Szabadalmak árulkodnak a PlayStation VR jövőjéről

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 15.
  • Pletyka
Link másolása
A háttérben már gőzerővel zajlik a PlayStation VR továbbfejlesztése. A Sony új szabadalmai alapján egy, a Vive-éhoz hasonló követőrendszer és a vezeték nélküli működtetés is tervben lehet.

Akárcsak az Oculus Rift és a HTC Vive, a PlayStation VR is fejlődik tovább, igaz, a Sony még nem jelentett be semmi konkrétat a témában, az újdonságokról a cég szabadalmai árulkodnak. Persze ahogy az a szabadalmaknál lenni szokott, korántsem biztos, hogy meg is valósulnak, ugyanakkor azok két olyan alapvető területet céloznak, amivel a jövőben biztosan foglalkozni fog a cég.

Az egyik a jobb helyzetfelismerés. A PlayStation VR esetében a PlayStation Camerát és a VR-szemüveg fényeit használja a rendszer a követéshez, ez azonban viszonylag pontatlan és csak korlátozott mozgási lehetőséget biztosít a felhasználónak. Az ellenpélda a HTC Vive-féle Lighthouse, ahol a két bázisállomás fénysugarak kibocsátásával szkenneli a játékos helyzetét - az egyik szabadalom szerint a Sony is egy hasonló megoldáson gondolkodik jelenleg.

A másik szabadalom alapján a PlayStation VR vezeték nélküli üzemeltetése is tervben van. Ez is egy olyan fejlesztés, amely az összes VR-ral foglakozó céget foglalkoztatja, meglepő lenne, ha éppen a nappaliba szánt PlayStation VR-ból maradna ki.

7.
7.
kergabi83
#6: Kell is a fejlődés!
Remélem lassan jönnek a 220 fokos látószögü fejesek, na ott lesz majd álleejtés! :D
Ami a Sony-t illeti, nem rossz a Psvr, de most ideje megmutatniuk hogy komolyan is gondolták a dolgot. Idén minimum 10 ütős címet nem ártana csatasorba állítaniuk. Kell egy visszaigazolás a vásárlók és a fejlesztők felé eggyaránt, hogy nem csak bohóckodásról van szó.
Az AR az tényleg komoly, de az már nem játék! (mármint messze komolyabb mint a videójátékok világa)
6.
6.
dareal
Tetszik a VR rendszerek fejlődése, némely VR játék, vagy támogatással rendelkező játék (project cars, elite dangerous, gta5) igen jó élményt nyújt.
amire nagyon kíváncsi vagyok, az az úgymond következő lépcső, a tényleg jó augmented reality, azaz AR. A microsoft nagyon jól halad a hololens-el, ha minden igaz, jövőre már vásárolható más gyártó (lg, samsung, dell, hp, sony stb) által gyártott (licenszelt) hololens-es termék. na az tényleg nagyon durva :)
5.
5.
Gykrizsi
Hogy lehet valaki ilyen élettelenen, hogy újra és újra regisztrál ide, hogy aztán kidobják.
3.
3.
Yanez
Remélem majd akkor jön a PS5 bundle egy továbbfejlesztett vr-al egybecsomagolva!
1.
1.
dcba
Egy Resident Evil-re annyira jo lenne kolcsonozni egy ilyen VR-t. Boltban szarul lettem tole, de ott meleg volt meg nagykabatban voltam es allva jatszottam, lehet otthon nyugiban jobban viselnem es azert egy Resi allat lehet ilyen kutyuben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...