Everywhere - az egykori GTA-producer új játéka

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 27.
  • Bejelentés
Link másolása
Leslie Benzies a Rockstar North egyik legmeghatározóbb arca volt, mostanában viszont csak arról szóltak a hírek, hogyan pereskedik egykori csapatával. Az úriember most visszatért, ambiciózus(nak tűnő) projektbe vágott.

Leslie Benzies (a képen jobbra) még a Rockstar North eredeti formációjánál, a DMA Designnál kezdte a karrierjét 1995-ben, a GTA III óta pedig minden fontosabb Rockstar-projektnél vezető pozíciót töltött be, sőt elnöke is volt a csapatnak. Benzies 2013-ban szakított a céggel, és mostanában arról lehetett csak olvasni, hogyan pereskednek egymással; az úriember 150 millió dollárt követel egykori csapatától elmaradt jogdíjak címén.

Az úriember most új projekttel tért vissza, ez az Everywhere. A cím kapcsán egyetlen logót és egy felületes összefoglalót kaptunk egyelőre: ez alapján az Everywhere inkább egyfajta platform, amit a végtelenségig fejleszenének tovább, és ami úgy szórakoztatja a játékosokat, hogy "szimulálja és összemossa a való világot a virtuálissal". Bármit is jelentsen ez.

A játék az Amazon Lumberyard motorját használja, amiről itt írtunk bővebben. A CryEngine-re épülő motor erős támogatást kapott online multiplayer fronton, így a Lumberyardot használó fejlesztők játszi könnyedséggel drótozhatják be magukat az Amazon Web Services felhőjébe, és a GameLift nevű szolgáltatást is használhatják, amely a multiplayerrel kapcsolatos backend-feladatokat hivatott leegyszerűsíteni. A motor pont ezért ingyenesen használható, az Amazon ezekből a szolgáltatásokból remél bevételt.

Benzies a közelmúltban öt fejlesztőcéget is létrehozott, ezek között olyan is akad, amely a VR-ra szakosodott - ez akár árulkodó jel is lehet. Az úriember még nem erősítette meg, hogy mely csapatai fejlesztik az Everywhere-t, de az biztos, hogy a Rockstar North két másik korábbi munkatársa, Matthew Smith és Colin Entwistle is közreműködik.

1.
1.
Őrnagy
Nem tudom, minek neki az a 150 millió dollár. Úgyis csak elköltené :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...