A Microsoft törölte a Scaleboundot

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 9.
  • Gyászhír
A felröppent pletykák után a Microsoft egy nemrég kiadott közleményben megerősítette, törölték a Platinum Games 2014-es E3-on bejelentett exkluzív címét, a Scaleboundot.

A napot egy szomorú hírrel zárjuk, a Microsoft ugyanis hivatalosan is megerősítette, hogy a 2014-es E3-on bemutatott Scalebound munkálatait sajnos lelőtték. Az indoklás szerint üzleti megfontolásból hozta meg a Microsoft Studios ezt a nehéz döntést, de a redmondiak úgy vélik, így is elég erős év vár ránk 2017-ben, hiszen jön a State of Decay 2, a Sea of Thieves, a Crackdown 3, a Halo Wars 2 és egy sor még be nem jelentett exkluzív is.

A Scalebound kapcsán az elmúlt éveket jellemző nagy csend miatt már sejteni lehetett, hogy nincs minden rendben a fejlesztéssel. Először a Kotaku írta meg, hogy komoly gondokkal küzd a Platinum Games és valószínűleg már tavaly év végén törölték a játékot.

Később más források is hasonló hírekről számoltak be, annyi kiegészítéssel, hogy akkora volt a hajtás a játék fejlesztésekor, hogy több kulcspozícióban lévő fejlesztőt is kényszerpihenőre kellett küldeni, ami viszont csak fokozta a játék körül kialakult, nem éppen rózsás helyzetet. Állítólag a feszített tempóhoz a szűkös határidőknek is köze volt, de a játék grafikus motorjával is komoly gondok akadtak.

108.
PaprikaJancsi
#103: Igen meg kell hagyni szerintem is rétegjáték lesz, amely rétegben én tuti ott leszek :)
107.
delphijos
#97: Lehet hogy full kretént nyomnak a mai fiatalok, de hidd el a 6 éves fiam akkor is könnyebben kapcsol be egy játékot konzolon , mint hogy klikkelgeasen. Az én hibám, nincs kiképezve. Nézd el kérlek.
106.
delphijos
#96: Van céges laptopon , játékra alkalmatlan. Ez az ok , amiért meg egy PC-t viszont már nem akarok összerakni....
105.
kamgecam
#103: +1 Cupheadnek szerintem is zseniális a dizájnja.
104.
kamgecam
#102: Elpityeregtem...? Hmm.Bárcsak ilyen gondjaim lennének Adminom,hogy ilyeneken pityerghetnék! :)
103.
kopic
#100: Cuphead nekem nem bejövős, meg tuti hogy keményen retegjatek lesz.
102.
ADMlN
#101: Én nem aggódom, csak a jó múltkor is majdnem elpityeredtél mikor megköpködték a Sony-t a PS4K miatt. ^^
Azt meg nem tudom hol olvastad, hogy védem az Asseto Corsa-t. Nem cáfoltam amit írtál, csak mondtam, hogy megértem, hogy neked nem tetszik.
Tudod ha nem magadból indulnál ki, akkor rájönnél, hogy vannak olyan emberek akik képesek elismerni az általuk kedvelt dolgok hibát. :)
101.
kamgecam
#90: Az én kicsi lelkem ne aggódj drága adminkám nem sérti, ne magadból indulj ki.;) Hiába véded az asseto corsat attól sajnos nem lesz jobb.:(
100.
PaprikaJancsi
#87: Elvileg még jön be nem jelentet cím is.

+State of Decay 2, Cuphead,
99.
kamgecam
#89: Ebben igazad van sajnos, ezt nem vitatom.
98.
Azur
#96: Gondolom úgy van vele,hogy minek tartson 2 platformot,ha nagyon alkalmi játékos.Főleg,ha már pc,akkor nem pár éves vasra fizetne be.Persze most csak magamból kiindulva írtam.
97.
kindzsal
#95: "azért a gyerekeknek még mindig könnyebb konzolon tolni," Miert is? Mert meg a kenyelmesebbet talan ertenem, de PCn ketszer klikk azert nem kivan sok eszt. Ertem en, hogy a mai fiatalok egy resze fullba tolja a kretent, de ha valakinek "nehez" PCn jatszani ma, ott sulyos gondok vannak.
96.
Yanez
#95: "Ma már alig van időm játszani sajnos, ezért is elég most a konzol."

