Elkerüli a Nintendo Switchet az új Mass Effect

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 3.
  • Hír
Link másolása
Mike Gamble, a Mass Effect: Andromeda producere egy nemrég adott interjúban elárulta, a BioWare egyelőre nem tervezi, hogy a Nintendo tavaszra datált új masinájára, a Switchre is elkészíti játékát.

Tavaly májusban az Electronic Arts alelnöke, Patrick Soderlund még úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy ha látnak potenciált az időközben bejelentett Nintendo Switchben, akkor bizony a kiadó is nyitott lesz, és több játékát is elhozza az új konzolra.

Azóta a kiotóiak lerántották a leplet a tavaszra datált masináról, és mivel a korábban pletykált ütős erőforrások nem állnak majd rendelkezésre, nem meglepő, hogy a PlayStation 4 Pro képességeivel is reklámozott Mass Effect: Andromeda jó eséllyel nem látogat el Switchre.

Ezt a játék producere, Mike Gamble is megerősítette a Stevivornak adott év végi interjújában. Mint mondta, a BioWare nem tervezi, hogy Switchre is elkészíti a játékot, de ha a rajongók igazán akarják majd, akkor a csapat természetesen figyelembe veszi ezt.

Mivel a Mass Effect 3 már Wii U-n is elérhető volt, azért valószínűleg a Nintendo rajongói nagyon is örülnének neki, ha a holnapután hajnalban új előzetessel jelentkező Andromeda is elérhető lenne majd a cég következő konzoljára.

Az interjúban szó esett még az új Xboxra tervezett újdonságokról is. Vagyis csak esett volna, merthogy Gamble elmondása szerint jelenleg nincsenek komolyabb terveik arra, hogy a Project Scorpióban rejlő elképesztő potenciált kiaknázzák.

A Mass Effect: Andromeda (előzetes) tavasszal, a hírek szerint március végén jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

