Így fest a PlayStation 4 Pro doboza

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 31.
  • Képek
Link másolása
Több mint egy hét van hátra a PlayStation 4 Pro premierjéig, de néhány bolt már megkapta a saját készletét. Egy szemfüles eladó lencsevégre kapta az új konzol csomagolását, amit most ti is megnézhettek.

Már megkezdődött a PlayStation 4 Pro szállítása, a boltok készleteit folyamatosan töltik fel, ám az árusítás csak november 10-én kezdődik el. Egy névtelen eladó lefényképezte a konzol dobozát, és a képek hamar terjedni kezdtek a Redditen és a NeoGAF-en.

Eddig nem tudtuk, milyen csomagolásban érkezik a továbbfejlesztett PlayStation 4, de hála az internetnek, ez az akadály is elhárult.


A PS4 Prót kimondottan a 4K felbontású játékok futtatására tervezték, ennek megfelelően a grafikus feldolgozóegységének teljesítménye megduplázódik, illetve a technológia immáron az AMD Polaris architektúrájára épül. A processzor órajele is növekedett, és a konzol háttértára 1 TB-os lesz. A plusz 1 GB RAM minden bizonnyal jót tesz több alkalmazás egyidejű futtatásához.

86.
86.
thiefofdarkness
Sok bolttal beszéltem és rengetegen váltanak. Töménytelen gépet visznek cserére úgyhogy szerintem fognak páran nézni, akik nem váltanak...
85.
85.
delphijos
Amúgy abszolút egyetértek Szejko-val. Nem azért mert azt gondolom hogy a Sony akkora jófej lenne, hanem azért amit ő is írt. Nem hardvergyártó, az igazi pénz a szoftver eladásokból jőn. Egy 40 milliós játékosbázist nem fog egy kiadó sem leszarni, főleg hogy technikaliag még csak nem is új platformra kell fejleszteni. A PS3-PS4 váltás egész más volt, azért ott a hardver nagyon durván más, ezért a két verzió teljesen külön volt kezelve ( volt hogy más csináta a PS3-as portot ). Itt maximum a ps4-en futtatva gyakorlatilag ki kell kapcsolni pár grafikai feature-t, és kész. Miért dobnának ki az ablakon egy valag pénzt a kiadók?
84.
84.
delphijos
#72: "Számtalan elemző már végigment a gépen a technológiákon és a programozáson és az egészük egyetértett abban, hogy full hd 60ra nem lesz képes a gép"

