Tíz éve várunk a Half-Life 2: Episode 3-ra

  • Írta: Shifty
  • 2016. május 22.
  • Érdekesség
Két nap múlva lesz tíz éve, hogy a Valve atyaúristene, Gabe Newell bejelentette a Half-Life 2 harmadik epizódját. Egy videó segítségével most megnézhetjük, hogy az egy évtized alatt hogyan változtak Newell játékról tett nyilatkozatai.

Tíz évvel ezelőtt talán senki se gondolta volna, hogy a Half-Life 2: Episode 2 megjelenése után a harmadik rész csak üres ígérgetés lesz, a sorozatot pedig sose zárja le a Valve. Pedig minden olyan jól indult. 2006. május 24-én formálisan is bemutatkozott a harmadik epizód, a Valve és főleg Gabe Newell pedig nagyon lelkesen mesélt a készülő játékról. Aztán ahogy teltek-múltak az évek és közeledett a korábban beígért premierdátum, 2007 karácsonya, Newell játékkal kapcsolatos nyilatkozatainak stílusa is változott.

A kezdeti lelkesedésből évekkel később a "természetesen még mindig dolgozunk a játékon" és a "nincs semmi mondandónk a Half-Life-ról" válaszokig jutottunk el. Most meg már ott tartunk, hogy gyakorlatilag senki nem mond semmit a játékról. És talán nem véletlenül.

Egyrészt a Valve a Steam elindítása óta nem igazán foglalkozik játékfejlesztéssel, helyette viszont sok minden másba belevágott. Másrészt a Half-Life-sorozat írója, Marc Laidlaw 18 évnyi szolgálat után idén januárban távozott a vállalattól.

Persze pletykák formájában mindig felbukkan az Episode 3. Legutóbb épp márciusban, amikor a HTC elnöke, Cher Wang a Vive kapcsán bedobta a játék nevét, hogy aztán egyből elnézést is kérjen, amiért hiú reményeket keltett a rajongókban.

Csak remélni tudjuk, hogy a J.J Abrams nevével fémjelzett Half-Life-mozifilm nem jut hasonló sorsra.

83.
kopic
#81: Mindig csúnyán benezik. En mar mégse lepodok ezen.
82.
A Pulyka
#81: Ugyan azt a suket dumat tolja, szoval egyremegy...
81.
Chrysh
Srácok a pengo nevezetű srác a seggeszki, szóval ezt most elég csúnyán benéztétek
78.
Fronter
#75: kimoderált üzenet
72.
Chullent
A Half-Life első részének 30 éves jubileumán fogják kiadni. :-)
71.
A Pulyka
Nem lehetne bannolni seggeszkit?
70.
Fronter
#56: Mi a hülyeség? Lenézitek a ND-ot? :)
69.
Fronter
#53: Nem, csak tudok olvasni, ellenben veled.
67.
atroll1
Bárki csinálhatná a folytatást, a hl mindig is egy erősen túlértékelt sorozat volt. A neve meg úgy is eladná.
66.
Galdech
Néhányan ND-ot említik, hogy folytassa Half-Life szériát.
Nekem ma sikerült végeznem Uncharted 4-gyel. Nem írok hosszas véleményt, mert nehéz lenne objektíven fogalmaznom. Nem haragszom azokra, akik megvetik trollságból vagy csak úgy. Ezt a játékot látni és tapasztalni kell, mert leírhatatlan. !!! VIGYÁZZ SPOILER !!!
https://youtu.be/mlsrtlsgNHQ?t=822
Ezen a szakaszon konkrétan tátott szájjal mentem végig. Szerintem 5 éven belül nem nagyon lesz játék, ami grafikailag és minőségileg be tudná fogni ezt az alkotást.

