No Man's Sky - nem lesznek fizetős DLC-k

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 10.
  • Hír
Link másolása
A Hello Games letette a kisdobosesküt, hogy nem lesznek fizetős DLC-k a No Man's Skyhoz. Az újdonságok ingyenes frissítésként érkeznek majd, és lesz belőlük egy pár, ha minden igaz.

PS4-re már megjelent, PC-re pedig pénteken érkezik meg a No Man's Sky, aminek már az első frissítése is elérhető. Az 1.03-as folt a bizonyíték rá, hogy a Hello Games újdonságokon, és nem pusztán hibajavításokon dolgozik, ráadásul Sean Murray már most megígérte, hogy ez csak a kezdet.

"Egy sor új fícsört szeretnénk hozzácsapni a játékhoz, ahogy azt említettük is korábban: teherhajókat, bázisokat és ilyesmiket" - nyilatkozta Murray a Red Bullnak, majd tett egy igen szimpatikus megjegyzést: "De mindezt ingyen akarjuk megcsinálni. Már fizettetek a játékért, szóval anélkül kellene megkapnotok ezeket, hogy még többet fizetnének. Tehát nem, nem lesznek fizetős DLC-k, csak frissítések."

Legutóbb a CD Projekt RED tett ehhez hasonló ígéretet, akkor meg is jegyezték a lengyelek, hogy remélik, ez lesz az iparági standard. És bár a temérdek ingyenes tartalom után a The Witcher 3 végül fizetős kiegészítőket is kapott, azok is bőven megérték az árukat.

Update! Oké, Murray egy másik interjúban már elismerte, talán kicsit naiv volt, mert jobban belegondolva mégsem zárhatja ki ennek a lehetőségét...

119.
119.
godach
#114: Ööö ma belevertem pár órát. Röviden az optimalizáció FOS. (tényleg ezt kell mondanom, mert érthetetlen miért megy szépen külső területen, és miért szaggat néha egy barlangban 2 m látótávval)
A hangulata nekem elég. Szeretem a Sci-Fit, szeretem az idegen bolygókat.
Azonban, az általad felsorolt pontszámok (Sajnos) tényleg nevetségesek, de nagyon.
Ez egy 5 pontos játék, amihez az űr szerelmesei hozzáadhatnak nyugodtan két pontot (mint ahogyan én is) de sem az árát nem éri meg, sem pedig több pontot.
Én, ennyiért biztos csak annak ajánlanám megvételre, akivel jól ki akarok bszni :)
114.
114.
kamgecam
#111: Csak hogy nehogy az elfogultság hiobájába esünk és csak a rossz kritikákat emeljük ki.Íme a jók:

Twinfinite
90
No Man’s Sky is no doubt a magnificent feat in game development. I am left humbled by all that I have seen and intend on continuing my journey in an attempt to see as much as possible, well aware I will never see it all. Space has its hooks in me and I don’t think I’ll ever want them to relinquish their hold.

PlayStation LifeStyle
90
If you’ve ever dreamed of being a cosmonaut, of starting with practically nothing and amassing a fortune, of becoming a notorious space pirate, or had any other of the countless sci-fi fantasies out there, this is probably the game for you. Now, those fantasies might not play out exactly as you’d have hoped in No Man’s Sky, but this is a game that begs those who put in the time to come back just once more and see what lies just over the horizon. If this game is right for you, you won’t be able to put the controller down.

IGN
90
No Man's Sky isn't a game for everyone, but it's one hell of a game. A love letter from every sci-fi reader to their everlasting fantasies.

Time
90
Even if a hundred or more hours from now No Man’s Sky wears out its welcome, I’ll be grateful and still somewhat awestruck by what a tiny team of developers rejiggering decades-old design ideas managed to pull off

Everyeye.it
80
Quotation forthcoming.

Guardian
80
Hello Games has created a gorgeously realised, constantly regenerating universe for players to get lost in, where the incredible journey trumps the destination.

