Horizon: Zero Dawn - nyolcmillió eladott példány?

  • Írta: Shifty
  • 2017. február 23.
  • Biznisz
Link másolása
A SuperData elemzője szerint hatalmas karrier áll az Európában március elsején megjelenő Horizon: Zero Dawn előtt. A játékból a teljes életciklusa alatt akár több mint 8 millió példányt is eladhat majd a Sony.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Sonynak nem kell sokáig nélkülöznie Nathan Drake nyugalmazása után, a Killzone-sorozatot is jegyző Guerilla Games legújabb játéka, a Horizon: Zero Dawn ugyanis a pozitív kritikák mellett valószínűleg a kasszáknál is jól fog teljesíteni. A SuperData legújabb becslése szerint a játék simán elérheti majd az Uncharted 4 és a Metal Gear Solid V teljesítményét.

Az elemzőcég szerint az év végéig jó eséllyel 6 millió példányt sikerül eladni a játékból, míg a teljes eladási számok valahol a 8 millió környékén állhatnak majd meg, amivel tulajdonképpen a már említett Uncharted-sorozattal és a Metal Gear Solid-játékokkal kerül egy ligába a Horizon: Zero Dawn.

A SuperData CEO-ja, Joost van Dreunen egyébként úgy véli, a pozitív kritikák is nagyot lendítenek majd az eladásokon, illetve azt is hozzátette, hogy a Sony számára a lehető legjobb pillanatban debütál a nyílt világú kaland, hiszen a PlayStation 4 eladásai az elmúlt időszakban folyamatosan lassultak, egy exkluzív cím viszont ismét felpörgetheti a hardver eladási mutatóit. Ez pedig jó eséllyel azt eredményezi majd, hogy a PlayStation 4 (54 millió eladott gép) és az Xbox One (körülbelül 26 millió eladott konzol) között eddig is szélesre nyílt olló valószínűleg még szélesebb lesz.

A Horizon: Zero Dawn március 1-jén jelenik meg, kizárólag PlayStation 4-re.

35.
35.
Zoli0507
#34: Tudom Yanez làttam az összes trailer-t ès gameplay-t. Nekem akkor is abszurd, mèg ha emberi kèz àltal kreàlt dinòkròl is van szò, most komolyan. Az "èlethez" szüksèges lètfontossàgù "szervek" vannak pont szabadon hagyva? Kitève minden környezeti veszèlynek is?
De mindegy ezen ne agonizàljunk elvègre egy kicseszett jatèkròl van szò. Kàr egymàst "győzködni" ùgy hogy mèg egyikünk se jàtszott vele. Aztàn lehet èn leszek az egyik aki annyira "istenìteni" fogja.... ki tudja??
34.
34.
Yanez
#33: Gondolom nem nagyon néztél gameplay-t a játékról, mert akkor tudnád, hogy nem közönséges, hanem speckó nyilakat kell használnunk, és nem egyenesen a fémbe lőni. Nézz utána!
33.
33.
Zoli0507
#32: Fèlre èrted. Èn szeretem ha van egy jàtèkban "termèszet feletti"(nem minden esetben). A mosolygòs ez; :D csak azèrt volt mert olvastam a bloggodat amit ìrtàl a Witcher-ről.

Egyèbkènt nekem viszont ìgy jobban felkeltette az èrdeklődèsem. Èn ugye azon voltam "kiakadva" a dinò robotokat leszàmìtva hogy egy emberi lèny egy ìjjal hogy a fa...ba kèpes acèlba, fèmbe vagy akàrmilyen nemesfèm ötvözetbe nyilat lőni. Aki lőtt màr az szerintem tudja milyen erő kell hozzà.
Ìgy viszont HA a csajos szert tesz "termèszetfeletti kèpessègekre màr màs a helyzet
32.
32.
Yanez
#31: Kösz, hogy szóltál! Neked vicces, de ha olyan rpg "kraftolás" van benne, mint a W3-ban, akkor a téma ellenére (ami rohadtul érdekel), számomra felejtős.
31.
31.
Zoli0507
PÀR PERCE FELKERÜLT TRAILER!!!!!
https://m.youtube.com/watch?v=9HTHnPqF3To

