A Denuvo is megszólalt a Resident Evil-ügyben

  • Írta: Shifty
  • 2017. február 2.
  • Hír
Link másolása
Alig öt nappal a premier után sikerült feltörnie egy csoportnak a Resident Evil 7-et védő Denuvót. Az osztrák cég marketingigazgatója, Thomas Goebl viszont úgy véli, nem szabad kudarcként kezelni a dolgot.

A hét elején jelentettük, hogy a korábban feltörhetetlennek hitt Denuvo a Resident Evil 7 esetében már öt nap után megadta magát. Az ügyben megszólalt az osztrák cég marketingigazgatója, Thomas Goebl, aki azonnal leszögezte, hogy az Anti-Tamper-megoldásról sose állították, hogy feltörhetetlen, csak a korábbi másolásvédelmi eljárásokhoz képest nehezebb kikerülni. Majd hozzátette, jelenleg is csak egyetlen crackercsoportnak sikerült mindez.

A kiadott közleményt végül azzal folytatta, hogy mint mindig, most is folytatják tovább a munkát, és arra fognak törekedni, hogy megoldásuk naprakész legyen és minél megbízhatóbb. Mint mondta, az ilyen jellegű (mostanában bőven akadt belőlük) esetekből rengeteget tanulnak, így ebből a mostaniból is. Emellett megerősítette, hogy valóban feltörték a Resident Evil 7-et, de szerinte miután a legtöbb játékot már a premier napján feltörik, így a Capcom játéka esetében igenis sokat számított, hogy az ő megoldásukat használták.

A japánok egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.

39.
39.
zozo76hun
mondom a haveromnak mennyire jo game a resident evil 7, erre mondja hogy tudja mert jatszik vele. visszakerdezek, mennyiert vetted? erre mondja semmiert, leszedte. es meg hanyan tesznek igy pc-n... ez nemtudom mennyire jo buli a kiadonak, mert konzolon meg kellett venni a jatekot ha valaki jatszani akart vele. ugye itt meg a multi sem jatszik amit tiltani lehetne.
38.
38.
Heldengeist
#37: Ez mi ez? A bruttó minimálbér 127 500 forint, nettóban, ha nem jár semmi adókedvezmény 84 800. A garantált bérminimum, ami nettó 110 ezer (pontosabban 107). A különbség, hogy garantált bérminimumot csak az kaphat, akinek van érettségije vagy szakképzettsége ÉS a munkaköre betöltéséhez ez szükséges is. Ne keverjük össze a kettót.
37.
37.
XuChi
#16: Oks. Akkor nézzük. Nettó minimàl bér 110k. Albérlet 80k+rezsi. Jah hogy már el is fogyott a minimal bér, és még nem is evett. Ahha de jàtèkra biztosan telik a szerencsétlennek.

Hàla ègnek én ennél sokkal többet keresek, de még így is sokkallom a pc-s 14-20k jàtékàrakat! Max 5-6k. Annàl semelyik sem ér többet Nekem!

Ràérek, majd ha lemegy az àra akkor megveszem. Witcher 3 GOTY is most lett megvéve nemrég kemény 7k-ért. És milyen jól el vagyok vele kb màr 130órája :D

Nem kell premier napon rohanni megvenni a sok beta àllapotú szart. Majd GOTY kiadàsban 6-8k. :D
35.
35.
DarkLord
#32: Az még istenes a MK részei simán 12-14 ezer forintok voltak, amikor a minimálbér 10-12 ezer ft volt! Úgy, hogy ami akkoriban luxusnak számított az baromi drága volt, viszont ma már egy minimálbéres is megengedhet magának több luxus dolgot is a fizetéséhez képest.
34.
34.
markoci555
ha jól emlékszem úgy olvastam hogy ilyenkor vissza kell fizetniük nem?
33.
33.
GAMEROD
A Denuvo elhasalt, de van ám egy másik szálka is egy warezoló szemében, ami nem más mint a Microsoft Store-ban kapható játékok. Innen már egy konténer fájlt kap a vásárló, tehát nincs exe, nincs semmi és csak a microsoft tud hozzáférni, semmi buherálási lehetőség nincs. Tehát egy DeadRising4 vagy Forza nem nagyon lesz feltörve. Még a Windows 10 is útját állja minden nemű próbálkozásnak, és még elképzelni se lehet hogyan lehetne feltörni őket.
32.
32.
GAMEROD
Kár ezen vitázni, a warez mindig a számítástechnika szerves része volt, amióta csak másolásvédelem létezik. A játékok átlagára viszont 20 éve is 12 ezer forint körül mozgott, 40 ezer forint fizetés mellett.
31.
31.
#8: "... ezeknél az egyéneknél szokott előjönni a bőség zavara és tőlük indulnak a fikalavinák..."

