GC 2016: A Microsoft nem generációzik többet

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 19.
  • Hír
Eddig is lehetett sejteni, viszont konkrétan csak most erősítette meg a cég xboxos marketingigazgatója, hogy a Project Scorpióval búcsút intenek a konzolgenerációknak.

Az E3-on bemutatott Project Scorpio feladata az lesz, hogy felszámolja a konzolgenerációk intézményét - ezt Aaron Greenberg, a Microsoft xboxos marketingigazgatója erősítette meg az Engadgetnek. Greenberg úgy fogalmazott, a jövőben nem lesznek konzolgenerációk, ehelyett az iteratív hardverfejlesztés kapja a főszerepet, ami lehetővé teszi, hogy a már meglévő játékostáborra és játékkínálatra alapozva növekedjen a platformjuk.

Greenberg újra leszögezi, hogy a Scorpióval nem kezdődik új konzolgeneráció, minden úgy megy tovább, ahogy eddig, és minden eddigi játékod és kiegészítőd használható marad - csupán egy új eszköz érkezik a termékcsaládba. Azt természetesen ő is elismeri, hogy ez a lépés meglehetősen rizikós részükről, és bár az eddigi visszajelzések alapján biztosak a sikerben, nyilván a Scorpio fogadtatásából derül majd ki, hogy jó-e ez az irány.

De mégis lesznek exkluzívok

A Microsoft nem meglepő módon gőzerővel kommunikálja, hogy "senkit sem hagynak hátra", vagyis az Xbox One S-en játszók a teljesítménykülönbségen túl nem szenvednek hátrányt a Project Scorpio-tulajdonosok mellett, valójában ez az üzenet nem teljesen igaz. Az Engadget már az E3-onál is rávilágított arra, hogy a redmondiak csak a Scorpio esetében erősítették meg a VR-támogatást, így ha olyan játék érkezik, amely kizárólag VR-szemüveggel használható, akkor az bizony Scorpio-exkluzív lesz. Greenberg ezt most megerősítette.

111.
DON GONDOCS
#110: de cáfoljatok meg én örülnék neki a legjobban
110.
DON GONDOCS
Az MS nem rendelkezik akkora beton biztos háttérel mint a sony ez tény, így nem engedhetik meg maguknak azt a luxust hogy hátrahagyák az előző gép tulajdonosait.
108.
Norbiii
Egyébként ha jön a Scorpio, One-t érdemes lesz venni?

Ha a Scorpio az utolsó Xbox játékkonzol, ami mindig alkalmas lehet, lesz, akkor évek múltán hanyagolhatják a One-t, és el is felejthetik, hiszen van egy úgymond örök Xbox a Scorpio. Persze most mondhatják, hogy az Xbox One is lesz támogatva, na de meddig, mikor van egy állandó konzoljuk?
107.
godach
#106: A PS2 érával igazad van, viszont akkoriban még a cégek is ambiciózusak voltak, nem csak pénzéhesek.
A mostanival viszont szerintem nincs igazad. Jóval többet tehetne a mostani konzolgenerációban a PS is. De ő is csak facsar és nyúz és nem ügyesen feji a tehenet, hogy az mindenkinek jó legyen.

A szejkónak ment hsz-edre pedig csak annyit, hogy annyira jogos az MS-nek ráerőltetni a win-t a konzolukon, mint amennyire a Sony-nak a saját rendszerét az övékén.
Bármennyire is fanboyságnak tűnik, én ha lehetne még a ps-en is a Wint-t használnám. Már csak azért is, mert nem kellene külön megszoknom megint egy új rendszert.
106.
Caleon
#105: A PS2 érában sem szarta telibe, pedig akkor tarolt.
Most se szarja telibe, pedig most is tarol.

Szejko, nekem semmi bajom a tisztességes verseny ellen, de amit MS a win10-el művel, az nem az.
105.
DON GONDOCS
#104: nincs rájuk szükség, nagyon jól meglennénk nélkülük is, köszönjük szépen!

Igen persze mert ha nincs verseny/konkurencia az csak jót jelent?

-Ennek az eredménye hogy a ps4 úgy telibe fogja szarni a játékosokat és olyan eszközökkel húzhatja majd le a játékosokat ami az MS/Nintendo lépései csak apró csínynek tűnnek majd.
104.
user101
Nos ez nem meglepő. A Microsoft bukta ezt a generációt és ha nem akar a Nintendo és a saját maga által kivéreztetett windows-mobil piac sorsára jutni valamit lépnie kell...

A probléma, hogy évek óta sorozatosan rossz, rosszabb és még annál is rosszabb döntések soraival vágják maguk alatt a fát...