Ezt a logikát soha sem értettem. Elvégre teljesen mindegy, hogy konzolod van, vagy pc-d, vagy mindkettő - ha van időd játszani, bármelyiken lehet, ha nincs, egyiken sem lesz. Max a választék lehet több/kevesebb, de tartalom mindenen van már, még mobilon is. Én utálok mobilon játszani, de ha leülök valami egygombos szarral játszani, napokat/heteket/hónapokat képes felzabálni.
95.
delphijos
#90: Régen nagy Flight Simulator rajongó voltam, akkor volt hozza gép is, Saitek "kütyükkel", két monitor, marha nagy élmény volt. Pedig nem volt sztori, "csak" repülni lehetett, de imádtam. Ma már alig van időm játszani sajnos, ezért is elég most a konzol. ( Meg akármennyire is változott a PC gaming, azért a gyerekeknek még mindig könnyebb konzolon tolni, tekintve hogy nem nagyok)
94.
Azur
#93: Lenyűgözően fogalmaztál.Hasonló gondolatok jártak nekem is a fejemben.
93.
Yanez
#88: Miközben azt hittük, hogy egymással szemben ülünk, kiderült, hogy mindvégig különböző asztalnál voltunk. Most pedig már nincs értelme átülni, mert minden foglalt. :) Szóval, ha nem tévedek, félreértettük egymást, és valamiért teljesen más perspektívákból közelítettük meg azt a témát, amelyről azt hittük közös. Na majd legközelebb!
92.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#75: Hát erről az oldalról és a moderátorokról sokszor süt a ps fanboyság ez sosem volt titok. Hajlamosak elfogult véleményt alkotni egy platform mellett a többivel szemben.
90.
ADMlN
#65: Hirtelen kellene leszállnod ama magas lóról, mert nemhogy tisztességes kormánnyal nem játszottal de még a PS4 mellől sem tekintettél ki soha.
Nem kell tetszenie az AC-nak, sőt te vagy a legutulsó akiből kinézném, hogy tudna értékelni egy ilyen játékot, de azért annak akinek a DriveClub az etalon, szerintem nem kellene ilyen fellengzősen osztania az észt.
Persze értem, hogy sérti a kicsi a lelked, hogy azt merem mondani, hogy a konzol nem a legtöbb amit meg lehet élni az életben, de kérlek moderáld magad. ;)

#66: Az igaz, hogy mondjuk 15 exclusiveból 5 jó, multiplatformból meg mondjuk 50-ből ha 10, de ha belegondolsz ez a kijelentésem szempontjából irreleváns.
89.
kopic
#86: A diszkurzussal kapcsolatban igazad van, de akkor is a konzolhaboru megy ismet...
88.
Azur
#82: .........De hogy jön most ez ide,hogy alapjában mi a kimagasló játék vagy a rossz?Mert egyrészt nálam ez totál szubjektív,engem hidegen hagy,hogy 100 ember istenít valamit,vagy tart rossznak,nekem az a rossz vagy jó,amit én tartok annak,de ha valakinek ellenkező a véleménye,azt ugyanúgy elfogadom,amennyiben logikus érvei vannak.


Itt én amúgy most a konzol,azonbelül is az exclusive vitákhoz szóltam hozzá,kritikusi értékelésektől függetlenül.Mert nézd meg,miről szól a cikk alja,arról,hogy kinek jobb a játéka,melyik a jobb platform.Na,ezzel kapcsolatban szóltam a témához.Értesz?:D
87.
kopic
Crackdown 3, HW 2, Sea of thieves, Forza 147.
MS elbújhat szégyenében, annyira gyenge ez a felhozatal.
86.
kamgecam
#83: Szerintem elég normális mederben folyik a diszkurzus és a vita.Nem sértegette még senki a másikat habzó szájjal, lehet kissé érzékeny vagy.
85.
kopic
#53: SO 2, Recore 2
Lol !
Hat ezekből soha nem lesz folytatas. Recore oltári nagy bukás lett (szerintem jo ha vagy 3-400e dbt eladtak belole. SO bar kritikusoknal jol teljesített, de abbol is sajnos csak 1 milla ment el, pedig nagyon tudnek örülni ha folytatnak.:/
84.
kamgecam
#68: A mondandód nagyrészét el tudom fogadni.Értelmessen higgadtan kifejtetted hogy miért jó az Asseto, és miben más a Forza.Kár hogy a végén a személyeskedéssel rontottál az összképen, már majdnem pozitív értelemben csalódtam.Mindenesetre köszönöm az idõdet és hogy megtiszteltél válaszod háromnegyedével.:o)
83.
kopic
Szegyen ez az oldal tovabbra is. Csak a szokásos konzolflame megy ismet legnagyobb reszben.
Akit érdekel, hogy miert is torolhette MS a játékot vagy csak normalis diszkurzusra kivancsi az menjen a gamer365-re, kb 480 komment született.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...