Mire jó majd a Switch mobilalkalmazása?

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 13.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo Switch mellé egy mobilalkalmazás is készül, amely arra hivatott, hogy mindenféle kiegészítő feladatot lásson el a multiplayer kapcsán - például voice chatelni is ezen keresztül lehet majd.

A Nintendo bejelentette, hogy március 24-26. között tesztelhetővé teszi a Splatoon 2-t: a próbaváltozatban a játék négy fő fegyvere és a mostanság mutogatott demó tartalma lesz elérhető, fontos megkötés azonban, hogy a három nap során mindössze hat alkalommal élesedik a tesztverzió, és akkor is csak egy-egy órára.

A közleményből azonban más érdekességekre is fény derült, így megtudtunk néhány extra infót a Switch mobilalkalmazásáról is. Az app a konzol rajtja után érkezik majd, valamikor a nyáron, és csak a Switch online szolgáltatásának előfizetői használhatják, ugyanis a multiplayert egészíti ki néhány funkcióval.

Így például menedzselhetjük majd a barátlistánkat, és különböző (egyelőre meg nem nevezett) közösségi oldalakat is bedrótozhatunk majd, hogy lássuk, ki nintendós az ismerőseink közül. Hasznos funkciónak tűnik továbbá, hogy az appon keresztül megszervezhetjük, mikor akarunk együtt játszani a haverokkal.

Ugyanakkor arra nem árt felkészülni, hogy a Nintendo akkor is ránk erőlteti az alkalmazást, amikor nem várnánk: nagyon úgy néz ki, hogy a parti összehozása és a voice chat kizárólag mobilon keresztül működik majd.

43.
43.
FlexSteel
Nekem nincsenek barátaim. Soha nem is voltak. Rá vagyok kényszerülve az online multira. Emellett nincs okostelefonom. Minek. Ritkán netezek, nem vagyok fent fészbúkon sem. A Ninrtendo akkor most a szociális helyzetem miatt rákényszerít az okostelefon vásárlásra is? Ez ám a támogatottság.
42.
42.
Csoki80
Egymás mellett ülve jobb játszani nem kell voice cset, jól nyakon lehet baszni a másikat, ha szerintünk "csal". Barátlista??? Nekem barátaim vannak inkább. Ez az egész online játék-lét nekem tartalmatlan...
41.
41.
delphijos
#30: Egy újabb pár órás reg.... :D
27.
27.
GeryGee
#22: A Nintendo Nálad biztos hogy többet tud. Ezen azt hiszem nem kell vitáznunk :D Az hogy Neked PS4-ed van, egészségedre, senkit sem érdekel túlzottan :) De ha megkérsz, elmondom az összes hátrányát a konzolodnak, és még a végén lehet el is sírod magad :D

A gép erejéről meg... Már találkoztam helyi "mérnökökkel" akik mindent tudtak a Switch gyengeségéről . Kérlek mesélj miért van a gépnek minden erejére szükség? Miből szűrted ezt le? Mégis milyen módosított Nvidia proc. fut a gépben aminek a komplett architektúráját volt módodban átolvasni? :D:D:D Úgy szeretem az ilyen kommenteket :D

Ja, és nem vagyok Nintendo fan, más érában mozgok :) És most jöhet az önérzetes ember reakciója, alázz szét :D
26.
26.
GeryGee
Nem egészen értelek Titeket, egy két hozzászóló kivételével. Tételezzük fel, van egy PS4-es gépem otthon. Eszembe nem jutna azzal tölteni a szabadidőmet, hogy egy megjelenő konzol hátrányait kiemeljem, azon jót mulassak, majd tegyem az utalásaimat hogy mennyivel jobb NEKEM mert NEKEM PS vagy XBOX konzolom van. Ez egy tipikus begyepesedett gondolkodás.
Én azt mondom, lássuk mit fog produkálni egy év távlatában a gép. Az tény, hogy van benne sok jó gondolat, és szépen egybegyúrták a hordozható és az otthoni konzol jellemzőit. Az is tény, hogy sok fájó hiánya van, ami orvoslásra vár. Aki pedig teljesítményre vágyik válogathat a másik kettő típus közül. Nem egy embertől hallom, hogy megveszi második konzolnak, mert akárhogy csapja a hóna alá a PS4+VR+4ks tv cuccát, neki nem üzemel utcán... ki érti ezt.... :D