Te jó ég. És az a szomorű, hogy Te ezt halálosan komolyan leírod. :D
83.
83.
Hunszi
#82: Továbbá...azt mindenki tudja, hogy a Sony belsős címek brutálisan jól kinéző és optimizált címek, szóval ameddig tudom, hogy UC4 szintű grafikát lehet kisajtolni a gépből addig én nem tartok attól, hogy lemaradnék...max a 4K tartalomról, de hát üsse kő...God of War 4 is elvileg az alap kiadáson ment az E3on, szóval köszi, ameddig jó tervezői munkával ilyesmire képes az alap kiadás addig én nem tartok a PRO-tól
80.
80.
DON GONDOCS
Viszont azzal sokat nyerhet a sony ha több régebbi játékot nem remasterelnek hanem egy frissítésben oldják meg a prohoz szükséges pluszt. Mint most a TLoU.
Ez most úgyis csak egy próba lesz hogy mennyire van igény a pro-ra.
73.
73.
DON GONDOCS
Kis naivak, még hogy támogatva lesz a ps4, (max 1 évig) nem azért csinálják a prot, hogy majd a régire pazarolják az erőforrást. A sony nagyon jól tudja hogy az emberek hamar váltani fognak 1-1 pro exkluzív után vagy a gyenge ps4 portoknak köszönhetően és ha ez beválik jöhet a következő lépcsőfok.
72.
72.
Hunszi
#22: A FIFA meg Forza jellegű játékokat azért nem venném komolyabb erőforrást igénylő címek közé, a GOW meg azért hagy maga után kivánnivalót, ami a grafikát illeti...FIFA-nál pl. butítva van 30ra a kép, amikor a játékosokat közelről mutatják vagy a teljes stadion képet. Számtalan elemző már végigment a gépen a technológiákon és a programozáson és az egészük egyetértett abban, hogy full hd 60ra nem lesz képes a gép jelentősebb címeknél. Last of Us kijöhet, mert ha belegondolsz az egy PS3as cím...de pl UC4 semmiképp, CPU bottleneck...de nem csak.
58.
58.
Norbiii
Egy darabig biztosan támogatják a sima Ps4et a kérdés, hogy meddig? Egy bizonyos idő után, szinte már csak Ps4 Pro-t fognak majd venni, és amikor ez bekövetkezik, simán benne van, hogy hanyagolják majd a sima Ps4-et. Azonban, más lehetne a helyzet, ha a Sony a gén végéig párhuzamosan gyártaná a két gépet, és adna ki játékokat! Remélem támogatva lesz a sima ps4, hiszen azért 40 millió ember nagyon sok! Meglátjuk!
49.
49.
godach
Én minden téren elfordultam a Sony-tól. Most, jöv hónapban jön a masina, de csak végigkenem rajta az exkluzívokat, aztán annyi. Ezt is csak azért, hogy ne megint 6-7 év múlva pótoljam a cuccokat rajta mint eddig, és ugye mostmár az online szolgáltatás rövid élete is sürget. Aztán majd 5 év múlva, amikor ilyen potom összegért megkapom, akkor megveszem a PRO-t is, végig tolom annak az exkluzívait is, és ismét csak annyi.
Mert lesznek exkluzívok. Lesz értelme a másik gépet megvenni és kegyetlen szívni fognak még a sima tulajok.
Legalábbis azok, akik hisznek a tündérmesékben és tényleg elhiszik, hogy nem lesz különbség a két gép között.
48.
48.
DON GONDOCS
Lesz itt sírás ha megjelenik a pro. Főleg ha így a multis közösség is 2 lesz szabdalva, vagy ahogy előttem írták jelentősen elhanyagolják a játékokat.
46.
46.
Beniciodeltoro
Bele se merek gondolni milyen lehet 4K-s tv-n és Pron tolni a BF1-et.
Jó lenne már nyerni a lottón.
44.
44.
aordog
Szerintem a PC-seknek fogalmuk sincs, hogy mi az a konzol. Persze fordítva jobb a helyzet, mert szinte minden konzolosnak van valamilyen számítógépe.
A PS4 Pro jött...és itt van a küszöbön!
Teljesen mind1, hogy mire képes, mert a játék a fontos!
Érdekel téged, hogy a szomszéd nôje hogyan elégíti ki a barátját..miközben a feleséged úgy kifacsar, hogy munkába sem tudsz menni? Ha igen, akkor Te beteg vagy!
Kit èrdekel hogy mi elavúlt és mi nem? Szar a konzol? Engem elégítsen ki a játékban, úgy mint a feleségem a sexben. Lehet, hogy elavúlt a konzolom, de a játékok örömteliek.
Lehet, hogy elavúlt az asszony, de a két csodás gyermekem anyukája! Nem kell másokat meggyôzni, hogy szar a Pro...de ha itt bizonygatod, akkor Te sem vagy tisztában a dolgokkal és innen várod a bátorítást!
Én tudom, hogy nekem kell egy PS4..majd a tesztek után kiderûl, hogy melyiket érdemes megszerezni!
43.
43.
DON GONDOCS
Én inkább arra leszek kíváncsi ez hogy fog kihatni az exkluzívokra vagy a nagyobb címekre. Persze tudom ott a rengeteg multiplatform játék szóval van bőven választék, De ott vannak a nagyobb címek amik nem 2-3 évig készülnek-készültek. GTA 6, Resident Evil 8, Final Fantasy nagy valószínűséggel már nem fog megjelenni alap ps4-re ahogy a Last of Us 2 sem, ez azért nagy érvágás hogy egy sikercímből akár 2-3 rész is megjelent egy konzolra.
42.
42.
#24: Semennyivel. Kár, hogy megint átvertek. :/

#22: A Forza csak a 30 fps-t hozza a konzolon.

