Horizon: Zero Dawn - bőven lesz mit csinálnunk

  • Írta: Shifty
  • 2016. október 4.
  • Hír
Link másolása
Ahogy az egy nyitott világú játéktól elvárható, a fő küldetés mellett rengeteg egyéb tennivaló vár a játékosokra. Szerencsére a Killzone-sorozat alkotóinak új játéka, a Horizon: Zero Dawn sem lesz ez alól kivétel.

A Horizon: Zero Dawn főhőse az egyik helyi törzs tagja, Aloy lesz, aki nemcsak a robotdinók térnyerésére és egyéb fontos, őseivel kapcsolatos kérdésre keresi majd a választ a PlayStation 4-exkluzív játék története során.

A Guerilla Games ugyanis most elárulta, hogy a kampány mellett rengeteg olyan mellékküldetés és egyéb tennivaló akad majd, ami nemcsak kiegészíti a történet apró darabkáit, de jó hosszú időre a tévé elé is szögezi a játékost. 

Ugyan a játék világa látszólag nagyon békésnek és gyönyörűnek ígérkezik, valójában nagyon is veszélyes az az univerzum, ami otthont ad a Horizon: Zero Dawnnak. Akadnak majd különösen veszélyes vidékek, az úgynevezett Corruption zónák, ahol többnyire a játék legnagyobb csörtéi is zajlani fognak. A veszély ellenére érdemes ezeket a zónákat alaposan kipucolni, ugyanis az itt megszerzett tapasztalat nemcsak a felfedezést, de a későbbi vadászatokat is alaposan megkönnyítheti.

És ha már szóba került a vadászás, akkor érdemes megemlíteni, hogy mellette a kraftolás lesz a másik olyan fontos elem, ami alapvetően meghatározza majd lehetőségeinket a játék során. Éppen ezért állatok nyomai után kell nyomoznunk vagy éppen a már említett robotdinókra kell vadásznunk. Az elejtett vadakból aztán fejleszthetjük cuccainkat, így például nagyobb hátizsákot készíthetünk, ami értelemszerűen lehetővé teszi, hogy egyszerre több dolgot cipeljünk magunkkal. A robotok darabkáiból pedig páncéljainkat és fegyvereinket fejleszthetjük.

És amikor már nagyon képzettnek érzed magad, még mindig találhatsz kihívást a játékban. A Horizon: Zero Dawn világában ugyanis szétszórtan különböző vadászós küldetéseket vehetünk fel. Ilyen például az adott időre, adott fegyverrel, adott számú vadállat elejtése. Ha sikerrel vesszük az akadályokat, akkor meghívást kapunk a többi vadász sátrába, ezzel is hírnevet szerezve, amivel aztán a hierarchiában is feljebb lépegethetünk majd. A Guerilla szerint az egész olyan lesz, mintha csatlakoznánk a "céhbe tömörült vadászokhoz".

Érdemes még megemlíteni, hogy kalandjaink során a szomszédos és ellenséges törzsekkel is megismerkedhetünk, kezdve a vidékkel és annak klímájával, ahol élnek, de betekintést kapunk a technológiájukba, a szokásaikba, a történelmükbe is.

Emellett pedig ott vannak a teljesen spontán felugró mellékküldetések. Az egyik ilyen során például egy sebesült férfit kell kisegítenünk, aki megbíz minket, hogy találjuk meg lánya elveszett, ősi, szent, nemrég elhunyt édesanyjától kapott lándzsáját. Ha sikerrel járunk, cserébe egy halálos sebet ejtő harcilándzsával gazdagodunk.

A Horizon: Zero Dawn 2017. március 1-jén kerül boltokba, kizárólag PS4-en.

35.
35.
KopyAti
#12: "Bírom" az ilyen megmondó f@szokat!
34.
34.
user101
#30, 31 : oké mindkettőtöknek jár a pacsi ! :D

Ha már szerkesztés gomb nincs ( tényleg, miért nincs ? :) akkor legalább a véletlenül duplázott hsz-eket szúrja már ki és automatikusan törölje. Nem olyan nehéz lekódolni, két tök egyforma bejegyzést kell összehasonlítani, amik ráadásul egymás után következnek. :)
32.
32.
Hunszi
A Horizon tipikusan az a játék, amelyik, ha nem jó lesz is jó lesz...pontosan azért, mert ujdonság, oké, hogy sandbox, de ilyen körítés még nem igen volt és Guerilla Games szerintem elég jól csengő név a játékpiacon, szóval nem kell aggódni...Sony azért elég ritkán fog mellé, ami az exklúzívokat illeti, az Orderrel sültek be, de a Killzone, Bloodborne, Last of Us, Uncharted stb stb, ami melle adták a "Sony Entertaiment" nevet, azokat a címek döntő többségben nagyot szóltak...s ez nem lesz most sem másként.
31.
31.
Macifasz
#30: Nekem is. :-D Eredetileg úgy akartam kezdeni a neki szánt hsz-em, hogy "hello seggeszki, hiányolztál" de aztűán úgy voltam vele, nem lombozom le rögtön, had higgye, hogy nem tudom, hogy ki ő...:-D
30.
30.
Chrysh
#29: Nem azért, de a 11-es kommentemnél nekem hamarabb megvolt :D
29.
29.
user101
Szúrjuk ki seggetszkit... "bunkó! nyertem ?!" :DDD
28.
28.
user101
Szúrjuk ki seggetszkit... "bunkó! nyertem ?!" :DDD
23.
23.
kamgecam
#15: +1 Kurva nagy játék lesz a Horizon ez már most borítékolható az eddig látottak alapján.És végre fasza harcrendszer lesz egy openworld játékban.Ritka mint a holló az ilyen.
18.
18.
sloth
#15: "welcome to the internet. You must be new here."
15.
15.
exonic
Nem értem hogy mi megy ezen az oldalon...
Ennél a hirnél is például közöltek néhány dolgot hogy mik várhatók, és sokan már ócsárolják mert meg vannak győződve hogy szar lesz. Abszolút nonszensz a kommentek fele. Lesz amilyen lesz, ha tetszik tetszik, ha nem akk meg nem kell már most összehordani minden baromságot hisz még senki se tudja a végeredményt.
Engem speciál nem sok open-world játék fog meg, de mindig is imádtam a robotos/post apokaliptikus témát úgyhogy én imádni fogom legyen jó vagy rosz, még akkor is ha nem fog sok újítást rakni a zsánerhez vagy neked éppen nem tetszik.
14.
14.
kopic
#12: Te mar vegig is toltad vagy micsoda ? Kerlek, mesélj meg.
13.
13.
kopic
Szerintem nem hangzik olyan rosszul. Jovo evi jatekok kozul erre leszek leginkabb kivancsi !
12.
12.
Angelwing
Ez egy szép tech demo semmi több. Egy unalmas játék lesz.
5.
5.
Rakottkrumpli
Szóval pont ugyan azt lehet benne csinálni, mint bármelyik másik sandbox játékban.... oké...
4.
4.
Galdech
Amennyire nem foglalkoztam vele még az elején, most már ott tartok hogy elő van rendelve a gyűjtői. Véleményem szerint ez nagyon nagyot fog szólni, marhára bejön ez a koncepció.
Tragicka: Nagyon másra nem is fogod tudni megvenni.
3.
3.
Yanez
#1: Én úgy értettem meg ezeket nem szükséges elvégezni, csak amolyan plusz kihívások.
1.
1.
RangerFox
Ez az adott időre adott fegyverrel adott számú vad elejtése elég uncsinak hangzik. Remélem a többi küldetés kicsit kreatívabb lesz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...