HWSW: Törölte a HoloLens utódját a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 20.
  • Gyászhír
Link másolása
Valós veszély, hogy 2019-re teljesen lendületét veszíti a HoloLens-projekt. Márpedig csak ekkor jöhet a hardveres frissítés és a megfizethetőbb kiadás, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Több mint két éve jelentette be a HoloLenset a Microsoft, a friss hírek szerint pedig további két év, amíg frissítést kap a termék. A Thurrot.com információi szerint ugyanis az eredeti terméktervben szereplő második generációs HoloLenset törölte a Microsoft, helyette a csapat a harmadik generáció fejlesztésére koncentrál majd. Az augmented reality (AR) területet tehát nem hagyja el a Microsoft, de az áttörésre és a várhatóan már tömegtermelésbe álló eszközre még éveket kell várni.

Az eredeti termékterv érdemben nem változott, csupán a második lépcsőt törölte a cég. Eszerint az első, fejlesztői verziót később követte volna egy továbbfejlesztett második kiadás, amely kisebb, könnyebb, gyorsabb hardvert kapott volna és várhatóan olcsóbb is lenne. Azonban a harmadik verzió a generációváltás, amely jelentős újdonságot hoz és lényegesen jobb felhasználói élményt biztosít. A döntés értelmében a köztes lépcső nem bizonyult elegendő ugrásnak, így a cég úgy döntött, hogy rögtön a harmadikkal folytatja a fejlesztést, a javított verziót pedig nem dobja piacra.

Ebből óriási galiba is lehet - a további részletekért irány a HWSW!

7.
7.
dareal
#6: sok mindent kiválthat. bár amit nem tudok, hogy ez a szemre tekintve mennyire káros, huzamosabb ideig, leginkább a szem fókuszálását figyelembe véve. de akár még a televíziót is kiválthatja, egyszer.
6.
6.
Gykrizsi
#5: Szerintem ez pont nem az a termék, amivel elszórakozol egy ideig (VR-vel ellentétben), mert ennek (kompaktabb méretben, sokkal-sokkal később) van létalapja a mindennapjainkban. Persze ez még nagyon távoli, de ez nem csupán egy apró gamer közösséget céloz meg, hanem mindenkit a világon. Ha megoldható lesz a technológia, ez szerintem akár az okostelefonokat is lecserélheti.
5.
5.
GAMEROD
Elhiszem hogy nagy élmény lehet, viszont minden csoda három napig tart. Nem hinném hogy huzamosabb ideig el tud vele szórakozni az ember. Na meg ahogy elnézem elég minimalistán berendezett nappaliban lehet valami élvezeti értéke, nem egy zsúfolt szobában.
4.
4.
ADMlN
#3: Volt szerencsém kipróbálni egyet, és hatalmas élmény. Én már látom a jövőt, ahol nem lesznek az íróasztalomon monitorok, hanem csak felveszek egy ilyet, és az alkalmazásaim kis ablakokként fognak lebegni az íróasztal fölött.
Notebookra se lesz szükség, csak mindig magammal viszek egy bluetooth klaviatúrát, és azt kicsapva bárhol bármikor dolgozhatok 3db 26"-os "monitoron".
De jelenlegi formájában semmiképp nem ér 3000 dodót. Majd egy továbbfejlesztett változat 1000 dolcsiért, na az lesz a nagy durranás.
3.
3.
delphijos
Mondjuk borzasztóan ízgalmas és érdekes projekt ez de szeritem ez ma még nagyon drága és szinte túlzottan előremutató ahhoz hogy ne csak egy techdemo-nak fogja föl az ember. Amíg nem lehet eladni addíg csak viszi a pénzt. De nagyon remélem azért nem fogják kukázni a projektet.
2.
2.
Gykrizsi
Elég hatásvadász cím:(
1.
1.
leviske
És mikor piacra kerül a 3. azt a márkanevet kapja, hogy HoloLens One? :D

Amúgy ebben semmi különös nincs. Szerintem sok cég van vele úgy, hogy a bizonytalan fejlesztéseket inkább kiveszik/megtartják a függöny mögött. Ráadásul 2019-re a gyártástechnológia is fejlettebb lesz, komolyabb hardverrel tud majd az eszköz operálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...