Nyomott áron jön a ReCore - de miért is?

  • Írta: fojesz
  • 2016. július 16.
  • Hír
Link másolása
Ismert, de keveset hangoztatott tény, hogy a ReCore nyomott áron kerül majd boltokba, a szokásos 60 dollár helyett mindössze 40 dollárt kell kifizetnünk érte. A Microsoft elmondta, miért döntöttek a vékonyabb árcédula mellett.

A Microsoft a ReCore-ral nyitja az őszt, a Keiji Inafune közreműködésével készülő akció-platformer szeptember 13-án jelenik meg PC-re és Xbox One-ra - ez lesz az első Xbox Play Anywhere-cím. További érdekesség, hogy a játék nyomott áron kerül forgalomba, 40 dolláros árcédulával rajtol majd.

Az Xbox-csapat marketingmenedzsere, Aaron Greenberg a TXR Podcastben magyarázta el a döntésük okát. Elmondása szerint a ReCore egy teljesen új cím - hiába jön ismert fejlesztőktől -, egész egyszerűen el kell nyerniük a játékosok bizalmát. Ebben nemcsak a megjelenés időzítése, hanem a nyomott ár is a segítségükre lesz.

"Egy ilyen új címnél rengeteg számít az időzítés. Ezért lesz ez az ősz első játéka, szeptemberben, viszonylag korán jelenik meg. Továbbá a ReCore-nak még nincsen rajongótábora, azt is fel kell építenünk. A játékosok alaposan megfontolják, mire költsék a pénzüket, szóval meg kell győznünk őket, el kell nyernünk a bizalmukat, ki kell érdemelnünk a pénzüket."

"Azt szerettük volna, hogy ne legyenek korlátok: adunk egy 60 dollárt érő AAA-játékot, de ne legyen akadály az árcédula, ha bizonytalan vagy. [...] Szóval ezért döntöttünk a 40 dollár mellett, így reméljük, nő az esélye annak, hogy sikeres legyen a ReCore."

Greenberg azt is megjegyezte, reméli, hogy franchise lehet a ReCore-ból, az ugyanakkor egyértelműen kitűnik a szavaiból, hogy még a szokásosnál is kockázatosabb projektként tekint a Microsoft a címre.

20.
20.
cikazz1994
#1: A store-ban 12.000-ért lehet előrendelni ha jól emlékszem. 11 vagy 12
19.
19.
PaprikaJancsi
#18: Hasonló véleményen vagyok.
18.
18.
ADMlN
Én még megvárom a teszteket. A platformer részek nagyon tetszenek, a harc már kevésbé, de még bármi lehet belőle.
17.
17.
PaprikaJancsi
16.
16.
crytek
Lazán 20-ért adnám olcsóbban sokkal többen veszik.....
15.
15.
#4: Szerintem se kéne előre leírni, ugyanakkor valamennyire egyetértek. Ránéz az ember, és látja, hogy ez azért nem egy AAA-játék. Én persze ugyanúgy várom, ha a hangulatot eltalálják, engem megvettek.
14.
14.
kopic
12.
12.
kastorhun
Bezzeg ha ps4-re jönne, akkor mindenki dicsérné.
11.
11.
kastorhun
10.
10.
Csoki80
Szinte ingyen jön :-P Azt hittem "húsz" alatt már csak casual jön... Csak én érzem úgy, hogy picit elszaladtak az új játékok árai bármely platformra... Olyan kartell szagot érzek, de biztos mindent rendben találnak a piac felügyelői :-I
8.
8.
delphijos
#7: Lehet igazad van, tényleg nem szeretek előre itéletet mondani. Az Ori tényleg jó stuff, bár egy ilyen játékért szerintem amúgy sem lenne illendő teljes árat kérni. A RC PS4-en is jó anyag, de 60 azért is sok lett volna.
7.
7.
Gykrizsi
#6: Az Ori is nyomot áron volt, mégis jószerével év játéka. Én várom, szerintem jó lesz. Most ha meg kérdezik miért olcsó, sok jobbat nem mondhatót.
6.
6.
delphijos
#5: Mondjuk szerintem nem szabad valamit előre leírni, de nekem is gyanús ha valamit "indokolatlanul" olcsósítanak. Nekem a fenti magyarázat kicsit izzadtságszagú.
5.
5.
kopic
Szóval nem lesz túl nagy sikerű játék.
4.
4.
kopic
Gameplay alapján nem tűnik túl nagy számnak, szóval érthető hogy miért csak ennyibe fog kerülni.
http://www.gamespot.com/videos/10-minutes-of-recore-gameplay-at-e3-2016/2300-6432803/
A lövöldözés valami katasztrofálisan rossz lesz, meg olyan árkád hatása is van szerintem (!),
3.
3.
simon 555
Eléggé fura indoklás... Nem egy új cím jött már ki teljes áron. Van egy olyan érzésem, hogy sokkal inkább azért lesz olcsóbb mert nem lesz benne annyi tartalom...
2.
2.
PaprikaJancsi
#1: Olcsóbb lesz itthon is.
1.
1.
semike
Azert itthon megnezem mennyi lesz....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...