PC-n is elstartol a GeForce Now

  • Írta: zoenn
  • 2017. január 5.
  • Bejelentés
Link másolása
Az NVIDIA az idei Consumer Electronics Show-n jelentette be, hogy immáron PC-n is hódolhatunk a játékstreaming szolgáltatásának, így akár gyengébb konfigurációkon is játszhatunk.

Az NVIDIA felhős szolgáltatása, a GeForce Now nem új keletű dolog. Az előfizetéses megoldást eddig a set-top boxán, az NVIDIA Shielden és Android TV-ken élvezhettük, de a vállalat az idei Consumer Electronics Show-n bejelentette, hogy a támogatott platformok között a PC és a Mac is megjelenik, így nagyobb közönséghez juthat el.

A megoldás hasonlít a PlayStation Now-ra, azaz a játékok nem a felhasználó hardverén futnak, hanem a vállalat szerverein, ahonnan a játékosok gyakorlatilag csak a kép- és hanganyagot kapják, mindezt előfizetési díj ellenében. A GeForce Now-val - erős internetkapcsolat esetén - pazar grafikával felvértezett alkotásokkal játszhatunk, még egy integrált GPU-vel szerelt laptopon is.

A szolgáltatás korai hozzáférésű változata márciusban startol el PC-n, a kliens letöltésével hozzáférhetünk a steames, az origines, a uplayes és a GOG-os könyvtárainkhoz, de persze ott van a GeForce Now saját katalógusa is a nagyjából féléves vagy régebbi címekkel. Költsége 25 dollár lesz - ezért a pénzért 20 órás játékidőt kapunk, a grafikai minőség pedig olyan lesz, mintha egy GeForce GTX 1060-nal szerelt masinán játszanánk. Ha a GTX 1080-as teljesítményre vágyunk, akkor csak 10 órát játszhatunk ugyanennyi pénzért, de többféle konstrukció létezik.

A cég emellett megerősítette, hogy a GeForce Experience-en keresztül közvetlenül a Facebookra is közvetíthetünk játékokat.

Az NVIDIA nem hagyja cserben a Shield-tulajdonosokat sem, az androidos konzol új változatára elhozza a 4K-s Netflixet és a YouTube-ot, valamint az első dedikált Steam-appot is.

24.
24.
FreeKatana
#23: A kamionos napi 9 órát vezethet, és akár hetekig is úton van. Miért ne játszhatna a köztes időben? De amúgy meg mindegy, mert úgyse rendelkezik megfelelő netkapcsolattal az ilyen szolgáltatásokhoz.
23.
23.
user101
#22, 19: aki munka ügyben utazgat 2-3 hétre annak van 2 olyan laptopja amin fut a witcher3 vagy az új doom. Vagy kamionos és akkor ne játsszon munka közben ;)

Bárhogyan nézzük ez drága, akár a sony megoldását nézem akár egy játékbarlangot vagy a szállodai konzol szoba bérletet.

De tovább megyek; pc-re nincs szinte semmi ami ne lenne konzolra és egy használt konzol pláne most nem olyan nagy érvágás. 2-3 éves játékok, ps4 kölcsön vagy használt vagy eladod kijátszás után, origin, humble monthly... Megannyi lehetőség. Lehet magyarázni, hogy ez nekünk felhasználóknak mekkora flash, csak nincs értelme.

Pont erről szólna egyébként a switch, de az meg a nintendo inkompeteciáján fog megbukni. Szar az élet no... :)
22.
22.
delphijos
#19: Nem foglalok állást a kérdésben, de abban tökéletesen igazad van, hogy általában az emberek képtelenek elvonatkoztatni a saját igényeiktől és / vagy lehetőségeiktől.
21.
21.
Extol
Én dupla GTX 1080 -as teljesítményre vágyom, akkor negyedannyit játszhatok ugyanazért a pénzért :D
20.
20.
FreeKatana
Ez alkalmi játékosoknak lehet jó leginkább, akik végig akarnak játszani egy COD kampányt, azt csókolom.
19.
19.
Juha
#18: Akkor számoljunk más szemszögből is:

Otthon van egy gamer-pc-d, amin mondjuk játszol a Witcherrel.
Munkaügyben el kell utaznod 2-3 hétre, vagy csak bent kell lenned holtszezonban.

Ha szeretnél játszani, akkor vagy viszed magaddal a géped, vagy van ez a lehetőség 25$-ért...

Sohasem értem, hogy miért azt kell kommentekben először leírni, hogy egy újítás kinek nem jó, hanem mondjuk kicsit elgondolkodni azon, hogy esetleg másoknak jó is lehet. (Ezt nem konkrétan neked írtam!)
18.
18.
user101
Akkor számoljunk:
---------------------------
Just Cause2 : 137 óra,
Kingdoom Of Alamur : 88 óra,
Titan Quest : 88 óra,
Divinity 2 : 73 óra,
Fallout 3 : 67 óra,
Borderlands : 65 óra,
Risen 1 : 64 óra,
Witcher1 : 50 óra

Tehát átlagosan 80 óra egy általam preferált RPG ami barátok közt is 4 előfizetés vagyis 25'000 forintos áron játszhattam a játékokkal. egyébként a Witcher-t 2x játszottam ki :). Most tolom a Skyrim-et és 28 óra után 13 szintű vagyok, van egy házam és 4 sárkánnyal végeztem... Szóval az elején vagyok :))) ( A Fallout4-hez vagy a Witcher3-hoz még hozzá sem nyúltam, a W2-t pedig kb. 20%-nál abbahagytam, mert elfejlesztettem Gerald-ot és újra kéne kezdeni ) : Szóval ez KURV@ DRÁGA !!!

