Steam - csak a valódi screenshotok jöhetnek

  • Írta: fojesz
  • 2016. november 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Az úgynevezett bullshot-gyártás mára önálló szakmává nőtte ki magát, érdekes sztorik keringenek arról, hogy a grafikusok hogyan tupírozzák fel és gyúrják eladhatóvá a játékok képeit. Ezzel a gyakorlattal számolna most le a Valve.

Néhány hét múlva élesedik a Discovery Update 2.0 a Steamen, a frissítést pedig fontos policy-változás kíséri majd: ahogy arról a Valve a fejlesztőket is értesítette, a jövőben csak és kizárólag valódi, ingame screenshotokat szabad feltölteni a játékok adatlapjaira, nem lehet concept artokat, a játékmenetet csak nyomokban idéző, előrerenderelt állóképeket használni.

Érdekesség, hogy egy idevágó ellenőrzésen a Valve is megbukott volna, ahogy a fenti képen látható, a DOTA 2 adatlapját artworkökkel töltötték fel eredetileg. A fejlesztőcég a bejelentéssel párhuzamosan screenshotokra cserélte a képeket.

A Valve szerint a jövőben egyre több helyen pörögnek majd a játékok screenshotjai a Steamen, és fontos, hogy azokat nézegetve a játékosok fel tudják mérni, hogy mire számíthatnak. Az új szabályozás részeként a screenshotokon marketingszövegek sem szerepelhetnek, azokat az adatlap más blokkjain lehet csak feltüntetni.

20.
20.
markoci555
Én steam háttér láthatóvá tétele miatt cseréltem ki screenshotokat, remélem nem érinti.
19.
19.
Codehook1337
Ac-knal eleg ha at atvezetoket screenshotoljak meg azok kb 3 x 4x szebbek mint maga a jatekok es kesz is :)
18.
18.
#17: Azért nem mindig olyan egyszerű megkülönböztetni.

https://www.gamekapocs.hu/jatek/7175/assassin_s_creed_iv_black_flag/nagykep/10955/187876/12
https://www.gamekapocs.hu/jatek/7175/assassin_s_creed_iv_black_flag/nagykep/10955/187872/8

Ezeken a hülye is látja, hogy nem in-game, de például

https://www.gamekapocs.hu/jatek/7175/assassin_s_creed_iv_black_flag/nagykep/10955/186851/04

ezen már abszolút nem olyan egyértelmű a dolog. (Persze kinagyítva könnyebb.) Pedig ez is kamu. Na, az ilyeneket kéne szűrni.
17.
17.
Gykrizsi
#14: Azért szerintem az AC4 képen tökre látni, hogy nem srcees., hanem látványterv. De ott van mellette a videó, az tökéletesen visszaadja a látványt.
16.
16.
Gykrizsi
#14: Igen, később le is írtam, hogy szerintem ezek pont nem vonatkoznak már rá, mert ezek screenshotok. Persze kérdéses, milyen verzióból való, mert nem tükrözi a valóságot. Viszont ezekkel nem fognak tenni semmit.
15.
15.
#14: Pontosítok, most még tuti Steam-en is ezek a képek vannak. Fene tudja, mikor cserélik le.
14.
14.
#4: Nem a conceptekkel van a baj, hanem ahogy más is mondta már, a kamu in-game képekkel. Ajánlom figyelmedbe akár innen a GK-ról mondjuk egy AC4-nek a képeit, amiket az Ubi előzetesen közzétett (mellesleg Steam-en is ezek a képek találhatóak). Aztán ha jól megnézted, döntsd el, hogy szerinted a játék is úgy nézett-e ki végül.
13.
13.
belaman
#11: gyurcsány miatt van
12.
12.
user101
Tévedés, a "Valve mossa a kezét" miatt van. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a sok hülye minden szarért pereskedő amerikaiak ellen akarja védeni a Valve magát, hogy nem tehet arról, ha a termék amit vettél nem felel meg annak amit a reklámok sugalltak. Az más kérdés, hogy ez talán egy ici-pici lépés a piac tisztasága felé is, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem erről szól, csak védekező mechanizmus! :(
11.
11.
shatterhand
10.
10.
hadzsime
Erről, most hirtelen ez jutott eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=b2Lijla0pFY
8.
8.
mestermagyar
#7: Nem hiszem hogy elfogadja a valve. Szerintem emiatt is vezetik be. Mert EZ ugyanúgy a vásárló becsapása mint ha prerenderelik. Prerenderelni vagy szerveren élőben futtatni? Hátsóajtósat ne játszunk ha kérhetem.
7.
7.
Gykrizsi
#5: Csak szerintem az nem számít, mert azok pont hogy screnshotok, csak kérdéses, hogy milyen verzióból.
5.
5.
mestermagyar
Ubisooft :)).

Remélem mst melegednek csak be gabenék.
4.
4.
Gykrizsi
Ok, de ennek értelme nem sok van. Egy concept artra ki hiszi el, hogy az a játék? Most ettől aztán mi fog változni. Egy olyan játékot, ami eddig sem tett fel egy normális képet, az szerintem most sem fogja megerőltetni magát.
3.
3.
Dreadlox
Legalább ki lehet szűrni az ócska kártyajátékokat, meg az "indie" fejlesztéseket....Tegnap is nézelődtem a steamen, látok egy egész jó design-t, mondom na lehet egy jó kis rpg. Erre kártyajáték...Értem én, szeretik meg mifene, de ez a legolcsóbb konceptció mostanság és mindenki kilószámra fossa az ilyet. STAHP.
2.
2.
hedzsooo
Ez 1 korrekt változtatás, jöhet.
1.
1.
Grabowsky30+
Nagyon helyes, bár néhány artwork engem nem zavarna! Mondjuk azt sem bánnám ha minden játékból lehetne egy negyed vagy fél órás próbát letölteni!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...