Végre megváltoztathatjuk a fiókunk nevét a PSN-en?

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 16.
  • Pletyka
Link másolása
A PlayStation-felhasználók már évek óta rágják a Sony fülét a PSN-accountjuk nevének megváltoztatásáért. Nos úgy tűnik, az álom a közeljövőben valósággá válhat és a gyártó végre beadja a derekát. Mondjuk a részleteket!

A PSN-fiókunk nevének megváltoztatása mindig is tabutémának számított. A Sonynál évekig süket fülekre találtak a játékosok kívánalmai, de a helyzet végre megoldódni látszik. Az Unreal Engine 4 legújabb frissítésében említést tesznek PlayStation 4 SDK 4.008.061-s változatáról: a fejlesztői készlet immáron támogatja a motor új verzióját.

Egy Kirbasin nevű NeoGAF-felhasználó beleásta magát a SDK dokumentációiba és kiszúrta, hogy a Sony frissítette a fejlesztői javaslatokat: immáron az account ID-jük alapján kell a felhasználókat azonosítani, nem pedig az Online ID-jük alapján, ráadásul a programoknak kezelniük kell a fiókazonosítók változásait is.

Ez alapján úgy tűnik, hogy az eddig fix account-név módosítható lesz, de hivatalos válasz még nem érkezett a Sonytól, addig felesleges pezsgőt bontani.

20.
20.
delphijos
#18: Igaz, megfeledkeztem az aranyszabállyról hogy amihez nem értesz ne okoskodj. :). A kettős adóztatással kevertem, de mint kiderült még ez se kötelező, az országok közötti egyezményen múlik.... Ezért egy rakás sz... ez az egész. Ha nincs egyezmény, még adót is fizettetnek veled két helyen is.....
18.
18.
ADMlN
#11: Nem. Az EU jogszabály amire gondolsz azt mondja, hogy EU-n belüli vásárlásnál a vásárlás helye alapján kell megfizetned az adót. Ez fizikai javaknál egyszerű: az a vásárlás helye ahonnan megvetted a terméket. De digitális javak és szolgáltatások esetén viszont teljesen más a helyzet, mert mit nevezel vásárlás helyének? Az árusító cég székhelyét, a szerver lokációját, vagy a Mari néni konyháját? Ezért az EU jogszabály kimondja, hogy digitális javaknál a vásárlás helye a vásárló lokációját jelenti. Ezért vannak régiók az EU-n belül is, hogy a cégek megfeleljenek ennek a jogszabálynak. Ha magyar accounttal vásárlosz, magyar adót fizet, ha némettel, akkor németet... stb.
17.
17.
Gykrizsi
#15: Köszi, jó tudni. Bár úgy sem változtatnék, mindenki ezt ismeri, csak bezavarna
12.
12.
Heldengeist
#8: Tudtommal mindig az volt. Elvileg az első névváltás ingyenes, a többiért viszont kemény ezreseket kell kipengetni. Nekem mondjuk az elsőért is elkéri a pénzt, szóval marad a nevem az, ami.
11.
11.
delphijos
#9: Az EU-ban ez eleve nem lenne issue, és a vásárlás helyét meg lehetne külön kezelni, ez nem indokolja hogy akár a tartalom, akciók , stb teljesen mások. Tudom hogy mi van a háttérben, csak ezt tartom idejét múltnak.
10.
10.
delphijos
Ezek a régiók szerintem is idejét múlt dolgok. Döbbenet hogy a filmipar is még mindig erőlködik rajta. Az egy dolog hogy nem akarjak hogy ingyen nézd vagy használd, de nem mindegy hogy hol fizetek érte?
9.
9.
ADMlN
#4: Az adott országok storejai adott országokba adóznak. Ha te más országban vásárolsz és azt nem adózod le a felhasználás helyén (a saját országodban) akkor adócsalást követsz el. Ha a Sony ezt engedi, akkor őket is előveszik.
8.
8.
Gykrizsi
#6: Mikor volt ez fizetős? Anno váltottam (régen), de semmit nem fizettem.
6.
6.
Heldengeist
Remélem nem lesz fizetős, mint a Microsoftnál.
5.
5.
Binder
#4: PSN = akarommondani Store
3.
3.
NECROSMOKE
1.
1.
Binder
Nem lenne rossz, de sztem fontos lenne még hogy mi magunk adhassuk meg a nemzetiségünket, mert Magyar store ugye sokáig nem volt, így sokan kényszerültünk más accountok kreálására ha digitásis tartalmakat akartunk vásárolni. Sokan emiatt angol vagy amerikai fő accal rendelkeznek. Az hogy milyen store-on vásárlok, sztem egy dolog, ettől függetlenül kéne kezelni az accountot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...