GameCrate
80
There's a famous quote from mountaineer George Mallory, when he was asked
why he would want to climb Mount Everest: "Because it's there." If that answer strikes you as profound and beautiful, go buy No Man's Sky. If it seems dumb and unsatisfying, go play something else.

Cheat Code Central
78
There are wonders indeed to be found in the No Man's Sky universe, but not everybody will be willing to put in the time and effort needed to discover them. This game is a technical marvel that patient, detail-oriented gamers will love. As-is, however, it demands a bit more time than it deserves. The universe is vast, but your inventory is small, and not everybody is going to want to make the long trudge necessary to become a galactic superstar.

Vandal Online
75
No Man's Sky is a very interesting concept, and it definitely works until it starts getting repetitive. The ground it is built upon is amazing, but so far there are many questions that remain unanswered, so make sure you understand what the game has to offer before buying it.

És a végére egy nagyon alacson pontszámú kritika:
The Jimquisition
50
Even with my expectations guarded, however, I did not expect just another survival/crafting game that used randomization as a crutch to the point of losing all potential personality...And I at least expected more to fu..ing do.

És neki is igaza van.

113.
113.
kamgecam
#110: El kéne olvasni azokat a kritikákat Admin mert csak a pontszám nem sokat jelent.
Számtalan fórumon olvastam,olvasom hogy olyan pillanatai vannak a játéknak-írta a kritikus,(pozitív értelemben) mint semminek sem amivel eddig játszott,viszont,de, ennek ellenére kevés a tartalom sovány a játékmenet.
Tipikus Destiny szindróma (http://www.metacritic.com/game/playstation-4/destiny)majd egy év múlva lesz benne annyi tartalom hogy érdemes lesz megvenni.Mert a Destiny nem közepes, jóval többen játszanak vele tudomásom szerint mint a Halo 5-el mind a mai napig,a No man's Sky sem közepes,egyszerűen csak nem éri meg most megvenni.ill. jobban jár az aki tud várni egy évet.Én pl nem tudok,de én elfogult vagyok, szóval várom azt a nyavajás limited edisönt! :)
112.
112.
kamgecam
#111: +1
Felesleges pontszámokkal dobálózni semmit nem jelent.A kritika a lényeg azt kéne elolvasni.
Ezek a játékok sem közepesek holott 70 körüli pontszámokat kaptak hogy csak néhányat soroljak fel:
http://www.metacritic.com/game/pc/kane-lynch-dead-men
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/army-of-two
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/dantes-inferno
http://www.metacritic.com/game/pc/mirrors-edge-2008
http://www.metacritic.com/game/pc/layers-of-fear

Az utolsó a Layers of fear is az év egyik meglepetése,rég nem húzott be így játék, messze van a közepestől.

A 70 pont nemcsak azt jelentheti hogy közepes, hanem hogy több hiba van benne, kevés a tartalom,sovány a játékmechanika lásd No mans sky stb, viszont lehet olyan hangulata van amilyen egy 90 pontos játéknak sincs, és ezért nagyobb az élmény faktor is.
111.
111.
#110: És le is írtam, sokan miért gondolják ezt így.
110.
110.
ADMlN
#99: Nem akarom kipukkasztani az önámításod lufiját, de a 71-es pontszám az közepes játékot jelent.
105.
105.
zozo76hun
megjottek az elso tesztek a magyar oldalrol is. hat erosen kozepes de inkabb negativ hangvetellel. a pc-s port bozalmasan fut, a steam kemeny vegyes-el jutalmazta a jatekot. sok eredeti otletet sem sikerult belevinni, a menurendszer egy az egyben a destiny-bol loptak (ott is ruheltem), a grafika valami borzaszto, azok a lego-duplo urhajok (melyik elmebeteg grafikus csinal ilyen gyerekes-primitiv urhajo modelleket?), az urallomas rettenetes szintugy (az elite dagerous coriolisai-hoz hasonlitva), a gyujtogetes egy az egyben a subnautica-t masolja. a bolygok grafikaja a solar project-hez hasonlo bar az sztem szebben nez ki. szoval krimi az egesz jatek, foleg a hatalmas sony-fele hypehoz kepest.