24.
24.
zozo76hun
#21: jaja, ahogy az elottem szolo, engem is erdekel a gep, mint minden konzol, attol fuggetlenul hogy nem az en mufajom a mario meg a tobbi tipikus nintendo game. de ertol meg erdekel hogy mit tud, milyen es mi lesz a sorsa. de egyszeruen a gyenge hardware-t nem ertem, mert igaz hogy a nagy "innovacio" a hordozhatosag de ... aaa. nem tudom. szerintem igy, ebben a formaban ez baromsag. meg ez a szetszedheto kontroller. na de milyen lehet orakig jatszani vele, mert igy keprol nehezen tudom elkepzelni hogy ez hosszabb tavon is kenyelmes lesz. igaz, a wiiu kontrollere sem nezett ki kenyelmesnek keprol aztan a velemenyek szerint nem volt rossz fogasa.
23.
23.
delphijos
#21: Szerintem meg ez nem jelent semmit. Ezt úgy hívják kíváncsiság. Arra mindenki kiváncsi volt mivel rukkolnak elő. Arra meg hogy "rengeteget eladnak belőle" a WiiU-nál is számítottak , mégse jött be. Én drukkolok Nekik, meg fizikailag tetszik is a gép, csak ebben a pillanatban én nem látom a koncepcióban a potenciált. A hordozhatóság lehetőségét szemben a nagyon gyenge hardverrel. Szerintem sem visznek el a hátukon egy konzolt csak a belsős címek. De majd meglátjuk.
22.
22.
Animejetix
#21: 3DS eladásait meg a kutya se nézi pedig hozzá kell adni a wii u-hoz, bevételből ugyanannyit hoz konyhára... ilyen kasszasiker után aligha fog csődöt mondani a nintendo... szopi :)
21.
21.
GAMEROD
Nagyon jó mérce a Youtube-n fellelhető promó videók nézettségének és like-jainak összehasonlítása tehát az első reklámok az új konzolokról. Na ugye hogy ugye.. Nintendo Switch 22 millió megtekintés, 500 ezer like pár hónap alatt. A többi konzol 3 év alatt alulról nyaldossa ezt a szintet. Tehát nem kell őket félteni. Félreértés ne essék én sem tervezem Nintendo beszerzését, de azért meglátszik hogy van igény rá. Nemrég kijött a NES Mini, hiány van belőle, mert abból is a Nintendó alábecsülte a keresletet, hiába hogy egy kis gagyi rövid vezetékekkel.
20.
20.
GAMEROD
Nem hinném hogy el fog bukni, megvan neki is a vásárlói rétege, Japánban és USA-ban rengeteget el fognak belőle adni.
19.
19.
Az az igazsag, hogy most mar csaladi konzolkent is elbukik a Nintendo, igen a Wii-nel meg mondhattuk hogy elso szamu csaladi cucc, de ha megnezunk ma egy PS4-et amin ott az osszes Lego, Skylanders, jon a Crash Bandicoot trilogia, van uj Ratchet es jon Yooka Laylee, plusz a gyerek faterjanak\muterjanak ott egy durva konzol amin a gyerek lefekvese utan tolhatja a codot vagy final fantasy 15-ot, hat igy mar mi nem csaladi benne?
18.
18.
Derivel
#17: Szerinted AMD apu-val mennyi ideig bírná az akkumulátor a játékot? Talán 20 percig? Valószínűleg azért választották a Tegra processzorokat, mert a fogyasztásához képest nagyon erős GPU-val rendelkezik, ráadásul viszonylag olcsó.
De ha két éves chip-et használnak, és még azt is jelentősen visszafogják, akkor ne lepődjünk meg azon, hogy nem mennek az új AAA játékok.
17.
17.
strike19
Szerintem a Nintendo-nak a legnagyobb baja az hogy mért nem ugyan úgy amd apu-ból építenek konzolt mint a többiek.
Értem ,hogy most a tablet verzió apu jelenleg nincs az amd-nek.
De ha legalább amd apu használnának legalább meg kapnák a multi címeket butítva.
Én egy gamecube 2 akarok szerintem az volt a nintendo-nak a legjobb konzolja.
Üzletileg hulladék volt a mini disc-nek köszönhetően.
15.
15.
aordog
Ácsi!
Imádom a Nintendo-t de rájuk fèrne hogy valaki elküldje ôket melegebb éghajlatra!
A WiiU itt van és szeretem, de rohadjak meg ha ezt beszerzem 3 èven belûl. Semmi potenciál nincs benne! Kiviszem a szabadba? Rendben. De miközben a másik két konzolra jönnek a fain gémek (szívemnek a PS4 áll közelebb) addig itt a multicímek is kimaradnak? Na neeee....
Most van ez a mászkálós game, ami hasonlít a Banjo-hoz...kiderûlt az sem jön. Sem WiiU-ra...sem Switch-re. Ha nincs multiplatform cím, akkor szerintem a Switch bebukja. Imádom a Mario-t meg a Zelda-t, de egy konzolt nem èri meg venni miattuk! Aki másképpen látja az vegye meg..de nekem kell egy lista a megjelenô játékokról, mert nagyon èrdekes, hogy a gèpet bemutatták és játèk gyakorlatilag sehol!
Amit meg mutattak az nem volt a húúbazdmeg érzés!
Nem Nintendol elfogultak: Ti hogyan látjátok a Switch mostani jövôjèt? Szerintetek ez idôvel változik?
14.
14.
user101
Gamerod: tévedsz, a nintendo büszkén csücsül annak a dobogónak a tetején két konzoljával is, amire az van írva, hogy "minden idők legrosszabb eladással bíró / bukott konzolja". Ezzel a switchel pedig övék lesz a teljes dobogó...

A nintendo nem ad ki egyedi játékokat, száz éve ugyanazt remakeli pepitában. A sony na ők adnak ki egyedi címeket - utálom is őket PC-sként (: ja meg nem mellékesen wii-sként :).

Norbi: pontosan ez a probléma, hogy nem tudnak változni és egy helyben toporognak. Ráadásol sík hülye mindenki náluk a hardware és a marketing osztályon... :(

Egy butított tegra1-el ( dokkolatlanul még vissza is fogva ) többnyire 5 éves és butított 3rd party címekkel nagyongyorsan úgy fognak járni, mint az u-val, ha nem adják egy box1 vagy ps4 árának a feléért. De ide a rozsdás bököt, hogy drágább lesz... mégiscsak a nintendorol beszélünk. :(

Csak miheztartás végett majdnem 40 ért vettem a wii-t használtan két kontrollerrel és játékkal, de ebből a pénzből veszek olyan laptopot ami eluátorból futtatja a mario cartot a wii kontrollerrel hd-ban 30++ fps-el...
13.
13.
zozo76hun
ez itt egy forum ahol mindenki leirhatja az eszreveteleit. azt hogy leirtam mi a velemenyem, hogy latom en -sajat magam- a switch elott allo sikert/bukast meg nem jelenti azt hogy ruhhellem a gepet meg/vagy a nintendot. persze lehetne... de nem. :)

