Sikeres lett az Angry Birds-film, jöhet a folytatás

  • Írta: fojesz
  • 2016. augusztus 25.
  • Biznisz
Link másolása
Szokatlan lépésre szánta el magát a finn Rovio, már az üzleti év első feléről kiadott egy pénzügyi jelentést. Ilyenre korábban nem volt példa, de tulajdonképpen nem is meglepő a húzás: tényleg szépen festenek a számok.

A Rovio az idei év első felében 86,2 millió dolláros bevételt hozott össze, amely 11,6 millió dollárral több, mint a tavalyi év hasonló időszakában: a finnek szerint ígéretesen alakul az évük, és valahol érthető a lelkesedésük, elvégre az elmúlt három évben folyamatosan zuhant a forgalmuk, ahogy az Angry Birds márka veszített a régi fényéből.

A Rovio az Angry Birds-animációs filmtől várta a fellendülést, és lám, nem alaptalanul. Habár a fenti számok semmilyen filmmel kapcsolatos bevételt nem tartalmaznak, a moziról így is tudjuk, hogy sikeres lett, 73 millió dollárból hozott 347 millió dollár jegyárbevételt, és a DVD-, illetve Blu-ray-premier csak az ősz elején esedékes.

A finnek ennek megfelelően nem is lazsálnak, Kati Levoranta vezérigazgató szerint már neki is ugortak a folytatás előkészítésének.

3.
3.
Ecneb
#2: +1 Soha 1 játékkal sem játszottam és az utóbbi időkben annyi reklámot kapott, hogy minden kedvemet el is vette, hogy valaha kipróbáljam, pont ezért ültem le félve a film elé és jól szórakoztam, tetszett!
2.
2.
Ooorky
Nem vártam tőle semmit, úgyhogy eléggé meglepett milyen jól összerakott film lett.
1.
1.
devilcsaj
IGEN, IGEN, IGEN, IGEN, IGEN!!!! Annyira reméltem, hogy találkozok ezzel a hírrel :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...