Szerintem a konzolok nem fognak kihalni, egyszerűen az ms fog eltűnni a piacról és szépen kiszorul úgy, mint a Nintendo jelenleg. Jelenleg kétszer annyi példányt vesznek egy játékból PC-re, mint X1-re és a PS4 még erre is ráver. Amikor kvázi nincs épkézláb exkluzív cím X1-re ami eladja a konzolt ( kivérzett már a Halo és a Gears-is régen, nulla új IP ... )

Ez egy öngerjesztő folyamat, az fog történni, ami annó a Nintendó kapcsán, szépen ki fognak farolni a konzol mögül a nagy forgalmazók, mondván nem éri meg támogatni és akkor vége a dalnak. Érzik ezt már ők is nagyon, ezért kapálództak a PC-piac monopolizálása érdekében... szerencsére ... nem jött össze. Viszlát, vagy inkább ég áldja, nincs rájuk szükség, nagyon jól meglennénk nélkülük is, köszönjük szépen! :D
100.
delphijos
#96: "a boxosok ezentúl kapni fognak a játékukba 1 beállítás fület,h milyen konfigjuk van"

Azért fejlesztés szempontból nem egy sor ez ( bár ilyen egyszerű lenne, ) , és simán eljöhet az amikor a kiadó úgy gondolja hogy nem "vacakol" a régebbi konzollal, mert túl sok meló lenne. Ez is benne van a pakliban.
99.
grindcore
"Senkit sem hagynak hatra" "Xbox One S-tol", tehat a sima One-os mar hatramaradt, grat :-)
96.
janijani
#94: (először is pc-s vagyok, ezt tisztázzuk)

még ennyi rinyálást a konzolosoktól nem olvastam, ez már szánalom. a boxosok ezentúl kapni fognak a játékukba 1 beállítás fület,h milyen konfigjuk van, és az szerint fog futni a játék. nem lesz itt egetrengető optimalizálatlanság (nem mintha most is meg lenne)

"a pc-sek meg amúgy is a konzolok miatt szopnak"(ez 1 tipikus pc rinya). mert már gyenge a konzol a megjelenés utáni 2.-3. évben. ez van. ezt vállaltátok amikor megvettétek őket. azt meg a pc-sek vállalták, h folyamatosan fejlesztik a gépüket. személy szerint azt sajnálom, h valaki nem látja be h másoknak más az igénye.

majd az idő eldönti jó ötlet volt-e ez a megmozdulás vagy sem, de mondjuk az nektek is jó h ha nem kell fps droppokat néznetek nem?

94.
Caleon
MS feltalálta megint a PC-t. :-D Bennem pedig megerősítette azt az érzést, hogy a cég csak ki akarja nyírni a konzolokat a Win platform miatt.
Soha többé nem fogok MS terméket venni és lebeszélem róla a környezetemet is. Ezek aljasak és sunyik. Persze, ha ők lépnek, akkor nagyot lépnek. Lollollol.
93.
Yonkou
Remélem mindenki követni fogja az MS példáját, aminek köszönhetően majd szépen eltűnnek a konzolok. Szeretek pc-t fejleszteni, rühellek porfogót venni amire negyed évente jön 1-2 exkluzív amikkel játszok 1-2 hetet aztán semmi. Annak akinek van pénze rendes pc-re csupán ennyit jelent a konzol.
92.
john1259
#89: Szia!

Attól nem leszek/vagyok debil, hogy eltérő a véleményem...
90.
DON GONDOCS
#89: Ps5 meg Forza 7 ever :D
89.
Forge
A sok debil ne higgye már azt, hogy a konzolok eltünnek :D sose tünik el a konzol, az Uncharted 4 grafika böven elèg rengeteg ideig, csak èrjèk el azt a grafikai szintet, mert nem láttam se elötte se utána szebb játèkot, ide-oda high-end pc-k. Inkább a játèk minösègèvel, tartalmával, öteleteifvel foglalkozzanak a fejlesztök, ne a felbontás ès fps-sel. Megint eljutunk oda, (mondjuk már benne vagyunk), hogy pc-n a 4k ès minèl több fps hódít, de sehol egy èrdemleges pc exkluzív játèk. Ott a VR mióta, sehol egy èrdemleges játèk. Konzolon meg? Lehet nem tudja a 4k-t, de ömlenek a jobbnál jobb exkluzívok, mind sima ps4-re, mind ps vr-ra, akármelyiket nèzzük, sokkal jobb a kínálat, mint pc-n. Grafikában az UC4 grafikáját el sem èri egyik pc játèk sem, a techdemokat meg a gyorsan összetákolt, játèknak csúfolt szemeteket ès sètaszimulátorokat hagyjuk :D Csak ha lesz 4k konzol, akkor pc-n fejlödik megint egyet az ipar, 8k-ra ès eljutunk megint oda, hogy ,,a gyenge 4k konzolok nem tudják a 8k-t, de gáz, nembaj, nekem a 10 benchmarkom mind tökèletesen teljesített'' ès ismèt kimaradnak az ígèretes játèkokból pc-n. Mert ugyebár egyik e3-on sem a pc exkluzívoktól tettük le az állunkat. :)
88.
john1259
Nem szoktam hozzászolni általálban a cikkekhez, de ez mellett én sem tudok szó nélkül elmenni.

