Öt nap alatt feltörték a Resident Evil 7-et

  • Írta: zoenn
  • 2017. január 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Az osztrák Denuvo egy ideig tökéletes technológia volt arra, hogy a fejlesztők megvédjék a játékaikat. Míg azonban korábban hónapokba telt feltörni egy denuvós címet a crackercsapatoknak, mostanság csupán pár napig tart.

Újabb csapást mért az osztrák szupervédelemre a CPY nevű crackercsapat, ami kevesebb, mint öt nap alatt törte fel a Resident Evil 7 PC-s verzióját. A dolog azért érdekes, mert ez rekordnak számít Denuvo-fronton.

Míg a tavalyi év elején szinte feltörhetetlennek vélték az anti-tampert, később kiderült, hogy erről szó sincs, de pár hónapba beletelt, mire megjelentek a denuvós címek első kalózkópiái. A Deus Ex: Mankind Divided három, a Watch Dogs 2 két hónap után adta meg magát, most pedig ott tartunk, hogy a múlt héten megjelent Resident Evil 7 feltöréséhez egy hét sem kellett.

Mindez bizonyára kellemetlen azoknak a kiadóknak, akik kiálltak a technológia mellett. A Resident Evil 7 példája arra utalhat, hogy a jövőben ugyanúgy pár napig tarthat két vállra fektetni egy adott játékot, mint régen - pedig a Resit a Denuvo legújabb verziója védte. Az biztos, hogy a korábbi hírekkel ellentétben az osztrákok nem kártalanítják az ügyfeleiket.

Az utóbbi időben rengeteg játékos egyszerűen nem vásárolta meg azokat a címeket, amiket a Denuvo védett, mondván a technológia csak ront a játékok teljesítményén.

A nagy kérdés az, hogy a Capcom követi-e a Bethesda, a Crytek és a Playdead példáját, és eltávolítja-e a Denuvót a játékból.

82.
82.
GAMEROD
Az se sokkal jobb hogy minden youtubeos rárepült a címre, már csak Bartos oldalán nem látni ebből végigjátszást. Komolyan mondom már szinte úgy tudtam mindent a játékról hogy csak felléptem a youtube oldalára, 2 kilométert kellett lefele görgetni hogy ne Resident Evil 7-et lássak. Azoknak sincsenek eredeti ötleteik, egymást majmolják, persze van aki megnézi hetvenszer mindegyik végigjátszását.
69.
69.
Robhaar_Kather
Kíváncsiságból, aki torrent ellenesek, azok gondolom se filmet, zenét vagy ebookot sem töltöttek le soha, igaz? Csak kíváncsi vagyok, mert sokszor hallom, hogy "én csak filmet töltök" stb., ami ugye baromság. (Tisztánlátás miatt, én hibrid vagyok, töltök is, de van azért jócskán eredeti steames játékaim.)
39.
39.
Juha
Akkora megmondóemberek vannak itt, hát én is megmondom a magamét:
A warez rossz: mert dolgozó emberek munkáját veszed semmibe, ha a számodra élvezetes játékot végigjátszod ingyen.

De a warez jó:
- Ha nem akarsz még egy buktába beleszaladni, amit 2 óra 5 perc után soha többet nem veszel elő
- Ha olyan régi/rétegjátékot veszel, amit csak körülményesen tudnál beszerezni
- Ha tudod, hogy olyan helyen fogsz vele játszani, ahol nincs net
- Ha céges gépre nincs jogod telepíteni (RIP)
- Ha a 10 éves játékot kedved lenne újrajátszani, de a manual-on lévő kód nem jó/nincs kedved előkeresni
- Ha nem ismered a stílust, de kipróbálnád (demo híjján)
- Ha gyermekednek/rokon kissrácnak akarsz megmutatni valamit, amire lehet többé rá sem néz
- stb.

