Ölés nélkül is végigjátszható a Vampyr

  • Írta: zoenn
  • 2017. február 11.
  • Képek
Link másolása
Az utóbbi napokban egyre több új részletre derült fény a Dontnod vámpíros videojátékáról, a Vampyrról. Kiderült, hogy döntéseinktől függően négyféle befejezés érhető el, és egyetlen ölés nélkül is végigvihetjük.

A Dontnod fejese, Phillipe Moreau a Focus Home Interactive házirendezvényén több érdekességet is megosztott a Life is Strange-ért is felelős csapat új játékáról. A gótikus stílusjegyekkel felvértezett Vampyrban négy különböző befejezés kapott helyet. Erkölcsi döntéseinktől függően más és más végződést kaphatunk - az egyiket például akkor, ha senkit nem ölünk meg a játékban.

Nincs ebben semmi furcsaság, elvégre vámpírként nem muszáj elvennünk a halandók életét, keveset is ihatunk a vérükből. Pacifistaként sokkal nehezebb lesz érvényesülni, ezt Moreau is megjegyezte, elvégre az emberölésért is XP járt, ettől pedig elesünk.

Az elmúlt napokban kollégáink mikrofonvégre kapták a fejlesztőket - ezekből az interjúkból is megtudtunk pár dolgot.

  • A Vampyr lényegében egy félig nyitott világú cím. Habár bármerre mehetünk London utcáin, néhány hely el lesz zárva előttünk a történet miatt.
  • A játékban 60 különböző polgárral találkozunk, egyikük sem névtelen senki lesz, mindegyik egyedi háttértörténettel rendelkezik és éli a mindennapos életét. Van aki barátja, vagy szomszédja a másiknak és időnként interakcióba lépnek egymással. Ha megölünk valakit, az kihatással lesz a másik életére.
  • A készítők szerint rengeteg mellékküldetést vállalhatunk el, de ha sokakat megölünk egy adott kerületben, akkor sokkal kevesebb feladatunk lesz ott. Ha visszatérünk ide csak őrökkel, vámpírokkal és szörnyekkel találkozunk, ami nem jó. Továbbá a játék végén felégetik ezeket az utcákat, ami ellentmond hősünk hivatásának.


  • Mi dönthetjük el, hogy milyen típusú vámpírrá válunk. Lesznek árnyékvámpírok, akik rejtőzködnek és távolról manipulálják az embereket. Az ösztönös vámpírok sokkal brutálisabbak: karmokat növesztenek és jól harcolnak. A vérvámpírok képesek átvenni az irányítást az ellenség felett, vérüket felforralva szinte szétrobbanthatjuk őket, ha már nincs rájuk szükségünk.
  • Többféle vámpírfrakcióval futunk össze a sötét kaland során. Az egyik kisebb egyedekből áll, ők a nem kívánt gyermekek, akik a csatornában élnek - a nagyobb vérszívók előszeretettel megölik őket. Több frakció szinte arisztokratikus életet él, és tagja a lordok házának. Néhányuk a korona hithű alattvalója, konzervatívok és tagjai nem lehetnek nők.


A Vampyr az év utolsó negyedévében landol PC-n, Xbox One-on és PS4-en.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...