Mire jó majd a Switch mobilalkalmazása?

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 13.
  • Hír
A Nintendo Switch mellé egy mobilalkalmazás is készül, amely arra hivatott, hogy mindenféle kiegészítő feladatot lásson el a multiplayer kapcsán - például voice chatelni is ezen keresztül lehet majd.

A Nintendo bejelentette, hogy március 24-26. között tesztelhetővé teszi a Splatoon 2-t: a próbaváltozatban a játék négy fő fegyvere és a mostanság mutogatott demó tartalma lesz elérhető, fontos megkötés azonban, hogy a három nap során mindössze hat alkalommal élesedik a tesztverzió, és akkor is csak egy-egy órára.

A közleményből azonban más érdekességekre is fény derült, így megtudtunk néhány extra infót a Switch mobilalkalmazásáról is. Az app a konzol rajtja után érkezik majd, valamikor a nyáron, és csak a Switch online szolgáltatásának előfizetői használhatják, ugyanis a multiplayert egészíti ki néhány funkcióval.

Így például menedzselhetjük majd a barátlistánkat, és különböző (egyelőre meg nem nevezett) közösségi oldalakat is bedrótozhatunk majd, hogy lássuk, ki nintendós az ismerőseink közül. Hasznos funkciónak tűnik továbbá, hogy az appon keresztül megszervezhetjük, mikor akarunk együtt játszani a haverokkal.

Ugyanakkor arra nem árt felkészülni, hogy a Nintendo akkor is ránk erőlteti az alkalmazást, amikor nem várnánk: nagyon úgy néz ki, hogy a parti összehozása és a voice chat kizárólag mobilon keresztül működik majd.

43.
FlexSteel
Nekem nincsenek barátaim. Soha nem is voltak. Rá vagyok kényszerülve az online multira. Emellett nincs okostelefonom. Minek. Ritkán netezek, nem vagyok fent fészbúkon sem. A Ninrtendo akkor most a szociális helyzetem miatt rákényszerít az okostelefon vásárlásra is? Ez ám a támogatottság.
42.
Csoki80
Egymás mellett ülve jobb játszani nem kell voice cset, jól nyakon lehet baszni a másikat, ha szerintünk "csal". Barátlista??? Nekem barátaim vannak inkább. Ez az egész online játék-lét nekem tartalmatlan...
41.
delphijos
#30: Egy újabb pár órás reg.... :D
39.
Skipper
#37: Itt egyedül te vergődsz egy rakás cikk alatt tipikus troll kommentekkel.:)
Hetek óta N-ről ontom a baromságot? Mit is?
38.
Azur
#35: Hát látod,neki teljesen helytálló egy másik akkor elavult géphez hasonlítani a switch teljesítményét.:D
37.
Azur
#29: Ne a levegőbe kapkodj,ha bizonyos dolgokhoz nem értesz.Lehet vissza menni és érvelni azokhoz a dolgokhoz,nem vergődni.Itt egyedül te vagy az akinek fingja nincs semmihez,már hetek óta ontod az n-ről alkotott baromságaid.
36.
Skipper
#35: Te kezdted összevetni csak szembesítettelek a bődületes sületlenségeiddel.
35.
kergabi83
#23: Azt hogy Nintendós vagyok-e, gondolom nem te döntöd el, hanem az elmúlt 27 év.
Látom nem volt szerencsed a WiiU-hoz, akkor és azóta sem, különben nem írnál ilyeneket.
Egyébkent gratula az összehasonlitáshoz, a WiiU-t 2011ben jelentették be. Azóta történt egysmás a játék/tech iparban.
34.
StevenSan
Jaj már...

Csinálnak egy mobil konzolt. Meg kell hozzá egy telefon is. Jó. Aztán ha játszani szeretnék vele, akkor meg a konzol töltőre, nehogy lemerüljön, meg a teló is, nehogy az is lemerüljön. Meg ugye egy headset, vagy mikrofon plusz fejhallgató és máris olyan mobil vagyok, hogy 20 km kábelbe vagyok beletekeredve...

Meg most telefon kell ahhoz, hogy egy fizetős online szolgáltatásban beszélni tudjak? Ezek nélkül is lehet a telefonon beszélni pasztmek XD.

Ezek olyan lökedék koncepciókat tudnak alkotni, hogy tényleg vicces.
33.
GeryGee
#32: Már megvan. Lassan de összeraktam a képet :)
31.
GeryGee
#29: Ezt nekem céloztad? Mert mellé ment. Épp ma, kb 10 perce regisztráltam :D
30.
GeryGee
#28: Én kíváncsi vagyok a Switch-re, bár nem leszek ott a rajtnál a vásárlók között, kivárok. De olvasom rendszeresen a napi konzol híreket, bele értve az összes piacon lévő gépet. Egyetlen egy téma, ahol mindig összegyűlik a krémje, az a Switch. És bár egyikhez sem kötődik a szívem igazán, mert mint említettem más érában legyeskedek ami nem PC, de ez már szembetűnő.