Ezt akkor most jól megmondtam én is, megyek vissza Stardew Valley-ba (igen, megvettem, mert megérdemli)
32.
32.
GAMEROD
Ami tetszik azokat megveszem, már csak az extrák és a javítások miatt is, mert egy eredeti játékra kényelmesen szó nélkül jönnek az extrák, achievementek és javítások. Amit pedig csak úgy egynek elmegy játéknak, lerágott csontnak tartok azt nem veszem meg, esetleg leárazás során.
29.
29.
Laci74
#11: Nem sírok és becsületes vagyok. Csupán csak azt próbáltam leírni, hogy nagyon nem mindeggy, hogy havi 150000ft-os, vagy 7-800000ft-os fizetésből van lehetőséged egy 17000ft-os játékot megvenni.
28.
28.
Neo1989
Nem a védelemtől lesz jó egy cím. DOOM-ot is törték mégis rekordokat döntöttek az eladások. De szerintem ennek előbb utóbb az lesz a vége h jó ennyi volt, akkor mostantól minden játék minden módja folyamatos online kapcsolatot igényel.

És azt nem fogják tudni feltörni lásd NFS 2015.
26.
26.
Hab
#24: Nem, de az ne ítéljen el mást aki szintén letölt illegálisan ezt-azt.
Manapság megszoktam venni a játékokat, de régen igen sokat warez-eltem.
Aki letölt filmet, zenét illegálisan vagy mást, annak egy rossz szava nem lehet azokra akik játékokat töltenek le ugyanígy.
25.
25.
Stranger
#23: Szerintem felesleges olyan példákkal jönni, hogy ha erre volt pénzed akkor másra miért nincs. Főleg, hogy az a gépigény leírás nem tükrözi a valóságot. Ráadásul egy hónap alatt elkölthetsz 100 ezret is játékokra, nem csak az RE7 jelent meg az elmúlt hónapban. Ellenben egy számítógépet összerakhatsz 150 ezerből és 5 évig vígan elvagy vele... Teljesen más dolgokról van itt szó.
23.
23.
Heldengeist
#17: Ha valakinek nincs rá pénze, az csak egy rossz kifogás. A Resident Evil 7 minimum gépigénye egy alaphangon 120-130 ezer forint közötti konfiguráció, az ajánlott meg belecsíp a 200-ba. Akinek azt megvenni, szinten tartani van pénz, ne akarja már bemesélni, hogy egy tízedannyiba kerülő játékon megy csődbe. Csomó egyéb helyen tettenérhető ugyanez.

A legtöbb kalóz nem azért nem vesz meg valamit, mert nem engedheti meg magának, hanem mert meg tudja szerezni más úton is. Inkább kivárja, ha fél évbe kerül is. Ez látszik azon, hogyan is próbálják mindig erkölcsileg igazolni, hogy nekik ez jár.
22.
22.
user101
#19: Nem minden szülőt csuknak le bolti lopásért, mert ellopott egy kenyeret... Ellenben a kenyér létfenntartási szükséglet, míg a számítógépes játék csak szórakozás. Miért is kezeljük szigorúbban az előbbit, mikor az utóbbinak kellene sokkal súlyosabb ( erkölcsi és fizikai ) megítélés alá esnie ?

... költői kérdés, nem kell és nincs is értelme válaszolni rá...
20.
20.
Hab
#11: Töltöttél már le zenét vagy filmet?
19.
19.
Hab
#6: Nem minden szülőnek van annyi pénze hogy megvegye a gyerekének a videójátékokat.
18.
18.
user101
Nem bántásként, de ez pont az a játék ami ingyen sem kellene... nem azért mert olyan rossz, csak mert annyira hidegen hagy és utálom a stílust...

DE!

A warez egy életkori és értelem fejlettségi szint kérdése: ha fel fogod ésszel, hogy nem az a megoldás, hogy lopsz, akkor megveszed ( annyiért amennyit neked ér és amennyit képes vagy várni rá ). Ellenben amíg "felülről" is azt látod, hogy pofátlanul szétlopják az országot és ez a norma akkor nehéz erkölcsről, becsületről papolni ... :((( Ebben az országban, itt és most, nem gondolom, hogy bárkinek erkölcsi joga lenne számonkérni a warezt a kisembereken, talán majd ha egyszer eljutunk Európáig akkor igen és akkor szükségszerű is lesz. Sajnos amíg Jóska, Pista nem érzi a súlyát a cselekedeteinek a saját bőrén, nem is fogja megtanulni, csak ha majd az orrára koppintanak...
17.
17.
hadzsime
#11: Ha valakinek nincs pénze rá úgysem vehetné meg, akkor nem tökmindegy, hogy lekalózkodja vagy nem? Én sem vennék Ferrarit, de ha valaki azt mondaná, hogy van egy 3D nyomtatója, amit 4056-ból küldtek vissza a jelenbe és ha akarom, nyomtat nekem egy tökéletes Ferrari másolatot, akkor piros színben kérném.
16.
16.
hadzsime
Aki meg akarja venni, az úgyis megveszi, aki pedig egy fillért sem akar rákölteni az úgy is megvárja a kalózverziót. Ez a két típus van többségben, nem a harmadik típus, aki csak akkor veszi meg ha nincs a játékhoz crack.
13.
13.
dcba
#12: Nezz fel ncore-ra, hanyan irtak, h ha ezt tudtak volna nem veszik meg, meg pont ma akartak megvenni es szerencsere idejeben felnezett es inkabb tolti.

