Továbbra is a PlayStation húzza a Sonyt

  • Írta: zoenn
  • 2016. július 30.
  • Biznisz
Link másolása
A japán konzolgyártó is közzétette a 2016 első üzleti negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését. A cég bevételei szinte mindegyik részlegnél csökkentek - a PlayStaton kivételével, amely továbbra is szárnyal.

A június 30-án véget ért három hónapos időszakot 10,8 százalékos bevételcsökkenéssel zárta a Sony, így csupán 15,66 milliárd dollárra tett szert. A cég üzemi eredménye 546 millió dollárnak megfelelő jen volt, ami 42 százalékkal kevesebb, mint egy éve.

A gyenge eredményt a japánok a jen erősödésével és az okostelefonos részleg 33,7 százalékos visszaesésével indokolták. Azonban a számunkra fontos Game & Network Services divízió nagyon jól teljesített a vizsgált negyedévben. Innen 3,21 milliárd dollár bevételt folyt be, amely 14,5 százalékkal több, mint 2015 hasonló időszakában.

A Sony mindezt a játékok eladásainak jelentős növekedésével indokolta, ráadásul az Uncharted 4: A Thief's End is ebben a negyedévben debütált, amiből az első héten 2,7 millió kópia talált gazdára, ezzel a leggyorsabban fogyó first-party PS4-es címmé vált.

A PlayStation-részleg üzemi eredménye így 126,3 százalékkal, 427 millió dollárra nőtt. Ebben közrejátszott, hogy a PlayStation 4 gyártási költségeit is sikerült lenyomnia a cégnek, illetve 38 százalékkal növekedtek a digitális eladások is, amik már 46 százalékát adják a teljes PlayStation-forgalomnak.

A PS4-ből 3,5 millió egység talált gazdára a negyedévben, így a globális eladások már 43,5 millió darabnál járnak.

A részletesebb eredményekért olvasd el el a HWSW idevágó cikkét!

12.
12.
delphijos
Szerintem a Sony is úgy járt mint sok cég. A gyártás ment Kinába, de a minőség már nem olyan a konkurenciához képest hogy felárral árulják. A telefonjaik sem rosszabbak mint másé, csak túlárazottak. Hozzáteszem pl. a Samsung is szárnyalt, de amióta "befutottak" és ök is prémium árat kérnek, ott is vannak gondok. És ahogy nézem a Huawei is hasonló pályáz ír le. Az aktuális csúcs modell ott is 200e.
11.
11.
Őrnagy
#8: Szerintem a konkurencia is sarkalja, nem gondolod?
10.
10.
DON GONDOCS
#8: Egy tudatos vásárló véleményét olvashatják.
Tény a Sony nagyon jó címeket hozott és a gép is teljesen jól muzsikál.
De voltak-vannak a konkurenciához képest is pofátlan húzásaik.
9.
9.
zozo76hun
#8: "kitűnő vállalathoz"

"Sony az teljesen kielégíti minden játékos igényét"

Olvastam mar fanboy dumat itt az oldalon de ezen besirtam, erre mondjak hogy: " ez mar rendesen odabasz"

atya-gatya :)
8.
8.
Uborka2
A Sony az teljesen megérdemli az elért sikereit a legjobb cég a videójáték iparban. Se a Nintendo sem a Microsoft nem képes felnőni ehhez a kitűnő vállalathoz és így igazán nincs is szükség rájuk mivel a Sony az teljesen kielégíti minden játékos igényét.
7.
7.
Death-Wanderer
Bekaphatjàk!!! En sony nal kezdtem ps vita val 88.000 huf ert vettem anno. Maj 8 honapra ra szembesultem a tennyel hogy sokminden megszunt rajta. Plussz nem fejlesztenek ra gamet. Volt rossz huzasuk....
6.
6.
Raizen25
:D jó ilyen úgyse lesz de mi durva lenne ha minden más nagyon veszteséges részlegét megszüntetné vagyis átalakítaná és ps4 re fejlesztetnének ott is játékokat , abból a pénzből.
5.
5.
zozo76hun
legalabb valami huzza ha mar mas teruleten csak arnyeka korabbi onmaganak. igaza van tuco-nak, most mar erdemes megvarni a neo-t, a sima ps4-et mar hanyagolni kene, ha csak valaki nem erez valami nagy vagyat ra, erdemesebb varni a varhatoan jobb gepre.
4.
4.
strike19
Szerintem reális ,hogy PS húzza fel most a Sony-t.
Az utcán mászkálva nem sok ember kezébe látok Sony telefont.
Főleg az elmúlt 1,5 évbe lehet nem is láttam.Mindenkinél Iphone vagy Samsung telefon van.Meg most a ismerőseim körébe feltörekvőbe vannak a kínai telefonok:
Honor stb..
3.
3.
FlexSteel
"- a PlayStaton-részeg kivételével"
1.
1.
kopic
Teljesen megérdemlik.
Ha lehetne, akkor én most tuti ps4-et vennék. Sokkal jobb címek vannak/lesznek rá, mint One-ra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...