Nézzük akció játékban :
----------------------------------
Dishonored : 2x32 óra,
Super Panda : 24 óra,
Crysis 2 : 24 (+18) óra,
Mass Effect1: 4x24 óra,
Mass Effect2: 3x21 óra
Mass Effect3: 2x18 óra,
Remember Me : 20 óra,
Half Life 2 : 2x19 óra,
FEAR2 : 15 óra

Tehát átlagosan 22 ( valójában több, mint 40 !!! ) óra egy általam kevéssé preferált AKCIÓ ami szintén több, mint egy előfizetés vagyis 7000+ ( 12500+ ) forintos ár. Továbbra is KURV@ DRÁGA ! :)))

És ehhez még hozzájön, hogy csak a VGA-t spóroltam és egy kevés memóriát, ami nem olyan drága. Ehhez képest lehet kapni 50 körül egy középkategóriás VGA-t amin sokkal jobb minőségben elmennek a játékok artifact, lagg és minden sz@r nélkül és tudsz vele multizni is ( !!! ). De ez továbbra is KURV@ DRÁGA és már elnézést a személyeskedésért, de egy idióta aki erre befizet... Hozzáteszem, hogy maximum féláron vásárolva ( egy év csúszás, mert ügye ennyi benne van az nVidia ajánlatában is :).
17.
17.
GAMEROD
Érdekes hogy minden valóra vált amikről évekkel ezelőtt fantáziáltam hogy milyen jó lenne szimulátorokhoz egy szemüveg amivel amerre nézek arra nézek a játékban is jött a VR, és hardver újítás előtt azon hogy mi lenne ha csak videoképen lehetne játszani a játékot egy távoli erős gépről ez is valóra vált. Viszont felfoghatatlan számomra hogy mekkora kapacitású szerverpark kell ahhoz hogy többmillió embert kiszolgáljon ezekkel a nagyobb hardverigényű játékokkal.
15.
15.
FiveSalmon69
#8: Ez is fugg attol kinek mi a jo, de en pl az utobbi 3 evben 1x vettem 10k felett jatekot, a ds 3-at 15 ezerert megjelenes masnapjan, es kb 600 orat raktam eddig bele dlc-k nelkul. De most vettem meg a Fallout 4-et kb annyiert amennyibe ez a 20 ora jatek kerul, csakhogy abba is van mar tobb mint 200 oram, es kb a felenel tartok. Tehat az en szempontombol ez nevetsegesen sok, ha egy evig felreteszem a penzt amit erre fizetni kene (mar ahhoz amennyit szeretnek jatszani) mar osszerakok egy gepet ami lazan hozza ezt. Vicc.
14.
14.
koviprog
majd ha eléri az origin access árait szó nélkül rohanok, azért hogy béreljek egy geforce 1080-at nem éri meg, inkább részletre egy videókártya ;-)
13.
13.
hedzsooo
#11: Szerintem te az árakkal nem vagy tisztában
12.
12.
hedzsooo
Jó lehúzós 1 szolgáltatás tényleg, ennek is kell vagy 10 év, mire lesz belőle vmi.... :)
11.
11.
fehersam
Én mint törzsgyökeres konzolos ennek nagyon örülök, mert a céges laptopomon játszhatok 1-2 PC exklúzív címet olcsóbban, mintha építenék egy gépet. Ki lesz próbálva.
10.
10.
Heldengeist
#8: És egy másik fél tucat eset, amikor 18 ezerért veszünk 80-100 óra single kampányt. Ha csak ezt a másik cikket nézzük, a TOP10-ből 4 már akkor kicsúszik multi nélkül is a 20 órából, ha nem vagy maximalista. Némelyik többszörösen is.
9.
9.
Heldengeist
#3: Nem, ez még így sem éri meg. Azt a 20 órát nagyon hamar ki lehet meríteni. Ha feltételezzük, hogy dolgozó ember vagy és heti 8-10 óránál (hétvégével együtt) nem fér bele több, ez két előfizetés/hónap. Ilyen magas előfizetési díjért, egy havi korlátlan hozzáférés lenne méltányos. A PS Now 10$-ért ad korlátlan hozzáférést egy hónapra, ez két és félszer annyiért enged végigjátszani talán másfél átlag casual akciójátékot, ha nem csak végig rohansz rajta.
6.
6.
strike19
Halva született ötlet.Max akkor látok benne fantáziát pl:nincs már konzolom se gamer pc-m.Áthívom a baráti körömet és van 4 controller és mondjuk streameljük Mortal Kombat X-et.De gondolom ez a játék pont olyan hogy akkora input lag lenne hogy élvezhetlen lenne.
5.
5.
crashpipi
Pont, hogy nem drága. Viszont a netszolgáltatás még nagyon nincs készen rá.
4.
4.
Gykrizsi
3.
3.
Sun9us
#1: Ha az előfizetéstől számít a 20 óra, akkor iszonyat drága, (ki játszik 20 órát egyhuzamban?) Viszont ha in game 20 óra, akkor rohadtul megéri. Mostanában egy átlag single kampány tizen egy két óra.
2.
2.
MongooseXD
Tehát ezen a szolgáltatáson ha 100 órát Skyrimozni szeretnék ami nem feltétlenül sok ennél a játéknál, az alsó hangon 30 ezer forint . Aha..
1.
1.
crytek
25$ 20 óráért félelmetesen sok.
Akkor már EA origin ami ugyan szegényes de 4 euroért 1 hónapig széjjel játszhatod a kínált címeket.

Bukás gyanús, bár ha még él a shield miatt van aki fizet érte.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...