Breaking: bezár a Crytek budapesti stúdiója

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 20.
  • Gyászhír
Link másolása
A Crytek pénzügyi gondjairól szóló hírek után a cég az imént bejelentette: öt stúdióját, köztük a budapesti fejlesztőcsapatát is szélnek ereszti. Frankfurtban és Kijevben folyik tovább a munka.

A Crytek bejelentette, hogy bezárja öt stúdióját, így a bulgáriai Crytek Black Sea, a törökországi Crytek Istanbul, a dél-koreai Crytek Seoul és a kínai Crytek Shanghai mellett a Crytek Budapest is lehúzza a rolót. Ez utóbbit még 2007-ben alapította a fejlesztőcég, a legismertebb önálló projektje a Crysis Warhead volt - azóta csak mobiljátékok jelentek meg a neve alatt.

A Crytek a jövőben két fejlesztőcsapattal, a frankfurti bázissal és a kijevi brigáddal dolgozik tovább, a célja pedig továbbra is az, hogy "innovatív játékokkal és játékfejlesztői technológiákkal" rukkoljon elő. A vállalat szeretné, ha a bezárások a lehető legsimábban zajlanának le, és igyekszik megoldani, hogy a munkájukat elveszítő kollégák jó helyre kerüljenek.

A Crytek anyagi problémái épp mostanában kerültek ismét előtérbe, megkésett fizetésekről és távozó munkatársakról szóltak a hírek. A pletykák szerint a cég a Warface-t, illetve annak folytatását is eladta a játék orosz kiadójának, a Mail.runak.

13.
13.
Lorthirash
#12: A legjobban persze nekem is az első rész és annak kiegészítője a Warhead tetszett.
12.
12.
Lorthirash
Én szerettem az összes CRYSIS játékot, nekem nem csak techdemo volt, kár hogy abbahagyták.
11.
11.
Stranger
#9: A 3.rész jelenetei viszont elég ütősek lettek, szerintem bizonyítani akartak, hogy tudnak érzelmi hatást elérni. Ez pl. rendezésben, színészi játékban az egyik legreálisabb, hatásosabb volt számomra az elmúlt évekből...
https://www.youtube.com/watch?v=SQFkmh5zRwc

Kár, hogy nem vittek több karaktert végig az első részből az utolsóig, nagyobb érzelmeket lehetett volna elérni mondjuk egy karakter halálával és sajnos a sztori is gyenge maradt... Amúgy ja, az első rész működött a legjobban.
10.
10.
GAMEROD
Jelenpillanatban a Star Citizen áll a legfelső helyen grafika terén, és még készen sincs. Az már tényleg odaver látványra. A Crysis szép volt, jó volt de elment felette az idő.
9.
9.
McDuff
#8: Magam is így gondolom,pedig mindenki ekézi hogy csak "techdemok". Hát az 1. mai napig kedvencem, idén év elején toltam ki asszem negyedjére (kivételes X360-n, de azon is kurva szép, főleg 3D-ben!) és még mindig tudtam benne újítani, máshogy megközeletíteni a célt, más stílust alkalmazni. Ez a fajta szabadság a 2-ben mondjuk teljesen kiveszett, de azért az is jó volt arrah ogy 2x kitaoljam. a 3. viszont már szóra se érdemes, látszott hogy csak a kötelező lezárás miatt készült, ez megmutatkozott abban hogy a "pálya" is maradt a régi (ugye New York,de másodjára már nem ütött akkorát) és hogy még a menü és a HUD + a képességek is ugyanazok voltak, teljesen DLC feelingje volt.
Továbbá lanpartyk alkalmával nagyon sokszor előkerült a Wars! Multiban nagyon élvezetes volt,nagy pályák,járművek,nanosuit,szép grafika...sajnálom hogy azt a multis vonalat se vitték tovább. Talán a VR lehet az ő megmentőjük, végülis ez a legutóbbi 2 játékuk nem is rossz, csak hát nincs még meg az 2 millió ember aki megveszi őket.
8.
8.
KőbányaKispest
Emlékszek sokan szidták a Crysis 2-3at de utólag visszagondolva legalább az mutatott fel valami innovációt és nem csak a grafika terén.

A nano ruha meg a az egész körités nekem bejött. Azóta egy fps nem jött ki ilyen stilusban.
7.
7.
Thomasfrill
Mindenki Crysis-t akar de ezek csak nyomatják a free to play fostengert.. ne is csodálkozzanak!
4.
4.
McDuff
én azt hittem azt már régesrégen bezárta.
3.
3.
GAMEROD
Várható volt, elég szegényes a felhozatal. A Far Cry régen nagy dobás volt, de a címet továbbdobták az UBI-nak, kivételesen ez nem volt rossz döntés, igaz az FC2 hangulatilag elég gyatra volt viszont elég örökzöld cím lett a FarCry 3 és 4.

Crytek-nél maradva az új címük a Crysis és a kiegészítései elég jók lettek, a Crysis 2 és 3 már nem annyira. New Yorkot nem igazán kellett volna erőltetni, élethű grafika ellenére is elég unrealisztikus és műanyag hatást keltett. Crysis 3-ról azt sem tudom hol, miben játszódik egyáltalán. A többi címeik pedig feledhetőek. A kezdeti sikereken való lovaglás kevés a hosszútávú megélhetéshez.
2.
2.
vmiki88
"innovatív játékokkal és játékfejlesztői technológiákkal"
De az ott dolgozó munkatársaknak már lassan kenyér sem lesz az asztalán, gratulálok seggfejek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...