Kingdom Come: Deliverance - ezért fontos a páncél

  • Írta: zoenn
  • 2016. június 21.
  • Videó
Link másolása
A Warhorse Studios egy hihető középkori világot alkotott, amiben semmi fantasy nincs: a Kingdom Come: Deliverance hű lenyomata a huszita háborúknak, a 15. század elején. Most belenézhetünk az új verzióba.

Főhősünk egy ideig szerzetesként élt, ám megunta az ájtatos életmódot, így kardot és páncélt ragadott abból a célból, hogy rendet rakjon a környéken. A Warhorse a múlt héten demózta a Kingdom Come: Deliverance legfrissebb változatát, és a Polygon jóvoltából most belenézhetünk a harcrendszerbe és a páncélok gyakorlati használatába.

Ami a legfontosabb, a játék egy realisztikus középkori miliőben játszódik; ellentétben más alkotásokkal, itt nincs helye a mágiának és a cicomának. Az épületek úgy néznek ki, mint 1403-ban: funkcionálisak és puritánok, nincs rajtuk semmi felesleges.

Az anyagban rengeteg küldetést vehetünk fel a helyi emberektől, tennivaló pedig akad, elvégre az utakat banditák terrorizálják. Az egyik ilyen misszióban egy gazembert kell levadásznunk, mi döntjük el, hogy settenkedve cserkésszük be, vagy kardélre hányjuk a talpnyalóival együtt.

Ehhez pedig védelem kell, pontosabban páncél. Minden ruhadarab megvéd valamennyire a tompa ütésektől és a vágásoktól. Fehérneműre is szükség van, a nehezebb darabokat kényelmesebben viselhetjük és bónuszokat is ad.

A harcrendszer azt is figyeli, hogy melyik testrészre csapunk le. Ha egy olyan kurafival kerülünk össze, aki nem visel sisakot, egy fejre mért pontos ütéssel gyorsan véget vethetünk a küzdelemnek. A teljes nehézpáncél kiválóan véd a kardok ellen, de egy buzogánnyal szemben nem annyira - ez utóbbihoz párnázott vért szükséges.

Minden fegyver és páncél egy idő után amortizálódik, így meg kell javítanunk őket a helyi kovácsnál. Ha véresen sétálunk be a faluba, nem biztos, hogy szívélyesen fogadnak a lakosok, ezért nem árt előtte letisztogatni a vértünket. 

A Kingdom Come: Deliverance korai hozzáférésű verziója jelenleg PC-re érhető el, a teljes verzió jövőre érkezik - konzolokra is.

3.
3.
Formula1fanatic
#2: Alapvetően nekem is csak a harcrendszerrel van bajom, amúgy kiváló játék. Egérrel elég nehéz kezelni ezt a több irányból küldhető csapást, de nem is ez a legrosszabb, hanem a védekezés. Látom, hogy mozdítja a karját az első pillanatban, én már nyomom a blokkot, de akkor már késő, szerintem ezen finomíthatnának, túl lassan reagál a karakter.
2.
2.
hedzsooo
#1: Hát igen, mivel a realisztikus megvalósításra törekednek, gondolom ezért picit összetettebb az írányítás, mint 1 faék... Viszont ha belejön az ember, lehet még ez eléggé élvezetes, mint pl. a Dark Souls játékok is a maguk módján. :-)))
1.
1.
crytek
Nem hogy használni ,de még nézni is rossz ezt a harcrendszert
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...