mindenesetre elegge aggaszto hogy meg meg sem jelent a gep de mar felroppen egy olyan hir hogy nem jelenik meg ra valami. es a multban ott a pelda hogy magara maradt a wiiu is, pedig ott a elejen meg mekkora nagy hype volt, talan meg a joisten is beigerte hogy tamogatja, aztan sorban faroltak ki mogule. pedig akkor (az XBOX360/PS3 mellett nem is volt rossz gep, talan meg picit erosebb is mint azok).
12.
12.
Norbiii
Egyetértek GAMERODal! A Nintendo igazából nem változott, a világ változott meg, és teljesen más már a mostani korosztály. A mai gyerekek, és tinédzserek már más stílusú játékokon nőttek fel, úgymond keményebb és "agresszívabb" játékokon (nem csupán ezeken persze) így nem csoda, hogy ebben a korosztályban egy Mario játék nem annyira népszerű, mint egy mai menő cím!

Csupán ezekkel a játékokkal 20-30 éve jók lehettek, most sajnos már erre kevesebb az esély! Persze régen volt Contra és volt Mario is egyben, most meg kevés olyan jó cím jön pl Wii U-ra, ami megjelenik Ps4-re és Xbox One-ra. Ezen kellene talán változtatni.

Mindenesetre én szeretem a Nintendo játékait.
11.
11.
Derivel
#9: Nem az a gond, hogy egyedi játékokat adnak ki a Nintendo gépeire. A probléma az, hogy multiplatform címek nélkül nincs elég olyan játék, amiért érdemes lenne ilyen konzolt venni. Például a WiiU-ra csak 2 olyan játékot tudok, amikért érdemes volt megvenni a gépet, ez a Mario Kart 8 és a Splatoon. Viszont ha csak ennyit tudnak felmutatni, akkor nem meglepő, hogy nem sokan vették meg a konzolt.
Én a Nintendo helyében most azt csinálnám, hogy a pár éves nagy nevű játékokat portolnám a Switch-re, és azzal lehetne promózni, hogy most a kedvenceinket már út közben is játszhatjuk.
10.
10.
Vigohouse
Én mint nagy Nintendo fan erre azt mondom: Apa,kezdődik... :(
9.
9.
GAMEROD
...még hozzáteszem hogy a Nintendo elsősorban mindig a kisgyerekes családok elsőszámú konzolja, ahol nem az agyatlan lövöldözés a mérvadó, hanem az ügyesség és logika fejlesztése.
8.
8.
GAMEROD
Nem igazán volt kudarc a Nintendo egyik konzolja sem. És egyáltalán nem baj hogy más vizeken evez a Nintendo, mert mi a francos fenének legyen 3 féle konzol ugyanazokkal a játékokkal, nem lenne választási alternatíva.
7.
7.
zozo76hun
#6: ez meg igaz is lenne, mukodott a wii eseteben. de a wiiu-nal mar nem. a wiiu a legjobb pelda ra hogy csak a mario meg a tobbi tundi-bundi nintendo game keves mar manapsag egy konzolhoz!
6.
6.
GAMEROD
Szerintem fingotok sincs arról hogy a Nintendo egy teljesen más világ. A Nintendo egy családi videojáték volt mindig, ami előtt az egész család összeülhetett és játszhatott fiatalabb kisgyerekeikkel. Nem arra való hogy az ember nekiüljön tökegyedül Call Of Duty-t meg hasonlókat tolni.
5.
5.
Naridar
Ezen a ponton a Nintendo jobban járna, ha a különutas hardver helyett csinálna egy PC-alapú platformot (mint a Steam vagy a Uplay), úgy nem bukna a hardveren és nagyobb közönséghez jutnának el a játékaik, főleg ha a casual játékokat mobilon is kiadnák. Emellett csinálhatnak hozzá spéci kontrollert, amiibo-t vagy integrálhatják is a PC-t az Android/iOS platformokkal (pl. az új Legend of Zeldában használhatod a tabletedet térképnek/eszközválasztónak, vagy a Super Marioban egy másik játékos telefonképernyőn tudja manipulálni a pályát, elvághat köteleket, megfoghat ellenfeleket, stb.)
4.
4.
guba800
Figyeljétek meg hogy erre az uj nintendora megint majd csak super maria gamek fognak megjelenni.Gratula nekik! Semmit sem tanultak a hibákbol.
3.
3.
A Nintendo maga sem tudja, hogy mit akart, új kézikonzolt vagy rendes otthoni gépet. Mert így se ez, se az nem lett, gyengébb hardverrel mint a konkurencia, megint csak Nintendo-s címek fognak rá jönni és ennyi...ott vannak ahol a part szakad.
1.
1.
zozo76hun
"Elkerüli a Nintendo Switchet az új Mass Effect"

sok mas cim is el fogja szerintem kerulni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...