E3 2016: Akciójáték lesz a Death Stranding

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 16.
  • Hír
Link másolása
A játék, amelyben az összetapogatott Daryl Dixon meztelenül, magzatpózban ébred az erősen szennyezett tengerparton. A Death Stranding első traileréből nagyjából ennyi derült ki, még szerencse, hogy Kojima elárult ezt-azt róla.

Hideo Kojima a Digital Spynak nyilatkozott a kizárólag PS4-re készülő Death Strandingről, ebben az interjúban árulta el, hogy a játék inkább hasonlít majd a Metal Gear Solidra, mint a Silent Hillsre: "A játékosok Norman Reedus karakterét fogják irányítani, és egy akciójáték lesz, ha mindenképpen be akarod skatulyázni."

Ez persze elég tág meghatározás: "Amikor annak idején a Metal Gearen dolgoztam, akciójátéknak szántam, de mégis más lett, mert a hangsúly a rejtőzködésen volt. Végül lopakodós játéknak hívták az emberek. Itt Normant fogják irányítani a játékosok, de valami egészen másra számíthatnak, olyasmire, amire még nincs is kifejezés."

Tény, a Death Stranding egyelőre most is nehezen értelmezhető, a bemutatkozó trailer óriási WTF volt. Bármennyire is tetszett, fogalmunk sincs, hogy mit láttunk, nem véletlen, hogy vad teóriák keringenek a neten, amelyek próbálják megmagyarázni a játék háttértörténetét - Kojima legnagyobb örömére.

Külön cikket érdemelne ennek boncolgatása, legyen elég annyi, hogy az időutazás, a fekete lyukak és egy különös idegen, humanoid faj is szóba jött már, ami állítólag emberkísérleteket végez.

Kojima a sztoriról nem mondott még semmit, egyelőre csak filozofálgatott. Ahogy a cím és a trailer is sejteti, különös jelentősége lesz a "köteléknek", és a multiplayernél - mert ilyen is lesz - szintén rendkívül fontos lesz, hogy kapcsolat legyen a játékosok között.

Ahogy azt már írtuk, Kojima még nem döntötte el, milyen motort használ majd a játék, egyelőre annyit árult el, hogy két jelöltje van - ezek közül az egyik az, amelyikkel a mostani trailert összeütötték. Az is kiderült, hogy Kojimáék három hónap alatt, házon belül készítették el a videót, és nem külsős csapattal végeztették el a melót, ahogy az praktikusabb lett volna.

9.
9.
xSHx
#3: Kojima elég furfangos. Ő telerakja a kedvcsinálóit mindenféle megfejtendő dologgal. Had agyaljon a nép. Ami sztem nem is baj. Kis plusz játék.
8.
8.
KopyAti
Pedig nagyon fasza kis engine lett! P.T. igencsak szép volt, meg persze a mgs5.
7.
7.
nomcsa
#6: Az bizony ott. Ők pedig PES-ekre használják a motort tudtommal.
6.
6.
KopyAti
A Foxengine-el mi van, az a Konaminál maradt?
4.
4.
kopic
#3: Jaja, messze még a megjelenése, talán 2018 vége, szóval addig rengeteg minden változhat.
3.
3.
Gykrizsi
#2: Én csak azt mondom, hogy ez az egész trailer egy kedvcsináló, tele szimbólumokkal, szerintem nem sok köze lesz a végleges produktumhoz. Nehezen hiszem el, hogy pucéran fogunk döglött bálnák mellet rohangálni és lebegő lényekre lövöldözni.
2.
2.
Raam989
#1: Norman nyakaban dogcedulak vannak es 1-2 kepkockan kiveheto, hogy feketelyukakkal kapcsolatos fizikai egyenletek vannak rajtuk.
Valamint a videoban megjelenik 5 lebego emberforma. Nekem is a foldonkivuliek jutottak eszembe roluk... Nincs itt tulmisztifikalva semmi.
1.
1.
Gykrizsi
Bírom, amikor így túl misztifikálnak valamit. A trailer nem mutatott többet annál, minthogy a környezetszennyezettség miatt sok a halál, és hogy van valami kötelék (talán a természettel). Erre fekete lyukak és űrlenyekről beszélnek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...