gyenge megvalósításon ( pénz hiányában ) alapuló játékokról. 22-es csapdája.
72.
72.
Lorke_
1. lehetőség: az átlagos 60Eurós árat + ~60Eurós DLC árat nagyon magasnak tartom, ezért nem veszem meg a játékot, nem játszom vele, mert ennyit nekem nem ér. -> A kiadó nem kap tőlem pénzt
2. lehetőség: ha lehetőségem van, ingyen letöltöm és játszok vele -> A kiadó nem kap tőlem pénzt
A kiadó szempontjából a kettő közt mi a különbség. Semmi.
Azzal, hogy letöltőm és ingyen játszom, a többi játékost sem károsítom meg, mert a programból nem lesz kevesebb. Nem mástól veszem el a lehetőséget.
Tehát nem tolvaj vagyok, hanem bunkó, mert nem támogatom a fejlesztőket.
Ha megveszem a játékot, akkor a pénzem nagy részével akkor sem a fejlesztőket támogatom, hanem a kiadót. Tehát a kiadó ellopja a pénzt a fejlesztőktől.
Én támogatnám a fejlesztőket, de nincs rá lehetőségem. Csak a Humble Bundle -hoz hasonló oldalakon, ahol elvileg beállíthatom, hogy kihez kerüljön a pénz.

A Denuvo védelem drága.
(60 + ~60 Euró * 'A' vásárlók száma + védelem ára + marketingre elszort milliók) tényleg jobban megéri, mint (30 Euró * 'B' vásárlók száma) ??? Nem hiszem.
Itt, aki lop, az a kiadó. Tőlem is és a fejlesztőktől is.

A kiadók azok, akik rátelepszenek a kreatív, hozzáértő és alkotni vágyó emberekre, és az általuk előállított művet sokszoros haszonnal eladják. Nem csak a játékiparban...
Utálom a kiadókat, soha nem fogom támogatni őket.
71.
71.
#65: Miért kéne kimosakodnom? :D lol
Ezzel csak a kanapéhuszárok foglalkoznak annyira, szimplán leírtam mit miért veszek vagy töltök. Nem vagyok szent, amire nem is vagyok büszke, de nem itt fogom megjátszani magam.
70.
70.
Stranger
#68: Csak ez se nem normális se nem kényelmes megoldás. Nem értem miért olyan nagy dolog egy demo verziót kérni kipróbálhatatlan játékokból.
68.
68.
Heldengeist
#66: Mivel a játék már tegnap megjelent, annyi marad, hogy megveszed steamen, kipróbálod, és ha nem megy akkor refundot kérsz.
http://store.steampowered.com/steam_refunds/
(most így dobtam be a linket, mert a mobilos felület nem fordít HTML kódot, így a beágyazott linkek sem látszanak)
67.
67.
Obiwan HUN
#61: A Demok megszunteteset viszont nagy sajnalom es erthetelen a miertje. Mar csak azert is mert jol jonne sokszor!
66.
66.
Obiwan HUN
#61: igen tudom, es ki is akartam probalni, csak ugy jott ki a lepes, hogy lecsusztam rola... de ha van meg ra vmi lehetoseg szivesen megnezem!
65.
65.
Heldengeist
#64: Rendben, kimosakodtál (nem). Tiszta lehet a lelkiismereted, neked ez tényleg jár.
64.
64.
#63: Ügyes vagy. De azért remélemnem ettől hiszed magad többnek.
Játékokért fizetek, mert nem kell telepítenem / crackelnem, steamen közösségben vagyok és ez így nagyon kényelmes. Filmeket egyszer elkezdtem gyűjteni, de semmi értelmét nem láttam. Letöltöm, megnézem, letörlöm és számomra ennyi volt. Zenéért fizetek, de ez is csak azért, mert szenvedélyes gyűjtő vagyok, de amíg nem megy le az ára, ugyanúgy letöltöm.
Ráadásul az emberek többsége piszok sokat tölt, csak neten megy az okoskodás.
63.
63.
Heldengeist
#62: Nem ideologizálom meg hülyeségekkel, hogy miért "kell" vagy "jogos" warezolnom és aktívan keresem a legális forrásokat. Régen sok mindent töltöttem le, ma már csak olyasmit, amihez konkrétan lehetetlen hozzáférni, vagyis szinte semmit. És pláne nem mondom azt, mint te, hogy soha nem fizetnék x-y dologért.
62.
62.
#54: Mindenért fizetsz / fizettél mindig is?
61.
61.
Heldengeist
#55: Demok helyett mostanában már egyre gyakoribbak a nyitott béták (ebből is volt) és van steam refund. Két óra vagy egy hétvége azért már csak elég, hogy kiderüljön, megy-e a gépeden vagy sem.
60.
60.
delphijos
A warez téma már ezerszer ki lett vesézve, ezen úgysem lesz egyetértés. Már megírtam a véleményemet, én nem akarok pálcát törni a warezolók felett, csak a szánalmas kifogások nem kellenének.

1. Drágák a játékok, és nekem "jogom van" játszani. ( közben meg 100e-es VGA azért van )

2. A jéték készítője / kiadója egy gané, nekik nem fizetek. ( de a játékkal azért mégis játszani akarok )

Csinálja "csendben", de nem kell az ideológia.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...