Resident Evil 7 - találkozás Bakerékkel

  • Írta: Shifty
  • 2016. december 8.
  • Videó
Link másolása
A Capcom nagyon bízhat a Resident Evil-sorozat legújabb epizódjában, hiszen nem rejtegeti játékát, és amikor csak lehet, megragadja az alkalmat, hogy mutogassa azt.

Lassan nem telik el úgy hét, hogy ne mutatna magából valamit a januárra datált Resident Evil 7. A Capcom tulajdonképpen folyamatosan ontja magából a látnivalókat, de ha ezeknek nem hiszel, akkor sincs ok az aggodalomra, hiszen a PS4-en már jó ideje elérhető, nemrég nagyot frissült demó holnaptól Xbox One-on, december 19-től pedig PC-n is letölthető lesz. Vagyis ha magad szeretnél meggyőződni a játék várható minőségéről, akkor a Capcom nem állít eléd akadályokat.

A játék 2017. január 24-én jelenik meg PC-re Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

31.
31.
Balazska4
#29: igazad van amúgy ezen jól érződik ugyanazt a feszültséget ha nem jobbat akarnak nyújtani mint eredeti 1-2-3 részek.Hiába tetszett 4-5 azok inkább akció tps-ek voltak enyhén és néha túlzóan zombi horda módban kicsit a 6 meg hát arról ne is beszéljünk inkább.
30.
30.
Balazska4
#29: Pont előbb keresgettem videókat találtam olyat amiben szabadban mennek szerintem sok lesz a meglepi ijesztgetés azért szűken bánnak a videókkal.
29.
29.
Ra1D3n
#28: Úgy tudom, hogy nem csak a házban játszódik a játék.

Amúgy, nem értem ezt a nagy hisztit a név körül. Pár napja adtak ki videókat egy 4-5 órás tesztmenet után külföldi gamer oldalakon, és ott az egekbe magasztalták, hogy ennél Resident Evilesebb már nem is lehetne. Persze, lehet jönni a szöveggel, hogy fizetett hirdetés, de a kezdetektől fogva van ebben a játékban valami, ami miatt ott motoszkál bennem egy jó kis resident evil játék ígérete. Attól, hogy most nem váll fölé pakolt kamerával írtjuk a zombik véget nem érő hordáit, attól még miért ne lehetne ez is egy tök jó Resident Evil epizód? Kurvára nem értem a fanyalgókat, főleg a botrányosan szar 6. rész után, meg különben is. TPS Resitől már herótom van, pont jókor jön egy műfajon belüli stílus és játékmenet megújulás :)
28.
28.
Balazska4
#25: vicces lenne csak házban játszódnia szerintem azért nem így lesz.:D
26.
26.
csabuszflash
Attól h nem játszottam még egyik résszel sem lehet véleményem máshonnan szedett információkbol. Direk irtam oda h tiszta legyen h nem játszottam velük,mégis nekem ugy tűnik h ez baromira az 1re és2re halyaz. Akik mrg keresik h hol az umbrella meg az egyebek,annak elárulom h csak nem lövik le ezeket előre.
25.
25.
piskóta
Srácok, a hangulat teljesen egyéni, ki, mitől, milyen hangulatba kerül. A Resi egy teljes stílus váltáson ment keresztül és ezt az "ős rajongók" nem nézik jó szemmel. Ami teljesen érthető. És ezért nem kell őket fanyalgóknak meg "régen minden jobb volt" emberkéknek titulálni. Az eddigi részekben tudtommal mindig menni kellett valahová. Emlékezzünk vissza a 3.részre: jártunk a rendőrségen, város házán, könyvtárban, kórházban, temetőben, a sötét sikátorokról nem is beszélve (és ezt zombikkal körülvéve). Az új rész játszótere meg egyetlen házikóra koncentrálódik. Pincétől a padlásig, padlástól a pincéig bóklászhatunk csak. Ami szerintem elég nagy vissza lépés a Resitől. De hát ez van sajnos.
24.
24.
GAMEROD
Nyilván nem a 90-es évek hangulatát várja vissza az ember, mert az már nem jön vissza soha, de a játékoknak szokott lenni egy adott hangulati légkörük, inkább azt hiányolom. Lehet hogy jó játék lesz, de tök ismeretlen karakterekkel és helyszínnel kb. olyan mintha a következő Tomb Raiderbe egy férfit raknának Lara Croft helyett. Tehát a Resident Evilnek eddig megvolt a maga csapata, helyszíne, légköre most pedig amolyan belsőnézetes indie szerűséggel próbálkoznak, szerintem a VR miatt váltottak ebbe az irányba. Nem Resident Evil érzése lesz az embernek játék közben, hanem egy kicsit Outlast, Penumbra, Evil Within egy kis Silent Hill beütéssel.
23.
23.
Balazska4
#22: csak abból az jön hogy az új tomb raider nem is tomb raider az új god o war nem is az stb stb mert újítanak és nem ugyanazt kapjuk.Remélem érted.De elmondom akkor másképp ha ugyanaz akkor jön a rókabőr szöveg ha újítanak akkor megcsak nem is ugyanaz csak a cimmel akarnak eladni valamit.:DNa mindegy
22.
22.
x360player
#21: Értem azt az álláspontot,hogy újdonságra vágysz,ami nem is baj.
Itt viszont én azt érzem,hogy a CAPCOM nem mert új nevet adni a játéknak,mert tartanak attól,hogy bukta lenne. Így,hogy ráaggatták a Resident Evil címet,a név majd úgyis eladja.