Ez a kijelentés szerintem így nem jó, mert bár biztosan ez is egy faktor, manapság számtalan géniusz fikáz úgy egy produktumot, hogy egyébként hozzá sem nyúlt, rosszabb esetben gyakorlatilag fingja sincs róla.

#4: És ez a Witcher 3 kapcsán pont azért sajnálatos, mert ahhoz aztán tényleg olcsón hozzájuthat az ember. Nagyjából havonta egyszer legalább le van árazva, 15/30 EUR az alap/GOTY, és akkor nem is egy pár órás szórakozásra fizet be az ember. (Én pont ezért nem vettem meg, baromi sokszor akciós, ráér az még.)

#20: Ebben szerintem az is közrejátszik, hogy ma már minden játék digitálisan pillanatok alatt beszerezhető amúgy is, ezért a különbség annyi, hogy fizetsz is érte, vagy sem. Így a warez egyértelműen jobb választásnak tűnik, és az egyénnek nem realizálódik, hogy pusztán attól, hogy a letöltésre máshol kattint, már illegális, főleg úgy, hogy egyelőre következmények sincsenek. Tehát szerintem nem feltétlenül gondolja azt, hogy jár neki, csak az ennyire elmosódott határok mellett nem fogja fel, hogy bűnt követ el.
30.
30.
akidaki
#29: Nem arra gondoltam, hogy van-e értéke vagy nincs (nyilván ugyanolyan értéke van egy szellemi terméknek is mint egy fizikainak), hanem hogy nem lehet a kettő ellopását egymással csak szimplán összehasonlítani, eléggé más téma. Ha pl. autókat ingyen lehetne sokszorosítani eléggé máshogy nézne ki az autóipar is. Ha vennél egy autót és azt (illegálisan) ingyen le tudnád másolni a szomszédnak sokan megtennék, főleg ha el sem kaphatnak érte (függetlenül attól, hogy éppen egy fizikai termékről beszélünk). Nyilván erkölcstelen/helytelen több szempontból is, de én nem erről beszéltem.
29.
29.
Heldengeist
#28: Micsoda szerencse, hogy a fejlesztők ingyen dolgoznak. Végül is, ha már értéket nem termelnek, mert értéke csak a fizikailag létező terméknek van. Inkább dolgoznának ahelyett, hogy két évig a monitort bámulják a légkondicionált irodában aztán kiadnak egy játékot.
28.
28.
akidaki
#26: A különbség az, hogy egy kocsit egy videojátékhoz hasonlóan rengeteg pénz kifejleszteni, és a gyártási/anyagköltség is rohadt nagy, a játékokat pedig csak fejleszteni kell, ma már gyakorlatilag nincs anyagköltség. Ha ellopsz egy 20 ezer forintos fizikai terméket jó eséllyel sokkal nagyobb kárt okozol, mintha egy ugyanennyibe kerülő szoftvert lopnál el. Amúgy ha BMW-t ugyanolyan egyszerű lenne lopni mint játékot, meg a következménye is ugyanolyan lenne, akkor azt is ugyanannyian lopnának.
27.
27.
DON GONDOCS
#25: tetszik a példa. Csak valahogy mindig elfelejtik ilyenkor hogy igen valaki,valakik szereztek egy példányt azt feltörték és megosztották, akkor már miért ne tölteném le. Ha neked is azt mondják tessék itt egy kocsi bizonytalan helyről, de átalakított, olcsó, hogy a viharba ne vennéd meg. Miért ne szereznéd be ami ingyen van és könnyen beszerezheted? Jó nem kell hangoztatni.
26.
26.
Nando
#25: jó, akkor legyen Suzuki...
25.
25.
crytek
#7: Csak tudnám amikor ilyen PÉNISZ példát hoztok mire gondoltok??? Nyom valami??