Van azert az a reteg, aki fizet ha nincs mas megoldas, ha van akkor inkabb lekapja.
12.
12.
crytek
Szomorú, hogy a kiadók nem képesek feldolgozni, hogy mindig is lesznek:

- Olyan emberek akiknek tökmindegy mikor törik fel de megvárja és egy rohadt $ se fizet ki semmiért
- Olyan emberek akik teljesen mindegy mennyire világsiker a game akkor is csak 5$ -ért vesznek játékokat vagy bundleban

Ezek nem tudom mit szívtak , ha azt hiszik hogy több százezres mértékben rohannak a warezkirályok játékot venni. Ha ezt hiszik nem csoda hogy szart gyártanak folyton,
11.
11.
adam222
#9: Ha nincs pénzed akkor ne vásárolj. Gondolom a boltba se mész el lopni mert nincs pénzed. Lehet sírni, hogy drágák a játékok de ha nincs rá pénzed akkor nem az a megoldás, hogy ellopod.
10.
10.
dcba
#9: JO csak akkor meg kezdodne az, h minden fejlettebb orszag MOrol venne a kulcsokat, mert olcso es akkor megint csak a baj lenne.
9.
9.
Laci74
Itt csak egy baj van, a Magyar fizetések a béka feneke alatt vannak. Ha minden ország bérfizetéséhez lenne igazítva a játékok ára, akkor itt kb 3500ft-ot kellene kérni egy új termékért. Nem azt mondom, hogy itt ennyi legyen, de ha az arányokat nézzük, ennyi lenne az arány.
8.
8.
Heldengeist
#6: Az igazi megoldás az lenne, ha csak streamelnék a játékokat, a játékplatform maga csak egy vékony kliens volna, ami gyakorlatilag semmi adatot nem tárol. Viszont ehhez gyors és stabil internetkapcsolat kell.
7.
7.
jolvokq
a capcom ezt most nagyon be nézte :D hogy nem lesz sokáig torrent oldalakon :D :D :D
6.
6.
sisxgame
#4: Sajnálom hogy ezt kell mondanom..... de nem , nem veszik meg az emberek a játékokat azért mert jó. Ha tudják akkor letöltik. Sajnos szinte kivétel nélkül az összes osztálytársam csak letöltögeti a játékokat hiába próbálok bármilyen észérvet felhozni. Ami miatt megvesznek egy-egy játékot az csak és kizárólag a multi.
Úgyhogy az sajnos nem igaz hogyha jó egy játék akkor azt megveszik.
Viszont olyan szempontból felesleges a denuvo hogy hiába tartja magát fél évig, azt a kalózok simán kivárják ( kivéve ha nagyon nagyon rá vannak pörögve egy egy játékra és van kellő pénzük . De sajnos még akkor se nagyon veszik meg) amíg megjelenik a feltört verzió. Az egyedüli megoldás az lehetne ha tényleg feltörhetetlen védelmeket csinálnának (pl diablo 3 folyamatos netkapcsolat)
De az igazi megoldás az lenne ha csak konzolokra adák ki a fejlesztők a játékokat, mondom ezt én akinek az volt a legnagyobb vágya hogy a god of war meg az rdr jöjjön pcre.
5.
5.
Firsttime
Attól, hogy egy kupac szar köré hat méteres betonfalat emelnek, még kupac szar marad. Nem a denuvoval kell eladásokat produkálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...