Persze,lehet,hogy ezt csak én érzem így,de ha már annyira újítani kellett,akkor már igazán adhattak volna neki valami más címet.Akkor lehet,hogy egy új sikerszéria indulna útjára,míg így csak egy Resi lesz a sok közül.
21.
21.
Balazska4
#20: nem, tudom, csak most a régen minden jobb volt szemléletet is felhoztam.Ezzel kapcsolatban meg már írtam véleményt.Már a 4.résznek sem volt köze szerintem a 3-hoz de mégis egy baromi jó játék volt és az 5-öt is élveztem na mindegy én örülök annak hogy nem mindig ugyanarra vágyom mert az csak úgy fordulhat elő ha mégis ugyanarra vágynék ha ugyanazt kapom.De ezt nem akarom.
20.
20.
x360player
Itt nem a "régen minden jobb volt" dologról van szó,hanem arról,hogy ennek a játéknak semmi köze nincs a Resident szériához.
Millió dolog van,amit a jelenlegi kornak köszönhetünk(A Fantasy Football pl. az egyik legkirályabb "játék",amit ki lehetett találni.),de a régi Resik tényleg százszor jobbak voltak,mint ezek az agyatlan,lövöldözős szarok.
A nosztalgiás rész pedig annyiban nem igaz,hogy régen is ugyanúgy megvoltak a fos játékok(attól nem lesznek jók,mert gyerekként toltuk őket),mint,ahogy ma is vannak brutál jó címek(Gears of War széria,Batman játékok,csak,hogy példa is legyen).
Én azt mondom felesleges idekeverni a nosztalgiát,mert az első három RE még 2016-ban is odaver bármelyik új epizódnak.
14.
14.
DarkLord
#13: Mondjuk ennek a régen minden jobb volt-nak is két csoportja van. Van, aki tényleg ott ragadt a múltban, ők a menthetetlen kategória, nekik bármit mondhatsz , ők úgyis tudnak azonnal 2 alternatívát mondani ugyanabban a témában, ami jobb volt régen szerintük :D

És van, aki azt vallja régen tényleg jobb volt, de belátta, hogy nagyon sok a jó dolog most is és belátta, hogy feles-felesbe ki lehet hozni a régi és új dolgokat.