Menj be a BMW-hez lopd el..... = elkapnak lecsuknak
Letöltöd.... megy a szájkarete jaj mennyien letöltötték nincs revizió...
A kettő között kibaszott nagy a különbség. Ha annyira GONOSZ lenne a warez és káros ezer éve a netszolgáltató lelöné a netet ha látná te torrentről töltesz egy kurva exét . Ilyen nincs és soha nem is lesz mert senki nem érdekel ...de sírni érte nagyon tudnak...
24.
24.
GAMEROD
Egy játéknak általában egy maximum két crackercsapat fog neki. Tehát ez nem válasz. Mint ahogy már az sem válasz hogy nehezebb feltörni, az elején az volt, azt hitték hogy inkább neki sem fognak a feltörésnek mert sokáig tart és nehéz, de mára ez sem igaz. Ha így folytatódik, hamarosan eltűnik a Denuvó a színről mert már kiismerték, és így már csak egy felesleges dolog lesz a játékokon.
23.
23.
Neo1989
"megerősítette, hogy valóban feltörték a Resident Evil 7-et, de szerinte miután a legtöbb játékot már a premier napján feltörik"
Hát igen ciki lenne elismerni h lásuk be a denuvo már semmit se ér.

Komolyan mint v mi komédia először feltörhetetlen lesz nem lesznek kalóz játékok.
Aztán sosem mondtuk h nem feltörhető 3-4 hónap garantált.
Most már csak napok kérdése.
Ja és ha egy csapat tudja a módját idővel más is rá fog jönni.
Lássátok be h ez megbukott.

Amik még tartják magukat mint a JC3 , BF1, Dishonored 2... csak azért van mert az a bizonyos csapat nem óhajtotta feltörni. Ennyi, nem a csoda miatt.
Egyébként pedig jobb lenne ha belátnák h jó játékot kéne csinálni nem pedig falakat pakolni. A a szar sajna szar marad a védelem nem emeli a minőséget sajnos.

Tanulni kéne a Witcher 3-tól pl. zabálják a népek.
20.
20.
Ra1D3n
#17: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért a játékok mint olyanok nem alanyi jogon járnak az embereknek. Én abszolút ellenzem a kalózkodást ilyen téren, bár tudom, hogy nehéz valamiről lemondani, hogyha az ember egy kedves hobbijáról van szó.
19.
19.
user101
Annyi csalás van a dologban és igaz az is kellett hozzá, hogy több játékot többször is kijátszottam, a teljesség igénye nélkül:

4x : Mass Effect1
3x : Mass Effect2, No One Lifes Forever
2x : Mass Effect3, Crysis1-2, Half Life2, Titan Quest, Dishonored, Incredible Adventures of Van Helsing, Torchlight, Bulletstorm, CoJ-Gunslinger
Mass Effect3 - 2x, Blood Omen2
18.
18.
user101
#17: Valóban, nem játszok multis játékokkal, de ha jól tudom ezekbe 1000+ órákat tolnak átlagban! Nem igaz, hogy egy ekkora mértékű szórakozás nem ér meg 15-20e forintot! :D Én alig 100 órás RPG-kkel és 25 órás Akciókkal játszom, hol van ez ehhez ? :DDD

Most egyébként jó hetem volt, 45.2 órát játszottam az elmúlt 2 hétben, ami napi 3-4 órát jelent esténként, miután a család lepihent. Épp a Skyrimet tolom ami egy 6+ éves játék ( 87 órám van benne és még sehol se tartok :) szóval játszok vele több, mint egy hónapja és több, mint 2 éve ( !!! ) a fiókomban van! :D

Ott van 30+ cím a fiókban amivel még nem játszottam ( Max Payne3, Mad Max, Borderlands2, Shadow of Mordor, Alan Wake, a teljes Assassins Creed, 2xBatman és a Bioshock széria, az új Tomb Raider, New Order, egy csomó kisebb cím és a most féláron beszerzett Fallout4, Witcher3 és társairól ne is beszéljünk. :)

Egyszerűen nem hiszem el, hogy aki ezeket mind megveszi és rendesen kijátssza és nem csak ész nélkül átrohan rajta, annak gondot okoz, hogy nincs mivel játszania. Márpedig én sem most kezdtem hanem 1987-ben! Szóval nem pótlok, hanem folyamatosan 30 éve játszok és soha nem volt még gond, hogy késve játszottam valamivel...
17.
17.
sajttaller
#14: Ez a várok 1-2 évet addig igaz, amíg nem multis címről beszélünk, mert ott 2 év után általában már a kutya sem játszik vele, ha nincs támogatva a cím, de akkor meg nem megy le az ára...

