Amerikai toplista: nagyon hiányzott a Batman

  • Írta: fojesz
  • 2016. július 22.
  • Toplista
Link másolása
Alaposan visszaesett az amerikai játékpiac forgalma júniusban, az NPD Group szerint ebben komoly szerepet játszott, hogy most nem volt olyan kaliberű megjelenés, mint amilyen tavaly a Batman: Arkham Knighté volt.

Mérföldkőnek számít az NPD júniusi összesítése, az ugyanis nemcsak  a dobozos eladásokat számlálja már, hanem a digitálisakat is - legalábbis egy részüket. Az elemzőcég megjegyzése szerint kiadófüggő, hogy mivel dolgozhatnak, így például a Battle.net-eladásokról, az Uncharted 4 PlayStation Store-os, valamint a DOOM és a Minecraft digitális számairól sincsenek információik.

Az amerikai piac viszonylag gyengén muzsikált idén júniusban, éves szinten 26 százalékkal, 652,2 millió dollárral esett vissza a helyi játékipar forgalma. Ebből a konzolos és a PC-s játékeladások is 20-20 százalékos csökkenéssel vették ki a részüket, előbbi 322 millió dolláros, utóbbi pedig 27,8 millió dolláros forgalommal zárta a hónapot. A kiegészítőeladások 6 százalékkal estek vissza (120,9 millió dollár), míg a hardvereladások 42-vel, ami 181,5 millió dolláros bevételt jelentett a piaci szereplőknek.

A játékok oldalán azért mértek ekkora visszaesést, mert a tavalyi június különösen erősen sikerült, a Batman: Arkham Knight kiválóan szerepelt a kasszáknál. Az idei június legmenőbb újoncához, a LEGO Star Wars: The Force Awakenshez képest ötször erősebben kezdett a játék, és beszédes az is, hogy a mostani toplista első helyét egy májusi cím, az Overwatch csípte el:

  1. Overwatch
  2. Grand Theft Auto V
  3. LEGO Star Wars: The Force Awakens
  4. DOOM
  5. Mirror's Edge: Catalyst
  6. Uncharted 4: A Thief's End
  7. NBA 2K16
  8. Call of Duty: Black Ops III
  9. Destiny: The Taken King
  10. Minecraft


Habár a PS4 és az Xbox One időarányosan még mindig 40 százalékos előnyben van az előző generációhoz képest, a hardvereladások forgalma nagyrészt épp miattuk csökkent. Az NPD szerint úgy fest, a játékosok egy része az új modellek hírére a kivárás mellett döntött, és elhalasztotta a gépvásárlását. Ettől függetlenül a hónapot megint a PS4 vitte el, ez volt a legkeresettebb konzol.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...