Napokon belül megérkezik Európába a Pokémon Go

  • Írta: fojesz
  • 2016. július 11.
  • Megjelenés
Link másolása
Óriási a felhajtás a Nintendo és a Niantic Labs közös mobiljátéka, a Pokémon Go körül, amely Amerikában több népszerű appot is lenyomott. A Nintendo részvényei kilőttek, a befektetők hasonló sikert remélnek az európai premiertől is.

Amerikában, Új-Zélandon és Ausztráliában már elérhető a Pokémon Go, a Niantic Labs és a Nintendo közös AR-játéka pedig óriási sikernek tűnik. A recept persze már papíron is ígéretes volt: az Ingress hagyatékára építkező Pokémon-játékban az a feladatunk, hogy a világot járva pokémonokra vadásszunk, begyűjtsük és eddzük őket, és persze harcoljunk velük, ahogyan kell.

Habár a fejlesztők globális rajtot terveztek, az európai és az ázsiai premierre (hivatalosan) még várnunk kell, amíg a támogatott régiókban el nem hárítják a szerverproblémákat. Hogy mikor jut el ide a játék, azt még nem tudjuk pontosan, de az általában jól értesült Wall Street Journal szerint valószínűleg napok kérdése, és mi is lecsaphatunk az Androidra és iOS-re megjelenő játékra.

A Pokémon Góra elképesztő tömegek szabadultak rá Amerikában, a játék az iOS-es és az androidos letöltési toplistákat is vezeti, míg a SimilarWeb statisztikái szerint az androidos eszközök 5 százalékára van feltelepítve. Ezzel a számmal még a Tindert is veri a Niantic fejlesztése, amely a napi aktív felhasználók számát tekintve sem panaszkodhat: ezzel a táborral nagyjából egy ligában játszik a Twitterrel.

A Nintendo részvényei 25 százalékot erősödtek a Pokémon Go megjelenése óta, a befektetők arra számítanak, hogy az ázsiai és az európai régióban is hasonló sikert érhet el a játék.

69.
69.
user101
Azért lássuk be azért ez a flame sokkal érdekesebb, mint maga a hír vagy akár annak alanya... :D
68.
68.
#64: Szar kis mobilos játék? Ezzel egyetértek, de nézd meg mennyien játsszák. Brutális, el sem hiszem. A facebookomat is elöntötte a pokémon láz, napok óta ezen nevetek.
66.
66.
DON GONDOCS
https://www.youtube.com/watch?v=_2qUusW6is0

Inkább menyetek szerezzétek meg a legritkább pokemont seggeszkit. Én már bekészítettem egy adag pokemont.
64.
64.
Heldengeist
Nem lehetne rövidre zárni ezt a témát? Egy szar kis mobilos Pokémon játékról van szó, ehhez képest három oldal óta azon megy a hiszti, hogy valakit joggal moderáltak-e vagy sem.
59.
59.
Norbiii
Kibeszéltük, de most már megkérek mindenkit, hogy a továbbiakban foglalkozzunk a cikk témájával!
55.
55.
kopic
#39: gondolom mobilról olvasod...
Eltaláltad. Szoval igy mar ertek mindent.
52.
52.
giga321
Ingressel toltam egy kicsit, de ez nem nekem való játék mert csak hétvégenként sétálok sokat, ha buliba meg moziba megyek. Szerintem kipróbálom majd mert pokémont én is néztem az ugazi első generációs pokémont. A mostaniak már baromira nem tetszenek. Netem szerencsére jó így ezzel nem lesz baj. Csak az ingress által már vágom, hol lesznek macerás helyszínek. Nem baj 1 fappot megér aztán törlöm.
47.
47.
Norbiii
#46: Régen félig-meddig elvetettem ezt, de most lehet támogatnám. Sajnos igen, ebben tökéletesen igazad van....!
46.
46.
delphijos
#43: Én továbbra sem értem hogy miért nincs a regisztráció után mondjuk 72 óra kommentelés "tiltás". Mi értelme a bannak, ha valaki utána fél perccel más néven ossza az észt? És nyiltan védi az előző accountját? Ezzel az erővel ne is bannoljatok, nem mindegy milyen néven ír?
45.
45.
godach
#43: Nehogy magyarázkodj már te meg neki. Ha nem fejezi be, vágd ki megint. Aztán megint. Utána meg megint. Egyszer úgyis eljut az agyáig, hogy bármennyire okosnak hiszi magát, meg villog itt a forráskód hiányosságaival, ezt még egy hatodikos sem csinálja amit ő....
41.
41.
DON GONDOCS
Nem hittem volna hogy ezt mondom de, "Ha" jól emlékszem a tegnapi 5 kommentre télleg nem sértett szabályzatot, se egyént, se kultúrát, se vallást.
40.
40.
sloth
#39: Ja, akkor ezért nem értettem én se az egészet..
39.
39.
Norbiii
#38: Kedves kopic!
Értem én, ezt a kritizáljuk, bíráljuk a moderálást és a modikat nevezetű dolgot, de arról tájékoztatlak, hogy az általad kifogásolt hozzászólás sem maradt meg, régen nincs már ott, maximum a mobilos verziónál, amiről nem tehetünk....gondolom mobilról olvasod...
38.
38.
kopic
Hat az szep...
Az én kommentemet toroltetek, de spood1988 csodas megnyilvánulása megmaradt, pedig az is ugyan ugy személyeskedő hsz.
Érdekesek vagytok az egyszer biztos.
37.
37.
McDuff
#36: végre vki hozzászólt a hírhez!

#35: neked 100 se kell hozzá, 5 is elég.
36.
36.
Heldengeist
Régen még talán Symbianra volt egy játék, a kamerával kellett szúnyogokra lövöldözni. Ez is annak a mutációjának tűnik.
17.
17.
sloth
Most komoly a személyeskedő bunkó kommenteket hagytátok meg, és a poént töröltétek?
15.
15.
kopic
11.
11.
hedzsooo
Ez szerintem ultragáz, a Tamagotchi új verziója, **** gyerekeknek, v. akár **** felnőtteknek. Hát igen, ott Ázsiában mindenestre vkik nagyon jó üzleti érzékkel vannak megáldva, tudják, h mi kell a népnek
9.
9.
Norbiii
Jó játék lehet. :)
Én nem örülök sem balesetnek, sem halálnak, nem kívánom, hogy bármi ilyen bekövetkezzen, nem vagyok beteg elme, hogy ennek örüljek! Remélem nem lesznek bajok, ha meg mégis, akkor nem komoly bajok....
8.
8.
DON GONDOCS
#7: Mindig lesz egy elhagyatott lövészárok.
4.
4.
DON GONDOCS
#1: Tele van vele az internet, milyen balasetek vagy kényelmetlen helyzetbe kerültek már emberek az apot használva vagy éppen milyen pozitív hatásai vannak.
3.
3.
Naridar
Nem kell ehhez amerikáig menni :D http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/07/09/beleestem_a_csatornaba_mikozben_pokemonokra_vadasztam/
2.
2.
Prax
#1: Már haltak meg az apphoz köthetően, legalább 1 gyerek. A tesója azt hitte, hogy törölte a profilját, és szépen leszúrta a 13 éves gyereket. Mondanom sem kell, hogy floridában történt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...