Erre a jelenségre még nem találtam választ, de remélem itt majd valaki megmondja a tutit, még akkor is ha egy reakció ami csípősebb már Trollkodásnak minősül :)
29.
Skipper
#28: A hülyeségről pedig a helyedben tengermélyen kussolnék a napokban elkövetett tv hdr témakörben nyomott szakértés illetve a DFoundry-ról alkotott ujfent magas értelmet sugárzó kommentjeid után.
Trollkodni persze könnyű minden témakörben ahhoz nem kell sok ész.:)
28.
Skipper
#24: Mondta bárki hogy nincs probléma?
Troll kommentekért sem kell a szomszédba menni.
27.
GeryGee
#22: A Nintendo Nálad biztos hogy többet tud. Ezen azt hiszem nem kell vitáznunk :D Az hogy Neked PS4-ed van, egészségedre, senkit sem érdekel túlzottan :) De ha megkérsz, elmondom az összes hátrányát a konzolodnak, és még a végén lehet el is sírod magad :D

A gép erejéről meg... Már találkoztam helyi "mérnökökkel" akik mindent tudtak a Switch gyengeségéről . Kérlek mesélj miért van a gépnek minden erejére szükség? Miből szűrted ezt le? Mégis milyen módosított Nvidia proc. fut a gépben aminek a komplett architektúráját volt módodban átolvasni? :D:D:D Úgy szeretem az ilyen kommenteket :D

Ja, és nem vagyok Nintendo fan, más érában mozgok :) És most jöhet az önérzetes ember reakciója, alázz szét :D
26.
GeryGee
Nem egészen értelek Titeket, egy két hozzászóló kivételével. Tételezzük fel, van egy PS4-es gépem otthon. Eszembe nem jutna azzal tölteni a szabadidőmet, hogy egy megjelenő konzol hátrányait kiemeljem, azon jót mulassak, majd tegyem az utalásaimat hogy mennyivel jobb NEKEM mert NEKEM PS vagy XBOX konzolom van. Ez egy tipikus begyepesedett gondolkodás.
Én azt mondom, lássuk mit fog produkálni egy év távlatában a gép. Az tény, hogy van benne sok jó gondolat, és szépen egybegyúrták a hordozható és az otthoni konzol jellemzőit. Az is tény, hogy sok fájó hiánya van, ami orvoslásra vár. Aki pedig teljesítményre vágyik válogathat a másik kettő típus közül. Nem egy embertől hallom, hogy megveszi második konzolnak, mert akárhogy csapja a hóna alá a PS4+VR+4ks tv cuccát, neki nem üzemel utcán... ki érti ezt.... :D

Bizonyára mindjárt én is elkezdem kapni az osztást, mert hát sok önérzetes ember van :D De jelzem, hibái mindegyiknek vannak, legyen az PS4, Xbox, vagy Nintendo.
25.
Azur
#23: "Jóval erősebb a Switch a Wiiu-nál."

A wiiu meg a super nintendonál........
24.
Azur
#23: Ezazz,hát nincs itt problem,a wiiu is így kezdte aztán mekkora siker lett már.

Azért hülyeségért neked sem kell a szomszédba menni.:D
23.
Skipper
#19: Hát persze.
Innováció? A wiiu-nál nem kevésbé, az meg hogy ezek kinek innovációk már más kérdés.
Felkészítettség? Ugyan így rajtolt a wiiu.
Erő? Jóval erősebb a Switch a Wiiu-nál.
Játékfelhozatal? Hasonlóan gyengén rajtolt a wiiu is.

De erre persze csak rá van írva hogy nintendo és te igazi nintendo-s vagy.:)

Mesélj még.
22.
delphijos
#15: Az mondjuk megint nem lep meg, hogy szerinted a még a voice chat hiánya is nem hogy gond, hanem DIREKT JÓ hogy nincs benne. De úgy fest a leírásból hogy a parti összehozása is kizárólag mobilon keresztül működik majd, Szóval akkor a Switch multija kizárólag olyan gyerekeknek készül akik random akarnak belecsöppeni egy játékba, és rühellik ha hozzájuk szólnak ( vagy a szüleik nem akarják ) Amúgy megsúgom, hogy sokszor engen sem érdekel mit beszélnek mások, és akkor NEM HALLGATOM , pedig PS4-en játszom. Ha a gyerek játszik, annak sem KELL hallgatnia..... De ha szükség van rá , akkor ott van kéznél. Ezért feleseleges ezt a feature-t mobilra költöztetni..... Amúgy nem lennék meglepve, hogy a gépnek játék közben minden erejére szükség van, és ezért van erre szükség. Ettől függetlenül tényleg minden tiszteletem a Tiéd hogy képes vagy még ezt is úgy beállítani hogy ez még erénye is a Switch-nek, sőt a Nintendo milyen innovatív hogy végre rájött hogy ezt így kell.....
21.
daenath
Johetne mar egy osszefoglalo cikk hogy mit nem tud/nem lesz a Switch(ben), mert hogy mit tud arra eleg volna 3 sornyi szoveg, az meg hirnek is rovid lenne!
20.
Futszi
#17: Rosszul gondolod.Napi szinten Gears of War ,Fifa,Battlefield,Gta,Siege.Nem azt mondom hogy ez mindenkinek jo de azt sem hogy senkinek es semmire nem jo. Mint te is beallitod. Pont arra jo amire szantak.Jatszani
19.
kergabi83
Nekem a Wii U anno elő volt rendelve, úgy hogy már a megjelenés napján nyomattuk.
A Switch a WiiU-hoz képest sem innovációban, sem felkészitettségben, sem funkciókban, erőben, játékfelhozatalban sincs sehol. Ráadásul a Wii U igazi Nintendo konzol volt, ízig-vérig.
Nekem mindig van egy olyan érzésem, hogy a Switch-re a Nintendo csak rá van írva.
Ez nem az, amire én vártam az N-től.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...