Amúgy nehéz kérdés ez a ha nincs pénzed ne játsz vele dolog, aki megengedheti magának, hogy megvegye a játékokat könnyen beszél arról, hogy mindenki vegye meg, vagy ne játszon, de sok család van, ahol ezt nem tudják megengedni. Bár tudom, hogy ez lopás, de régen én is szomorú kisgyerek lettem volna, ha csak azzal az 1-2 játékkal játszhattam volna a commodore-on amit meg is vettünk hozzá... Meg tudom érteni azokat akik nem vesznek meg minden játékot.

Amióta megengedhetem magamnak én is megveszem a játékokat, de azért az érem másik oldala az is, hogy sokszor nehéz megmondani egy játékról, hogy tényleg megéri a pénzét, vegyes kritikák, vegyes játékos vélemények után döntsd el, hogy ez jó-e neked vagy sem...
16.
16.
DarkLord
Bizonyára mindenki tudja mennyit új játékot engedhet meg magának megvásárolni premierkor. Azt be kell osztani egy évre. Átlagban 3 játéknál úgy sincs több, amivel az ember azonnal akar játszani így már kibírható a dolog egy mezei minimálbéres fizetéshez nézve is. A másik, hogy a mai világban jobban megéri GOTY kiadásokat venni, mivel az olcsóbb meg legalább mindent is tartalmaz, jó tudom, hogy idő kivárni, de kifizetődőbb.

Most így hirtelen a listámon pár cím van, amit egyből meg kell vennem majd megjelenéskor (God of War, RDR2) a többit én ráérek megvenni bármikor nem hajt a tatár. Kifogni egy jó akciót majd valamikor. Persze jóval több cím van amit megfogok venni csak most azt írtam nem kell feltétlen első napon játszani mindennel 20 ezerért.
15.
15.
godach
#14: Na most 110%-ban egyet értek veled.
14.
14.
user101
#8: Én igen :) Mármint sajnálom :) Ez egy szolgáltatás, egy audio-vizuális élmény, ami tetszik vagy sem, pénzbe kerül. Én sem veszek meg mindent premierkor, van amit csak 1-2 év múlva mert így telik rá ( mondjuk féláron :) de addig nem is játszok vele, maximum a nyálam csorgatom... :De továbbra is azt gondolom, hogy nem a játékok védelmében, hanem a felhasználók nevelésében van a megoldás.

Ez egy ugyan olyan dolog, mint ahogy a biciklisek 100% sz@rik a kresz szabályokra és neki áll feljebb ha valaki ezt szóvá meri tenni... Addig amíg valaki át nem gurul a hülye fején...
13.
13.
Formula1fanatic
#5: Ebben lehet igazság én is ismerek ilyet, viszont a magyar átlag bérekhez képest 15-20k egy új címért az azért sok. Személy szerint nem veszek meg 5-6k-nál drágább játékot, ez az amit még reálisnak tartok(nagyon ritka kivétel előfordulhat). Bár igazság szerint nincs is igényem AAA-ra, mostanában az Indie és a Middleground jön be, sokkal élvezetesebb és nem feltétlen full casual játékok készülnek azon a szinten amik sokszor olcsóbbak is főleg ha alfa fázisban van, igaz a technikája(grafikus motor) gyengébb vagy régebbi, de ennyi belefér. Talán el lehetne gondolkodni vagy egy próbát megérne a régió szerinti árazás átlagfizetésekhez mérten, bár ebbe nem folynék bele nem értek ehhez a részéhez mivel járna stb. Biztos lenne nagy lázongás:D
12.
12.
gyerecske
#10: Ok köszi, így már világos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...