de azert van ami tetszik benne (ugyanis nyomom az elite dangeroust kozben): az urhajok belso muszerfala, a fekete lyuk hogy bele lehet repulni, hogy ki lehet szallni az urhajobol (de hol az animacio? dolgozni kellett volna vele???, megjelenik kivul az ember oszt' le van tudva, gyerekek!) meg maga az otlet is jo LEHETNE.

ez erosen indie cim, teljes aron.
104.
104.
delphijos
#101: Természetesen szó nincs benne gyűjtögetésről, de ajánlom a Sehollakók-at. Rengeteg idegen faj, egy "közös" ellenség ízgalmas, érdekes. Szerintem érdemes elolvasni.
103.
103.
logic5
#101: Hát ha neked ez hozta meg a kedved akkor ott baj van.. Már bocsánat..
102.
102.
Macifasz
Na, kipróbáltam a "demo" verziót, és sajna beigazolódott, amitől féltem. Ez így, ebben a formában, nálam hosszútávon nem fog működni. Nekem kellene a sztori, a változatos küldetések, egy értelmesebb cél, izgalom, nem csak a szüntelen barangolás, nyersanyag gyűjtés, és mindezt vagy huszonhatmilliószor egymás után. Éreztem én, hogy nem az én játékom lesz, és bár ennek ellenére még is vonzott egy kicsit, de nem jött be. Nem az én játékom. Valszeg még bele-bele nézek majd, de ha két bolygó után ez a véleményem, akkor valszeg ez már nem fog nagyon változni.
101.
101.
kamgecam
Tényleg valaki scfi szakértõ, tudna ajánlani valami faja könyvet amit a No Man's Sky-al párhuzamossan olvashatok és ami visszaadja a játék atmoszféráját? Nem igzán olvastam még scifit inkább fantasy vonalon mozgok,de a No Man's Sky meghozta a kedvemet hogy elmerüljek a sience fiction mélységeibe.
90.
90.
Macifasz
Tolja valaki PC-n? Csak mert lángol a net, de főleg a Steam fórum, hogy egy optimalizálatlan port lett, ami egy GTX 980Ti-n is képes rendre leesni 10 FPS-re. :-/ Mi igaz ebből?
89.
89.
#86: Szerintem meg igenis jó. Az emberek el vannak tévedve. 50 pontot ér egy játék, amelynek egyenlő arányban vannak jó és rossz aspektusai. Tehát a 71 pont esetében pozitív irányba billen a mérleg, alapvetően egy jó játékról beszélünk.

A gond ott kezdődik, hogy a többség már egy 60 pontos értékelésből is arra következtet, hogy az adott cím gyengére sikerült, Hiába van a 100 pontos skála, valamiért mindenki csak 50-100 között hajlandó értékelni. És persze ott van még a bűvös 0 pont, amit az önjelölt "kritikusok" szoktak kiosztani, nyomatékosítva, hogy a szóban forgó játék mennyire nagyon szar. (E felfogás alapján az a 71 pont mégiscsak egy közepes játékot sugall, de én akárhogy próbálom, ilyen pontszám láttán nem tudok úgy tekinteni rá, hogy rossz lett.)
88.
88.
ADMlN
#86: Hozzád meg most ki szólt?
87.
87.
Ecneb
#84: PS4-en kb az első 6 óra szórakoztató és lehet sokat mondok. Ugyanaz az ismétlődő feladatsor van minden bolygón (nyersanyag, animal log stb)
Pedig nagyon vártam a játékot.

