Egy korszak vége: Chris Metzen visszavonul

  • Írta: fojesz
  • 2016. szeptember 14.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Negyvenkét évesen, több mint húsz év után hagyja ott a Blizzardot Chris Metzen, a fejlesztőcég egyik legismertebb dizájnere és írója. Metzen nem csapatot vált, hanem visszavonul, a jövőben ugyanis a családjával szeretne foglalkozni.

Chris Metzen még 1993-ban csatlakozott a Blizzard csapatához - bár akkor még nem így hívták -, az első komolyabb projektje pedig a Warcraft II volt, amelynél már íróként és dizájnerként is közreműködött.

Innentől kezdve minden fontosabb Blizzard-játék munkálataiban részt vett: a Diablo-univerzumot íróként táplálta, ő volt a StarCraft vezető dizájnere, a Warcraft III és az Overwatch kreatív igazgatója, és bár a World of Warcraft megszületését viszonylag messziről figyelte, az írásban, a grafikai és a szinkronmunkálatokban ő is segített. Ja igen, mert egyébként ő a Blizzard egyik állandó szinkronszínésze is, ő szólaltatja meg például a Warcraft-univerzum Thrallját.

A 42 éves Metzen a minap jelentette be, hogy visszavonul, a jövőben ugyanis a családjára, a feleségére és három gyermekére szeretne koncentrálni. 

6.
6.
Extol
Miért, a munka mellett nem látja eleget az asszonyt és a gyereket?
4.
4.
PS4jacksony
Ha nem teszi arra valószínűleg a csaldja is ráment volna akármennyit keres a pénz nem minden....Teljesen megértem a család fontosabb mint a pénz, de remélhetőleg azért nem lesznek anyagi gondjaik...
3.
3.
Gorrister
Érdekes, hogy bár a Warcraft Adventures vezető dizájnere volt Bill Roper mellett, abban mégsem ő szólaltatta meg Thrallt, hanem Clancy Brown.
2.
2.
elgeri
Irigylem (de nem sajnálom tőle)!

Valószínűleg volt abban a helyzetbe, hogy tudott kellő tökét felhalmozni, és mostantól eléldegélni valahogy :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...