HWSW: Csúcskártyáját leplezte le az NVIDIA

  • Írta: Shifty
  • 2016. július 22.
  • Hardver
Link másolása
Máris újabb videokártyával jelentkezett az NVIDIA, itt a Titan X. A csúcskártya átveszi a leggyorsabb VGA címét a közelmúltban megjelent GTX 1080-tól, ezért a sebességért cserébe viszont komoly összeget kell majd leszurkolni - írja a HWSW.

Nem bír leállni az NVIDIA, alig két és fél hónap leforgása alatt már negyedik grafikus kártyáját mutatta be a vállalat. A legújabb szerzet a csúcskategória legtetejére érkezett, a GeForce márkanevet elhagyó Titan X pedig játékok mellett akár gépi tanulásos fejlesztésekhez is jó lehet, állítja a NVIDIA.

Az elnevezés nem feltétlenül szerencsés, hisz a tavaly tavasszal bemutatott előd is hasonló néven került piacra, igaz, azt a kártyát GeForce GTX Titan X-nek keresztelte a cég, de várhatóan így is lesz, aki majd összekeveri a két terméket, de csak amíg nem a teljesítményre utaló értékeket nézi.

A két termék között ugyanis komoly különbségek vannak. A GeForce GTX Titan X-re 7 TFLOPS-os számítási teljesítményt adott meg az NVIDIA, az új Titan X viszont már 11 TFLOPS-ra képes, ami nagyjából 57 százalékos előrelépést jelent. Ez nagy ugrás, ugyanakkor érdemes összevetni a májusban bemutatott GTX 1080 értékével is az új kártya teljesítményét.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a HWSW teljes cikkét!

14.
14.
Seaxa
#13: Lol most nézem néhol ami ki van rakva fogyasztónak, már annyi mint nagykerbe csak áfát rászámolva, nem szóltam akkor :)
13.
13.
Seaxa
#11: Nem fog sokáig drága maradni annak az alapverziója sem. Pont ma néztük melóhelyen, hogy egy-két nagykerben ahol már kapni 1060-t az alap verzió 90K alatt van (áfával) a legdurvább tuningolt STRIX verzió sincs 120K (szintén áfával). Mivel a jelenlegi piacon lévő kártyák is sok helyen "érdekes" módon nagyker áron vannak meghirdetve fogyasztónak elég régóta, maximum az első időben lesz ennél drágább szerintem bármelyik verzió is.
12.
12.
DON GONDOCS
Így végre teljes pompájában élvezhetem a Candy Rush sagát.
10.
10.
crytek
980Ti-ről va váltani fogok akkor már csak 4K-ra. Oda maxhoz még ez a Titan is kevés.
Szóval epekedve várom mit mennek majd a 1180-ak vagy akármi is lesz a nevük...
7.
7.
headhunter86
Ezek hülyék. Nem bírtak más nevet kitalálni???
5.
5.
Heldengeist
#4: Aki megvette, annak már meg sincs, mert amint jön az új, röptében cseréli.
4.
4.
lesik20
#3: Meg is érte aki megvette.

A R7 370 lenyomja Vulkan Doomban XD
3.
3.
Heldengeist
#2: A Titan mindig is presztízs kategória volt, ahhoz mért árazással, az AMD sosem kínált konkurenciát ellene, vagyis már az első Titannál sem volt semmi ráhatása az árakra.
2.
2.
lesik20
$1200 Dolcsiba fog fájni ami magyar viszonylatban elérhet is a 400 000FT-t

Gratula mindenkinek aki eddig Nvidiát vett csak azért mert "Hűséges" a céghez.

Most ott tartunk hogy az Nvidia saját maga döntheti ell mennyiért adja el kártyáit, ergo, ha úgy tetszik akár $1500-ért is adhatná el.
1.
1.
Heldengeist
A Titanok elnevezése eddig is katyvasz volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...