És vannak, akik nem élték meg korukból adódóan és ők meg fikázzák a régen minden jobb volt embereket.
13.
13.
Balazska4
#11: pont ez az és sokan vannak körülöttem is akik a régen minden jobb vót meg a ez a film nem is ugyanaz a hangulattal rendelkezik ostobaságot nyomják hát én örülök hogy nem ilyen vagyok és nagyon is élvezem ha valami élvezetes mert tisztában vagyok hogy amit egy valaminél megélek és jó az nem baj ha másiknál nem így lesz mert amúgyis már más élményt keresek nagyon szeretem a változásokat és mindent tudok élvezni ami jó nem ragadok le soha.
11.
11.
Yanez
#10: Erről volt már egy komolyabb blogom. Ugyanazt a hangulatot évekkel később szinte lehetetlen visszahozni. Ahhoz ismét a gondtalan gyerekkorunkban kéne lennünk, amikor nem kellett törődnünk a megélhetéssel, családi gondokkal, és a felnőtiesebb felfogással, meglátásokkal. Ezért létezik a világon a nosztalgia faktor, mert ugyanazt nem lehet megélni ismét, mivel az idő múlik és vele együtt mi is változunk, és nem csak külsőre. Aki ezt megérti, az képes lesz lépést tartani az idővel. Aki nem, az leragad a múltban, és minden más alkotást (zene, film, videójáték, stb) lelketlennek fog látni. A régieket pedig folyton zseniálisnak.
10.
10.
Balazska4
ne öljetek meg de ezt sehogy nem értem miért keresitek ugyanazt a hangulatot mindig egy folytatásban.Eleve a hangulatot nem t válasszátok hanem az adott mű generálja úgy ahogy létezik az adott mű ez azt jelenti ha ugyanarra a hangulatra vágytok ennek a resinek ugyanannak kellene lenni mint amilyen hangulattal játszottatok valamelyik résszel.Ezen kívül meg még számos pszichologiai tényező van mint pl az idő szépítése vagy a gyermekkorban amúgyis teljesen más a hangulat sokkal intenzívebb.Hogy a fenébe kell már nektek mindig ugyanaz a hangulat.De sokszor olvasom ezt a bazi nagy ostobaságot.
8.
8.
DarkLord
Én azt mondom ez még lehet jó játék is. Annak ellenére mondom, hogy nekem az 1,2,3 és a Zero jött be a sorozatból, tehát , ha úgy nézzük az igazi klasszikus részei.

Inkább folytathatnák jó szokásukat és a 2 és a 3-ra ráfeküdhetnének egy kis remastered formájában. Állítom még a kasszáknál is jobban teljesítene, mint az új rész :D

Ami nem tetszett nekem, hogy belső nézetes, a feeling úgy ahogy átjött, amit közvetíteni akartak a demo-val. Nekem bejött ez a videós dolog, hogy amit láttunk rajta utána megcsináltuk, mint pl. a kandallóban a nyomógomb és etc. Kellene egy baromi nagy ház tele rejtéllyel és kutakodással, feladványokkal és akkor még tetszeni is fog, legalábbis nekem.
7.
7.
x360player
#3: Remélem ezt egy humoros kommentnek szántad. :D

Egyébként sajnos tényleg borzasztó ezt Resiként eladni. Biztos krva jó horror játék lesz,meg minden,de,hogy semmi nem köszön vissza a hamisítatlan Resident hangulatból,az fix.
6.
6.
Gykrizsi
#3: Nap kommentje az tuti
4.
4.
Nicodemus
#3: Nem jatszottal egyik korabbi resszel sem, ergo kb. semmit nem tudsz a sorozat vilagarol, karaktereirol, torteneterol es toposzairol. Mitol erzed azt megis hogy relevans lenne a velemenyed a sorozat jovojet tekintve?
3.
3.
csabuszflash
Véleményem szerint minden szempontból ez a tökéletes irány és rlképzrlés amerre haladni kellene és érdemes a resident evilnek. Nem játszottam egyikkel sem viszont ezzel biztosan fogok.
2.
2.
Balazska4
én nem örültem volna egy rögzített kamerás változatnak amiben mindenki ugyanaz a szereplő semmi értelme nem lett volna még egy 2 vagy 3-at kiadni amúgysem családi dráma a resident evil részek egy része sem volt olyan amiben bármelyik karakternek olyan központi értékeket adtak volna mint a mass effektben vagy last of us ban.Nem érzem úgy hogy zsibbad a szívem hogy ebben nem lesz benne egy korábbi főszereplő.
1.
1.
GAMEROD
Jobb lett volna ha új címként jelenik meg, ennek semmi köze a Resident Evil atmoszférához. Egy régi szereplő, helyszín, ellenfél sincs benne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...