4 millió eladott példánnyal rajtolhat a Resident Evil 7

  • Írta: fojesz
  • 2016. november 8.
  • Biznisz
Link másolása
A Capcom a legutóbbi pénzügyi jelentése apropóján árulta el, hogy mire számít a januárban megjelenő Resident Evil 7-től: úgy tippeli, hogy a rajt környékén nagyjából az előző rész teljesítményét hozza majd a játék.

A Resident Evil 7 egyelőre megosztja a Resident Evil rajongótáborát, de ez nem meglepő: a Capcom hosszú idő után először nyúl hozzá komolyabban a sorozathoz, és bár több változtatása is a klasszikus epizódokat idézi, elképzelhető, hogy azok nem mindenkinek fognak tetszeni.

A japán kiadó a legutóbbi pénzügyi jelentése kapcsán árulta el, hogy a január 24-én PC-re, PS4-re és Xbox One-ra megjelenő játéktól 4 millió példány eladását várja a rajt környékén. Az előrejelzése szerint a digitális terjesztés világában az eladások éveken át pöröghetnek még, ez pedig tovább tornászhatja ezt a számot.

Hogy mennyire biztató ez az előrejelzés? Nos, hogy a Resident Evil 6-ból 4,8 millió példány fogyott az első negyedévben, amit annak idején "csalódásként" értékelt a cég, vagyis kezdetben mérsékelt sikerrel számol ezúttal is. Ugyanakkor a digitális eladások felemlegetése hosszú távon optimizmust sejtet: a Capcom legsikeresebb játéka, a Resident Evil 5 6,5 millió eladást hozott össze négy év alatt, ezt nem lehetetlen megugrani az évek múlásával.

Akárhogy is, mi türelmetlenül várjuk a játékot, kedvcsinálóként itt is hagyjuk a Resident Evil 7 világát bemutató videósorozat legújabb két részét:

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...