Csak Európában bizonytalan az új Zelda rajtja?

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 6.
  • Pletyka
Link másolása
Az Eurogamer értesülései szerint a Nintendo úgy döntött, Amerikában és Japánban mindenképpen a Switch rajtjával párhuzamosan kerül boltokba az új Zelda. Már csak az európai változat sorsa bizonytalan.

Tavaly novemberben röppentek fel azok a pletykák, amelyek szerint a The Legend of Zelda: Breath of the Wild a Nintendo Switch premierjét is lekési.

Mint kiderült, a játék tartalma már teljes, a lokalizálási munkálatok és a minőségellenőrzés azonban további négy-hat hónapot igényelt volna, miközben a Switch rajtját márciusra ígéri a Nintendo. Ahogy azt az Eurogamer később hozzáfűzte a sztorihoz, a Nintendónak eltökélt szándéka volt, hogy a lehető legtökéletesebb állapotban jelenjen meg a játék, a cég ezért az újabb késést is bevállalta volna, hogy aztán a Zelda helyén tátongó űrt egy új Marióval pótolja.

A brit lap legfrissebb jelentése szerint azonban döntés született a Nintendo főhadiszállásán: a Switchnek a létező legjobb nyitócímkínálattal kell megjelennie, ennek megfelelően Amerikában és Japánban biztosan elrajtol a Zelda márciusban, és egyedül az európai dátum lóg a levegőben - értelemszerűen ez a régió igényli a legtöbb lokalizálási munkálatot.

A hírek szerint a kérdés elég sok kényelmetlenséget okozott házon belül. Az európai részleg állítólag maga lobbizott azért, hogy a lehető legtöbb időt kapja a szükséges plusz munkálatok elvégzésére, és arra számított, hogy a Switch rajtja után, a világon mindenhol egyszerre kerül boltokba a Zelda. A japán csapat azonban nem szeretne várni, és tavaly év végén úgy határoztak, az európai változattól függetlenül Amerikában és Japánban már márciusban elindul a játék. (Úgy tudni, hasonló történt a Star Fox Zero esetében is.)

Az európaiak számára tehát három eset lehetséges:

  1. A Nintendo vért izzadva, de összerakja márciusra az európai verziót is.
  2. A plusz munkát igénylő fordításokat később peccselik bele a játékba.
  3. Vagy csúszik a játék - a korábbi pletykák szerint ez esetben nyárig kellene várni rá.


Jövő héten valószínűleg okosabbak leszünk a témában. Magyar idő szerint január 13-án, hajnali 5 órakor mutatják meg újra a Switchet a nagyközönségnek, ezt délután fél 4-től egy Treehouse Live esemény követi, ahol mélyebben is beleáshatjuk magunkat a konzol nyitócímeibe.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...