Red Dead Redemption 2 - 12 millióval indíthat

  • Írta: Shifty
  • 2016. november 1.
  • Biznisz
Link másolása
A Macquarie Securities elemzője, Ben Schachter szerint a jövő ősz egyik legnagyobb kasszarobbantó címe lehet a nemrég hivatalosan is bejelentett Red Dead Redemption-folytatás.

A GameIndustryn olvasható beszámoló szerint a Red Dead Redemption 2 eladásai valószínűleg komoly rekordokat fognak döntögetni. Ahogy azt a nemrég megejtett bejelentésből tudjuk, a Rockstar és a Take-Two Interactive vadnyugati kalandja 2017 őszén jelenik majd meg, a Macquarie Securities elemzője, Ben Schachter pedig úgy véli, a bejelentés utáni elképesztő érdeklődés alapján az sem kizárt, hogy akár 12 millió eladott példánnyal nyitja majd a premier utáni heteket a játék.

Ahogy elemzésében írja, a bejelentés utáni első órában több mint 54 ezer kedvelést és 61 ezer retweetet kapott a játék a Twitteren, de a Facebookon és az Instagramon is nagyot futott a premier. Előbbin 152 ezer kedvelésben és 52 ezer hozzászólásban, utóbbin pedig 65 ezer kedvelésben mutatkozott meg.

Schachter szerint az is közrejátszhat a nagyobb érdeklődésben, hogy az első rész hét évvel ezelőtt jelent meg, így a rajongók már nagyon ki vannak éheztetve.

Az első rész a 2010-es premier óta összesen 14 millió példányban kelt el, így a második rész előrejelzett 12 milliója igazán impozánsnak ígérkezik. Az elemző úgy véli, a sikerben az is közrejátszhat, hogy 2018 elején PC-re is megjelenhet a folytatás, ráadásul az új multiplayer mód is sokak számára kecsegtető lehet (kitűnő példa erre a GTA Online).

23.
23.
psy123
#21: gta5-öt gyártottak?
21.
21.
Beniciodeltoro
Mi a tökömet tudtak ezzel várni 7 évig ???
Az első rész sikere után indokolt lett volna hogy elkezdjék a folytatást mihamarabb, erre itt 7 éveznek.
20.
20.
hedzsooo
#17: Szerintem nem eljátszotta. :) Szimplán csak butaságokat ír, mint általában a szűkebb látókörrel rendelkező emberek. Ezért is kedvelem azokat a játékosokat, akik PC-n is tolják. Sokkal jobban értesültek minden témában -rendszerint nem csak a játékok terén-, lehet velük tartalmasan beszélgetni, kommunikálni.
4.
4.
hedzsooo
1. részt sem streamelősen kellene elérhetővé tenni a Sony rendszerén keresztül, hanem a RS-nak kellene végre kidobni PC-re, Steam-en keresztül (v. DRM-FREE játékként akár pl. a GOGon is) lenne rá igény PC-n még ennyi év után is simán.
3.
3.
hedzsooo
PC, vmint a modder közösségek a PC-s tábornál, ez az ami igazán mégfeljebb tornázhatná a népszerűségét a játékosok körében. Ld.: TES V: SKYRIM. Sokan előtte azt sem tudták, hogy mi az a TES játékok, a modder közösségeknek, + ugye pl. videóknak a YouTube-on köszönhetően már kevés olyan videójátékos van aki ne ismerné manapság.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...