Én is pc-n kezdtem el játszani, de már régen konzolra váltottam. Nincs sok szabadidőm, és azzal pedig nekem már nincs kedvem szórakozni, hogy pár évente kicseréljem a videókártyát, átnézzem a teszteket fórunokat, hogy milyen hardvert vegyek stb...

Szóval nekem jó választás volt eddig a konzol. Megvettem az aktuális generációt, csak beraktam a lemezt és játszottam... Annyi elvárásom volt, hogy meglegyen egy grafikai szint és jó játékélmény. Valamint ne kelljen 2 évente konzolt cserélném, hogy tudjak játszani a legújabb játékokkal.
Ezért cserébe viszonylag "olcsón" megvettem a konzolt, és lenyeltem, hogy a játékok pedig drágábbak, mintha pc-n játszanék. Valamint kb 5 év múlva a játékok árai is lementek.

Ez számomra egy vállalható és elfogadható kompromisszum volt.


Ahogy most a dolgok kinéznek ennek az időszaknak rövidesen vége, amit én nagyon sajnálok.

Ha pedig ezután majd 2 évent dobják ki az új konzolokat jobb hardverrel, akkor 2 lehetőségem lesz: Vagy veszek pc-t, vagy elbúcsúzom a gamer világtól....

Mivel a jelenlegi tendencia alapján jobban megéri majd a pc.....

84.
DON GONDOCS
Kit érdekel No man sky meg a generáció váltás. Itt a vége mindennek itt a call of duty film

http://www.imdb.com/title/tt2351392/
82.
Aang
Nyugodj békében x-box! Konzol fronton marad tehát a nintendo meg a ps. Kivétel persze ha nekük is elmegy az eszük, és beálnak a hülyék kőzé.
77.
RangerFox
Amúgy így unalomból végigolvasva. XD
1.: A videóban is emondják hogy "true 4K Gaming + 60FPSt" garantálnak a játékhoz. Akár sima, akár VR-os cucc.
2.: Senki nem mondott olyat, hogy hardvereket cserélni kell a konzolban. Ez honnan jött egyáltalán? Buták vagytok néha, de komolyan. És 30hsz-en át erről folyt a vita...
75.
dzsiádzsó
Teljes bukás ez a generáció, ezt kommunikációs káoszt meg lehúzhatja a WC-n az MS ez is mutatja mekkora a baj, lesz erősebb nem lesz, de lesz de igazából semmi sem változik, akkor minek lesz? Mi van??!! Áldom a sorsot nem vettem ebből a generációból semmit, bár sose voltam pc-s, de látszott itt csak pénzlehúzás lesz, cloud gamingbe nem hiszek, úgyhogy valahol 2025 tájékán mobilok beérik a scorpiót, és igazából jó is lesz az úgy, mert mobil játékok amúgy is jövedelmezőbb és itt már csak a pénz számít, alkotni nem akar már senki semmit. Lényegében kimondták a videójátékipar halálát, de filmeknél is ez volt, a mi generációnk már kevés, a fiatalok meg agyatlanok és csordában őrjöngenek a bosszúállókon meg egy fosadék CoD-on milyen király, amitől én konkrétan hányok.
72.
Norbiii
Mondjuk nézőpont kérdése, hogy kinek mi számít olcsó konzolnak, nekem 100 ezer felett drága, de 80 ezer sem éppen olcsó mulatság...
68.
Norbiii
#66: Egyetértek, valóban nem nullás grafika szintet képviselt akkor a Ps1, csak egy 0-10-ig tartó egyenesen a Ps konzolokról beszéltem, és a Ps 1 volt a kiindulópont, (ezért 0) csak a példa kedvéért írtam a nullát. A Ps1 már nem 2d, hanem 3d-s nézettel bírt, akkoriban szép grafikával, természetesen nem nulla a szám valódi értelmében. :)
66.
bszunyoghy
#23: Kedves Norbi!

A ps 1996-ban nem egy nullás grafikai szintet képviselt mint ahogy a többi konzol sem a megjelenésük időpontjában. A grafikai fejlődés kb meg addig tart míg el nem érjük a valóság szintjét. Azt ott megállhatunk egy kicsit. :-)
62.
McDuff
Xbox One-ban már most egy HDD-t se tudsz kicserélni,elég éles váltásnak gondolom én ezt.
60.
Cipo3
Ez a konzolok végét jelenti!!!
Innentől semmi újat nem fog nyújtani a konzol egy pc-hez képest. Hosszútávon egymás mellé érnek.
Sony ha felzárkózik ehhez a trendhez, pár év múlva belefárad és kiszáll. Ha kimarad belőle akkor bebukja, mert a sok grafikamajmolo, az MS gépét veszi mert abba lehet venni fél millióért csúcs új VGA-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...