Szvsz az egész még mindig csak hatalmas lehúzás, néha-néha elgondolkozom, hogy nem ártana egy konzol, de az ilyen húzások csak elveszik a kedvem. Ez a generáció már most is az előző generációról szól, és ezen a Pro/Scorpio sem fog segíteni, sőt, már várom mikor jön az első re-remaster, a 4k úgyis bőven elég indok lesz a kiadóknak.
37.
37.
DON GONDOCS
Azért remélem senki nem gondolja komolyan hogy pro megjelenésével sokáig támogatni fogják az alap ps4-et. Egyszerűen nem érné meg nekik. max 1-1,5 évig támogatják majd. Kis naivak.
24.
24.
kamgecam
Nov.11 hozza a futár.Már meg is vettem hozzá az elsõ játékot.Kiváncsi vagyok hogy Lara idomai mennyivel lesznek, khm...látványosabbak. ;)
23.
23.
delphijos
#12: Kiváncsi leszek az első tesztekre, aztán majd meglátom. Nem azért mert annyira kell, csak most még valamivel jobban ki lehetne szállni a simából.
22.
22.
delphijos
#13: "mert a gép nem képes futtatni a 1080/60fps-t főleg a komolyabb címeknél"

Azért ne túlozzunk. A Forza Horizon 3 ( vagy a GEOW 4 ) tud így futni a One-on, azért nehogy már a Pro nem bírná. Az más kérdés, hogy erre fejlesztési munkát kell feccölni. Az oké hogy egy PC-be lehet Titan X-et is tenni, de ez még nem jelenti azt hogy a mai játékoknak nem kéne gyengébb hardveren is elmennie. Van rá példa hogy egy 980-an simán elég. Ha ilyen a kód, azzal a pro is elbír. Oké hogy a PC erősebb hardver, de azért nem kéne a hanyag programozást feltétlenül "erőből" kompenzálni. Ez az amit pc-n meg lehet csinálni, konzolon meg nem.
16.
16.
Lackooo84
#15: Azon meg majd lehet nyomni 4K 30fps-el. :D
15.
15.
Yanez
#10: Az is ketseges meddig birna az uj jatekokat 1080/60 futtatni! Igen, lattuk, hogy a TR-t fel tudtak turbozni, de 1-2 ev es annal sokkal combosabb jatekok fognak jonni. Ezt pedig annak fenyeben mondom, hogy hiaba 4K-zik itt mindenki, mind tudjuk, hogy a nativ 4K-ra mar most nem kepes a Pro. Tehat gyakorlatilag nincs benne annyi kraft, hogy huzamosabb ideig birjon "hencegni" a konzol. Legalabb 4-5 evre erdemes tervezni egy ilyen masinat, s hat a Pro tuti nem olyan, ha kizarolag a jatekok vizualitasat vesszuk gorcso ala! Kulonben a sima PS4 is jo 4-5 evre, persze nem mostantol szamitva. Nemsokara pedig ugyis jon a PS5...
14.
14.
Hunszi
#13: volt már rengeteg elemzés ezzel kapcsolatban
13.
13.
Hunszi
#7: mert a gép nem képes futtatni a 1080/60fps-t főleg a komolyabb címeknél, így nem is próbálkoznak evvel, ilyen felbontás és frame csak multis címeknél lesz, a single jó eséllyel mindig 30 fog maradni jobb grafikai beállításokkal
12.
12.
ADMlN
#10: Ha a Sony azt mondja, hogy mostantól minden megjelenő PS4 játék 60fps-sel fut a Pro-n, én lehet vettem volna egyet. Szerintem ez a jelenlegi PS tulajokkal szemben is fairebb lett volna, mert sokkal kisebb lenne az esélye a pro-ról butított játékoknak.
11.
11.
zozo76hun
ez a csomagolas megint olyan "olcsojanos" mint a ps4 eseteben. nekem az xbox-nak a csomagolasa igenyesebbnekntunik. persze nem ez a lenyeg, csak ugy kijott belolem. es? gondod van haver? pofa alapallapotban! :)
10.
10.
delphijos
#7: Pedig 4K-s TV-m van, de jobban örülnék a 1080/60-nak ilyen hardveren. Nem mintha rohannék a boltba pro-ért.....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...