Válaszolva kérdésedre megéri megvenni, ha majd fele ennyibe fog kerülni.
86.
86.
delphijos
#83: Remélem nem veszed ezt is "támadásnak", de szerintem egy 71-es szám ugyan nem jó, de én nem látom ebben a "indi vacak", "unalmas szar", "10 dolcsis early access" jelzők jogosságát sem. Tény hogy biztos nem való mindenkinek, de pl. a 0 pontos értékeléseket is túlzásnak tartom. Persze a 10 pontost is....
85.
85.
user101
#84: Ha meg tudod oldani, hogy proxyn keresztül mész be akkor az orosz kulcs csak 35 euró... Persze lehet, hogy ez még így is sok, ellenben 5 év múlva 5 euróért mindenképp megéli és elég hozzá egy 980ti :DDD
84.
84.
Keczanm
Sziasztok!

Nagyon érdekel a játék, iszonyatosan vonz a világűr. Hasonló beállítottságú játékosoktól kérdezem: megéri megvenni? PC-re venném.
Amennyiben lehet, inkább építőjellegű átgondolt kritikákat írjatok a játékról, ne azt, hogy milyen a színvilága, azt így is látom - nekem tetszik amúgy.

Előre is nagyon köszönöm! :)
83.
83.
ADMlN
71-es critic score... pff... A "jövőlátóknak" csak igaza lett.
82.
82.
fearer
#81: Én csak a Superformula-ról tudok, de arról azt mondták, hogy végülis nem azt használták.
81.
81.
almaspite
Valaki írta az előző topikba a bolygo kreálló algoritmusnak a nevét. Azt is hogy ezt használják photoshopba. És hogy 8 byte verziót használnak ebből lesz a sok 2^62 bolygó. Megkérhetem, hogy írja le újra a nevét, mert kerestem az előző topikokba, de nem találtam meg.
80.
80.
Ooorky
Nálam alap, hogy megnézem egy játék kapcsán a készítők korábbi munkásságát.
Nos... ez a produktum egy hatalmas NONO.
79.
79.
delphijos
#71: Komolyan, még meg is NEVEZTEM. Tőled egy nyavalyás jelzőt idéztem. Mit bánom én ha nem tetszik Nektek a játék, csak ezt az egész pályás "letámadást" nem értettem. És nem is írtam mást. Erre úgy csináltál mintha vitatkozni akartam volna, meg azzal vádoltál hogy azt állítottam hogy "nincs jogod véleményt mondani". Még azt is írtam hogy simán lehet hogy tényleg rossz. Tivábbra sem értem min szívtad föl magad ennyire. Részemröl ennyi.Már így is többet öltünk ebbe mint amit érdemelt.
75.
75.
Lallerxy
#52: Viszont a ferrari mindig ferrari marad a milka meg ugyanugy finom 500ert is attol fuggetlenul hogy kevesebben vennek meg. Vagyis mint ahogy te is irod nem minoseg valtozik meg hanem az egyen hozzallasa.
68.
68.
ADMlN
#65: Ha egyszer indulatos leszek, azt észre fogod venni! :D Nekem csak ilyen az alapjáratom, sajnálom ha ezt az érzékeny pici lelked nem tudja feldolgozni. Ha meg máskor nem akarod nekem címezni a mondandód, akkor ne idézz a kommentemből. Ilyen egyszerű.

"Erre most ilyeneket akarsz a számba adni hogy én azt mondtam volna hogy "semmi alapotok nincs véleményformálásra" meg hogy "hogy fogalmatlan haterek vagytok"??? "
Jós mágusnak neveztél. Ezt szerinted mégis hogy értelmezzem? Meg akartál dicsérni, hogy milyen edukált véleményt alkottam? Mert szerintem csak simán alaptalannak nyilvánítottad a véleményem. És miért? Mert neked nem tetszett. És ezután még volt bőr a pofádon vádaskodni, hogy én nem viselem ha valaki más véleményen van.

Jut is, eszembe még mindig nem mutattad meg, hogy hol kötöttem bele bárkibe is akinek nem egyezett a véleménye velem. Ezt kérlek tedd meg, különben úgy kell ítélnem, hogy szánalmas módon érvelés helyett csak karaktergyilkosságot akartál elkövetni ellenem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...