HWSW: Twitch-versenytársat vett a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 12.
  • Biznisz
Link másolása
Innovatív játékos közvetítőplatformot vásárolt a Microsoft. A Beam az Xbox-divízió tagjaként teljesedhet ki, és bekerülhet a microsoftos játékokba is - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Nem hagyja szó nélkül a Microsoft a Twitch hihetetlen sikerét, hanem felvásárolja annak egyik versenytársát, a Beamet. A tranzakció részletei nem nyilvánosak, így nem tudni pontosan, hogy a játékstreaming platformért mennyit fizetett a Microsoft. A seattle-i Beam az Xbox-divízió részeként folytatja majd működését, várhatóan teljesen beolvad majd a meglévő fejlesztőcsapatok közé.

A Beam egyébként fiatal kezdeményezés, a cég csak idén január elején indult, a szolgáltatás maga pedig májusban rajtolt el. A szolgáltatás a standard játékközvetítés koncepciót néhány innovatív ötlettel spékeli meg, valószínűleg ezek keltették fel a Microsoft érdeklődését is. A Beam ugyanis roppant alacsony késleltetéssel közvetít, a Twitchnél szokásos 10-15 másodperc helyett egy másodperc alatti késleltetéssel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a kommunikáció a nézők és a streamer között kétoldalú legyen, a nézők is bele tudjanak szólni a kijelzőn zajló műsorba.

És miért jó nekem mindez? A HWSW cikkében több példát is találsz!

8.
8.
KőbányaKispest
#1: Az még hagyján, de fizet is érte, bocsánat, supportálja, hogy ő játszik!

Amúgy jó dolog, nekem is van kedvenc emberkém és szoktam nézni a csatornáját, nincs ebbe semmi rossz.

A Twichet meg egyhamar nem fogják elpusztitani.
7.
7.
UncannyDante94
ahj..nem hogy inkább az MS létre hozna/fizetne 1 fejlesztő csapatnak hogy dobjanak össze vmi kik*rt jó új AAA címet,ami miatt elgondolkodnánk azon hogy vegyünk boxot.. :P :))
6.
6.
Ooorky
Én azokon szoktam behalni akik benyögik egy mmo közös chat-jébe, hogy "streamer here, watch my awesomenes" aztán twitch-en nézik vagy 10-en a szerencsétlenkedését.
5.
5.
DON GONDOCS
#4: Ez odáig oké, egy jól sikerült hosszabb játék bemutatót-elemzést én is szívesen megnézek a kedvenc videósommal, de hogy hosszú órákig azt nézzem hogy valaki játszik meg dumál az unalmas. Persze értem mire gondolsz, csak nekem ez mindig is olyan fura volt.
4.
4.
vabe
#1: A kedvenc streamereik szórakoztató személyisége miatt főleg, maga a játék sokszor másodlagos.
3.
3.
elgeri
Talán még azért mert nekik nincs hozzá gépük / játékuk, és így sovárognak?!
2.
2.
north
#1: Pont azért amiért az emberek Focit vagy más sporteseményt néznek :D
1.
1.
DON GONDOCS
Mért nézik az emberek ahogy más játszik ahelyett hogy őkis játszanának. Ezt sosem értettem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...