A Clash of Clans fejlesztőit is vinnék a kínaiak

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 24.
  • Biznisz
Link másolása
Lapértesülések szerint újabb óriási üzletre készül a Tencent, az amúgy sem pici kínai vállalat jelentős részesedést vásárolna a Supercellben. Már csak a csapat vezetőit kellene meggyőzni.

Ha valaki azt hiszi, hogy a Supercell egy csip-csup mobilos csapat, ami viszonylag híressé vált a Clash of Clansnek hála, téved: a legutóbbi értékelések szerint a finn fejlesztőcég 5,5 milliárd dollárt ér, egy ilyen brigád felvásárlása pedig abszolút ritkaságszámba megy a játékiparban. (Összehasonlítási alapnak: az Activision-Blizzard 5,9 milliárd dollárt fizetett a Candy Crush alkotóiért, amely a legnagyobb üzlet volt az Activision és a Vivendi összeolvadása óta.)

De a Tencent sem az az apróság. A kínai vállalat sok más területen is érdekelt, de már a játékpiaci üzletei is az egyik legnagyobb szereplőjévé teszik az iparágban, többek között az Activision-Blizzardban és az Epic Gamesben is van részesedésük, nemrég pedig teljes mértékben felvásárolták a League of Legends fejlesztőcsapatát.

A The Wall Street Journal úgy tudja, a következő kiszemelt a Supercell lehet, egész pontosan a finnek többségi tulajdonosát, a japán SoftBankot vásárolná ki a cég. A hírt egyik érintett sem kommentálta, azt hallani ugyanakkor, hogy a fejlesztőcég vezetői még szkeptikusak a döntés következményei kapcsán: a SoftBank lényegében független csapatként hagyta dolgozni a srácokat, ők pedig attól tartanak, a Tencent érkezésével vége lehet ennek a szabadságnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...