Bizonyára mindjárt én is elkezdem kapni az osztást, mert hát sok önérzetes ember van :D De jelzem, hibái mindegyiknek vannak, legyen az PS4, Xbox, vagy Nintendo.
21.
21.
daenath
Johetne mar egy osszefoglalo cikk hogy mit nem tud/nem lesz a Switch(ben), mert hogy mit tud arra eleg volna 3 sornyi szoveg, az meg hirnek is rovid lenne!
19.
19.
kergabi83
Nekem a Wii U anno elő volt rendelve, úgy hogy már a megjelenés napján nyomattuk.
A Switch a WiiU-hoz képest sem innovációban, sem felkészitettségben, sem funkciókban, erőben, játékfelhozatalban sincs sehol. Ráadásul a Wii U igazi Nintendo konzol volt, ízig-vérig.
Nekem mindig van egy olyan érzésem, hogy a Switch-re a Nintendo csak rá van írva.
Ez nem az, amire én vártam az N-től.
18.
18.
Juha
És akkor képzeljük el, hogy vettünk egy qva drága tabletet kontrollerekkel, amit csak néhány "exkluzív" játékra használhatunk majd... Esetleg később böngészhetünk is vele, netalántán néhány filmet is megnézhetünk rajta (nem, nem mindet, csak amit majd esetleg a szerződés alapján a szolgáltató TALÁN Mo.-n is elérhetővé tesz...).

Kicsit szerintem sok még a kérdőjel a switch körül, legalább youtube lesz rajta, amit egy 20k-s noname tab-on is alap app? (Mondjuk a böngésző is az)
14.
14.
Heldengeist
Tehát akkor most feltalálták az Xbox SmartGlass elcseszett változatát?
10.
10.
Norbiii
#6: Mielőtt mindenki félreértene:
Nem konkrétan erről beszéltem, de ennek ÉN SEM ÖRÜLNÉK! Ps4-en wi-fi és már megy is az online fifa, és néha a böngészés is, és nem mobilról csatlakozom!
Hogy milyen játék megy itt...én nem szóltam hozzá senkihez,csak leírtam mit gondolok, senkit sem megbántva.
9.
9.
Norbiii
Nem beszéltem konkrét dologról, sem onlineról, sem netről, sem mobilalkalmazásról. csak leírtam a véleményemet. Azt is leírtam, hogy én is örülnék....

Yanez: Igen, szeretek online fifázni, és jók az akciók. Ezeknek nagyon örülök.
8.
8.
Yanez
#4: Akkor most képzeld el Norbiii, hogy a PS4-eden nem tudnád bezsebelni a jó kis online akciókat, mert nem férne fel a gépre egy játék sem. Persze vehetnél plusz memóriát kb 20.000-ért (minimum). Nem játszhatnál online fifát vagy mást, csak akkor, ha van okostelód, amit pont erre a célra zavartalanul használni is tudsz! Képzeld el, hogy nem tölthetnéd a kontrollered játék közben. Képzeld el, hogy egy online filmet sem tudnál bekapcsolni rajta, vagy megnézni a GK-t. Képzeld el, hogy fölöslegesen vetted a fullhd tv-det. Képzeld el... bocsi, nincs erre időm!
6.
6.
delphijos
#4: Elhiszem hogy Neked OK hogy single-ben csapatod a Mario-t, de ha mobil appon kell egy Márió Kart party-t összeverbuválni az azért ne legyen már megint erény. Kezd egy fura játék lenni hogy jön valami hír a Switch-ről hogy épp mit nem fog tudni, mi nem lesz rá vagy - konkrétan ez - hogy mi az amit teljesen feleslegesen nehezítené meg, és a Nintendo rajongó tábor élvezettel teríti le a kritikát mint egy szalmabábot, hogy "jó ez" vagy "nem is kell". Közben meg a másik két konzolon meg azon igyekeznek hogy minél egyszerűbb legyen egy party-t összehozni. Szerintem nem egy másik eszköz használata a jó irány.....
4.
4.
Norbiii
Egy konzol minél többet tud az csak jó, de: lehet én vagyok régimódi, de engem igazán egy dolog érdekel a Switch-ben, hogy tudjak rajta játszani, elvégre a játékkonzol elsősorban gamelésre való...!
Persze az nagyon jó lenne, ha sok-sok funkcióval rendelkezne a Switch, még én is örülnék és lehet használnám is, de ha lesznek jó és ötletes játékok, akkor nekem ezen és más hiányosságok annyira nem fognak hiányozni!
3.
3.
Yanez
#1: Akinek számít a partyzás és a voice chat, annak ez egy pofáncsapás. A miértje pedig nem szorul magyarázatra.
2.
2.
#1: Ja persze, a voice chat-hez is külön mobil kell, eszem faszom megáll már ettől a géptől, ez semmit se fog tudni, de most komolyan! RÖHEJ 2017-ben!
1.
1.
SzDavid99
Mivel a konzol nem támogatja a 4G-t, csak Wi-Fi-re képes csatlakozni, ezért útközben úgyis mindenki a megosztott mobilnetjén keresztül használná ezeket az online funkciókat, így szerintem nem nagy probléma, hogy egyes funkciókat mobilalkalmazáson keresztül lehet majd elérni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...