A DOOM-ból is kivették a Denuvót

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 9.
  • Hír
Link másolása
Újabb rossz hírt kapott a Denuvo mögött álló osztrák fejlesztőcsapat. Az Inside után a DOOM-ból is kivették a megoldást, és ha igazak a Redditen terjedő szóbeszédek, már azt is tudjuk, hogy miért.

Habár az id Software nem jelentett be semmi konkrétumot a témában, a DOOM (teszt) legutóbbi frissítése eltávolította a Denuvót a játékból. Ez rövid időn belül a második ilyen hír, november végén az Inside-ból szedték ki a másolásvédelem-védelmet.

Akkor úgy okoskodtunk, a játék feltörése miatt a Denuvónak már nincs sok haszna, és inkább csak kényelmetlen a készítőknek, azonban a DOOM kapcsán megjelent híresztelések szerint ennél sokkal egyszerűbb a képlet.

A magát az egyik nagy fejlesztőcég munkatársának nevező Reddit-felhasználó elmondása szerint a Denuvo Software Solutions eleve úgy szerződik, hogy garantálja: ha a védett játékot bizonyos időn belül (ez tipikusan három hónap) feltörik, visszafizeti a Denuvo amúgy igen borsos árát. A megállapodás része az is, hogy a visszafizetést igénylő fejlesztőcég köteles eltávolítani a játékából a megoldást - ez történhetett itt is.

21.
21.
godach
#20: És, csak félretette a becsületét, és visszatért közénk.
(reméljük, innen már képben van és tudja hogy kell egy közösség tagja ként értelmesen, civilizáltan viselkedni)
18.
18.
Balazska4
#15: na jó inkább maradok csak gamestarnal itt tényleg sok a beteg ember és moderátorok sem csinálnak semmit.Ott értelmesen lehet beszélgetni nem hülyéznek ha az ember valamit rosszul tud.Szevasztok.
17.
17.
dzsiádzsó
Nemrég feltörhetetlen volt :D nahát ki gondolta volna mégse az.... Remélem arról is vezetnek statisztikát mennyivel növeli az eladásokat az, ha valami nem feltörhető (khm khm Fifa) mert még a végén kiderül annyit se hoz, mint a denuvo ára. Egy warez letöltés továbbra sem egyenlő egy meg nem történt vásárlással, ezt kéne észre venni.
12.
12.
dcba
#9: Nem a jatekok araval van a gond, hanem az otthoni eletszinvonallal. Ha MOn is 1200 euro lenne a minimalber es ahhoz kerulne 60 euroba egy jatek, akkor nem kinlodnal az aran.

11.
11.
Juha
#9: Ha nem lehetne feltörni, akkor drágább lenne szvsz. Lsd. Ps4/XOne játékok.
10.
10.
#9: Persze, jobb lenne ha olcsóbbak lennének, csak nem fog megtörténni.
9.
9.
zozo76hun
pedig olyan jo lenne ha nem lehetne mar feltorni a jatekokat. inkabb adnak olcsobban.
8.
8.
Matt8888
Visszanyalt a fagyi. Így már mérvadóbban a "miért"-je a dolognak.
7.
7.
Neo1989
3 hónap ? És ez kerül elvileg 5 millió dollárba ? Minimum egy évet kéne vallaniuk.
Egyébként 4 hónap volt a törés. Tehát már adják lefelé, volt 8-6 most már csak 3.
A Ubisoft-ot leszámítva ez egyébként, senkinek nem jött be.
6.
6.
GODL1KE
Májustól - Augusztusig nem tudták megtörni, addig 10 millióan megvették a Doom-ot akkor mit kéne visszafizetniük? Egyébként mindent meg lehet törni ...
5.
5.
GAMEROD
Nagyon egyszerű, azért vették ki mert már feltörték a játékot, így annak lapul a gépén akinek eredetiben van meg, ezzel fogyasztva több memóriát, és a folyamatos kódolással, dekódolással fárasztva a vinyót vagy az ssd-t.
3.
3.
Balazska4
akkor nem szóltam:DAnnyira viccesen hangzik amúgy laikusoknak.:D
2.
2.
fojesz
#1: Pontosan ez a lényeg: ez nem másolásvédelem, hanem a másolásvédelmet védő szolgáltatás.
1.
1.
Balazska4
jujj elnézést cikkíró de másolásvédelem magában védelem nem kell annak is védelem ne haragudj hogy szóltam.::D olyan mint ha azt mondanám tükörtojás tojás.D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...