De, hogy FPS műfajban mennyire tudnának remekelni, kérdéses. De nem is ez a kérdés, hanem hogy minek. Én már azt sem hiszem, hogy lesz valaha Half-Life folytatás, de ne legyen igazam.
56.
Heldengeist
#51: Én nem PC-s vagyok, hanem gamer. Van PC-m és Xboxom és erősen gondolkodom egy PS vásárláson is, de még a telefonos játékot sem vetem el élből. Téged pedig a földrengető hülyeségek miatt nem veszlek komolyan, amit leírsz, nem pedig azért, mert konzolos vagy.
54.
#52: Állítólag a cikk szerint januárra készül el, szintén két ep-vel. xDDDDD
53.
#51: Ezt a gyíkemberek árulták el neked?
52.
Jhonyy
Végleg az a fő hogy már készítsék el es jo sztorival jöjjön. .mindhárom platformra. Ha karácsonyra kijon akkor biztos bomba lesz.
51.
Fronter
#50: A pécések eleve nem veszik komolyan a konzolosokat. Mivel előítéletesek. Nem baj, csökken a pc-k részesedése, és majd egyre kevésbé fogja a játékipar komolyan venni a platformotokat. :)
50.
Heldengeist
#49: Tényleg őszintén komolyan gondolod, amit leírtál? Csak mert én nem tudlak komolyan venni.
49.
Fronter
#43: De, csinált. Az Uncharted sorozatot, a Crash Bandicoot-ot, The Last Of Us-t. Ezek a nagybetűs játékok. Többen ismerik az Uncharted-ot, mint a test az biztos.
47.
Heldengeist
#46: Mostanában elég sokat kivágtak. Mc sabotage és In aeternum is repült.
46.
kopic
Amúgy d.laaw-ot bannolták (adná az ég), mert 404-et kapok.:D
43.
Heldengeist
#31: A ND csinált a játékipart meghatározó játékokat? Nem. Jó játékokat csinál, de nem kultuszjátékokat. A Skyrim-nak önmagában nagyobb és aktívabb rajongói bázisa van, mint az összes ND játéknak együtt véve. Nem a TES szériának, hanem annak az egy részne

#33: A játék ma inkább szolgáltatás, amit nem szokás használtan továbbadni. A megvásárolt játékkal nem a játékot vásárolod meg, csak előfizetsz a felhasználói jogra, ami ma jelenleg egy afféle végtelen idejű bérlet. Egy adatbázisból a kiválasztott elemre. Mintha kivennél egy könyvet a könyvtárból és akármeddig meghosszabbíthatnád a kölcsönzést, viszont az attól még nem lesz a tiéd. Viszont már terjed a rendes bérlet is, mint az EA Access, vagy a konzolok prémium előfizetése mellé járó "ingyen" játékok. Ezeknél már konkrétan akkor és addig vagy jogosult a játékra, ameddig van élő előfizetésed. Egyébként is tele van tapétázva a felhasználói licenc szerződés azzal, mit tehetsz meg a játékkal és mit nem. Ezt a szerződést el kell fogadnod, hogy játszhass a játékkal, ahogy a Steam ÁSZF-jét is. Ha nem tetszenek a felhasználói feltételek, jogod van elutasítani a szerződést és nem felhasználónak lenni. Persze akkor nem férsz hozzá a tartalomhoz. Vagy elfogadod, de akkor meg nincs okod panaszra, mert pontosan tudtad, milyen feltételek mellett leszel jogosult a játékra.
41.
#39: Örülök, csak kb. leszarom :D
40.
Rakottkrumpli
#31: Az oké, hogy rájuk vered a fütyid, de legalább ne ide csináld, mert belemegy a szemünkbe....
39.
Fronter
#32: Ja, aki valamit szeret az fan, ha valamit nem, akkor hater. Így megy ez, bélyegezzünk meg mindenkit! Nem?
Elárulom, kb 3 éve még pc-s voltam...de aztán rájöttem, hogy csak simán játszani akarok, és azt egy ps4-től maximálisan megkapom.
36.
SES_HUN
#31: Dehogy lennének,ez nem az ő világuk,kicsit gondold át milyen története van a HL-nak és egy TLOU-nak vagy UC szériának,történet központú az egész és keményen az animációkra épít,hogy minél életszerűbbnek tűnjön,és azonosulni tudj a szereplőkkel,nekem a HL nagyon tetszett de sztori az gyenge viszont a hangulata nagyon fasza,tetszik az a képi világ és nagyon sokat ki lehetne hozni még belőle,van egy olyan egyedi hangulata amitől az az érzésed hogy "igen ez a half life" ezt nem tudná leutánozni az ND ahogy más se az UC vagy TLOU-t.
32.
#31: Egy igazi kis konzollurkó. Sikerült felpezsdítened az amúgy sem unalmas vasárnapomat, köszi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...