Óriási siker a Conan Exiles

  • Írta: Shifty
  • 2017. február 12.
  • Biznisz
Link másolása
Alig egy hete érhető el a Steam Early Access kínálatában a Conan Exiles, de már most óriási az érdeklődés a barbárkaland iránt. A Funcom tájékoztatása szerint a játék már vissza is hozta a fejlesztési költségeket.

A Funcom az elmúlt években leginkább csak mérsékelt sikereket tudott elérni játékaival, legyen szó az Age of Conanről, a The Secret Worldről vagy a LEGO Minifigures Online-ról. Most viszont úgy tűnik, belenyúltak a tutiba, a múlt hét óta korai hozzáférésben elérhető Conan Exiles ugyanis egy hét leforgása alatt kitermelte a fejlesztési költségeit.

A norvég stúdió a kiadott közleményében megerősítette, hogy a sandbox-túlélő játékuknak eddig több mint 320 ezren szavaztak bizalmat, ami a 30 dolláros árcédulával számolva valóban szép eredményt sejtet.

A készítők emellett azt is bejelentették, hogy mostantól elérhető a modding tool, aminek segítségével gyakorlatilag bármilyen kiegészítőt elkészíthetünk - a készítők itt sem szabnak határokat. Emellett pedig az is biztossá vált, hogy az idei Game Developers Conference-en a játék jövőjéről is szó esik, így további részleteket és terveket osztanak majd meg.

A Conan Exiles egyelőre csak PC-re érhető el, de valamikor tavasszal a Game Preview program jóvoltából Xbox One-on is kipróbálható lesz. A csapat egy PlayStation 4-es változaton is dolgozik, de arról még nem osztottak meg semmilyen konkrét információt. 

36.
36.
hadzsime
#32: Ami early access, az az is marad.
32.
32.
gildesh
#29: Azért azt ne feledjük, hogy ez még csak early access, nem a kész játék.
31.
31.
Mortis
szerintem egyszerű a válasz a 'sikerre': sokan szeretik ezt az univerzumot s képregényeken kívül kb. a 2011-es borzasztó reboot volt az utolsó dolog, ahol láthattuk Hiborya-t( MMO-t már úgyis rongyosra játszotta minden fan). én nem vagyok egy hardcore rajongó, de meg tudom érteni miért ugranak rá mások.
30.
30.
PaprikaJancsi
Nem sokára szerintem én is megveszem, kíváncsi vagyok rá.
29.
29.
user101
Az, hogy mi a siker az azért elég képlékeny. Egy bármilyen Tripla-A,s vagy csak fél-komoly alkotásból 320ezer iszonyatos nagy bukta. Jelen esetben itt az a "szerencséjük" a fejlesztőknek, hogy import afrikai bérmunkásokkal bagóért "fejlesztették" a játékot... Nos meg is látszik rajta...
28.
28.
godach
Mit le nem műveltek itt a mások igényeiről. Ott van a 7Days To Die, túlélőhorror. Csúnyább mint ez, a fizika sincs a toppon mégsem tudom letenni már 230 óra után sem, pedig még csak nem is random mapon játszom, hanem az eredetin amit könnyebb kiismerni. Megsúgom, még ezt sem fedeztem fel 70%-nál jobban az tuti.

Nem értem a vergődést. Ezek a túlélőhorrorok nem egymást akarják túlszárnyalni (persze valamennyire igen) hanem az adott világ szerelmeseit kiszolgálni.
Aki zombizni szeret 7Days-el tolja, aki a dinókat az ARK-ozik, aki a tengert, vizet miegymást az Subnauticázik aki meg a Conan világát az játszik ezzel.
Akit meg nem érdekel, az elvonul és választ mást. Van bőven minőségi kínálat.
Hozzá teszem, engem sem nagyon csak a játékstílus miatt lesek rá néha, de ez a vergődés ami itt megy...
27.
27.
GAMEROD
Mert ti tudtok olyan játékot ami nem a túlélésről szól a menedzselős és sportjátékokon kívül?
25.
25.
s4jtqkac
24.
24.
KaktuszPingvin
Sok már ez a túlélősdi. Mintha a mai világban nem lenne épp elég nehéz túlélni, még a játékban is azzal foglalkozzak? Kösz nem.
23.
23.
markoci555
azt hittem bukás lesz, nem is értem, de hát ha jó nekik...
22.
22.
s4jtqkac
#20: Fura, hogy pont a szegény bökezüsködik..
21.
21.
A Fénybenjáró
Conan, a barbár... Arnold Schwarzenegger...
19.
19.
Rakottkrumpli
Ez a játék semmivel sem rosszabb a többi túlélő játéknál...
15.
15.
GAMEROD
Ha Sandbox stílusú akkor elég jó lehet, az a baj az ilyen játékokkal hogy száz órákra lekötik az embert.
13.
13.
RangerFox
Azt hallottam, hogy lehet benne pöcsméretet is állítani a karaktergenerálásnál. Rossz játék nem lehet akkor.
10.
10.
Hab
De hát valaki itt megmondta, hogy tuti bukás lesz :D
9.
9.
crytek
#8: Sosem értettem ,hogy arra az univerzumra épülő rpg miért nem jön. Rettentő jó lenne a barbár korszakba kalandozni SINGLE playerben
8.
8.
roli33
Conan hack n' slash-t! A 2007-es játékhoz hasonlót!
7.
7.
latis666
Bár azt gondoltam kb úgy lesz ezzel is mint a Conan mmorpg-vel de ha siker annak örülök. Ez a trailer egyebkent jól néz ki. Azt azért nem szabad elfelejteni hogy a játék az játék. Szórakozás és nem szimuláció. Tehát a farok méret állítás és a bohóckodás is a játék kategória. Tehát valakinek szórakoztató és ezért fizet. De azért remélem van benne vagy lesz benne komoly tartalom is.
6.
6.
crytek
#5: Ne még ha értelme lenne...belenézve a YT videokba csak a hülysékedés szexista szarságok farokméret álíltás stb. Ez egy játék lenne?
Vagy lehet a FUNcom kezd hű lenni a nevéhez és innentől már csak ilyen bohóc szarságokat csinál?
Ezekszerint eltalálták ,hogy a szarral is lehet pénzt keresni
5.
5.
dcba
#2: En is rendszeresen emiatt fogom a fejem, h kijon valami ertekelhetetlen film vagy jatek es mindenki imadja en meg fogom a fejem, h most komolyan ebben mi a jo. Nem irok konkret peldakat, mert nem akarok senkit megserteni, meg belemenni folosleges vitaba es anyazasba.
4.
4.
KeXxX
#2: Jól megmutatja ez, hogy a társadalomnak mi kell. Akár kész van, akár nem. Hamarosan már a félkész kaját is félkészen esszük ha már létezik...
3.
3.
hadzsime
Ez érdekes. Néztem néhány videót és azok alapján a közelébe sem mennék a játéknak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...