Yanez!! Helyedben vàrnèk a vàsàrlàssal,..... nagyon valòszìnű hogy sàmànok ès ennek következmènyekènt varàzslatok is lesznek benne :D
30.
30.
Zoli0507
#29: Igaz! Plusz a Division (èn hülye àllatja)- az is tavalyi? Vagy mèg azelőtti, december? Màr meg nem mondom pedig àtkozom -azt nem tudom- napot mert hogy elsőnapos vètel volt aztàn pofàra esès
28.
28.
Zoli0507
#27: Neeem, nem szenvedèlyem azèrt ne essünk tùlzàsba XD. Az igazsàghoz hozzàtartozik az is hogy tavaly nem igazàn jelent meg olyan jàtèk ami "nekem valò".
Tavaly; Uncharted, Rise of the Tomb Raider, F12016..... màst nem is vettem ha jòl emlèkszem abbòl ami tavaly megjelent. Idei màr mas tèszta, sok jàtèkot vàrok idèn.
27.
27.
Yanez
#26: Wow! No akkor barátom, további kellemes időtöltést a W3-hoz! Nem semmi a szenvedélyed amúgy! :)
26.
26.
Zoli0507
#25: Velem erről szubjektìvan sajnos nem tudsz beszèlgetni mert a W3-al elfogult vagyok?! Tegnap előtt fejeztem be harmadjàra a kèt dlc-vel 224òra volt (elsőre a kèt dlc-t is beleszàmolva 172òra volt). XD szerintem ezzel mindent elmondtam. Szàmomra ez a jàtèk feltörölte az egèsz jàtèkiparral a padlòt.
Ùjra neki fogok àllni, jelenleg èppen telepìtès alatt van.
Muszàj voltam letörölni (ps4) mert utoljàra sok lett a bugg, illetve egy mellèk küldetèst nem tudtam megcsinàlni mert szinte azonnal meghaltam mindig. 11-es szint szüksèges, 24-es voltam akkor is egy csapàsbòl megpurcantam.
Ha az ùjratelepìtès sem segìt akkor szerintem a lemez "sèrülhetett". Vègülis majdnem màsfèl èves ès kb 500òràt pörgött. Jobb ötletem nincs mert màs jàtèkoknàl nem tapasztalok ilyet. A Bloodborne-nàl sem pedig az is több 100òra
25.
25.
Yanez
#24: XD Pont ezért beszéltem az egyéni élményekről. Az ember saját ízlésvilága lehet teljesen más, így nem feltétlenül lesz jó valakinek az, ami a többségnek igen. Vagy ellenkezőleg. Persze emiatt nem kell elfogultnak sem lenni! Összességben én is azt mondom, hogy a W3 megérdemelten lett a történelem egyik legjobbja! Csak ugye számomra egy 10 db puzzle kirakása is nagyobb élményt nyújt. :)
24.
24.
Zoli0507
#23: Ezen besìrtam XD. Elnèzèst nem bàntàsbòl vagy sèrtèsből.
Vizuàlis tìpus vagyok szòval bevillant egy kèp amiben; The Witcher 3 VS Jetpack Joyride veszik gorcső alà egy összehasonlìtò videòban ès az utòbbit hozzàk ki győztesnek. XDXDXD Bullshit XD

Mindenki azzal jàtszik amivel akar, eltèrőek az izlèsek ès "elvàràsok" szòval nehogy magadra vedd de ezen rohadt jòt nevettem
17.
17.
dcba
#15: Szerencsere keves dolog szokott olyan szintu omlengest kihozni az emberekbol mint az UC es Jennifer Lawrence, igy azert sokmindenrol nem maradok le.

Eddig eletemben 2 jatekot hagytam ki puszta hype gyuloletbol, az az UC es a Mass Effect. Ettol a kettotol a vilagbol ki tudok menekulni, annyira utalom oket, mert allandoan megy rola az omlenges (kene mostmar erre a szora keresnem valami szinonimat).

Tudom, hogy most sok embernel kiverem ezzel a biztositekot, h a csodas Mass Effectet es a megistenibb UC-t kihagyom szimpla hulyesegbol, de oszinten kinek nincsenek hulyesegei?
10.
10.
dcba
#9: Hat sajnos negativan valoban konnyu engem befolyasolni, mivel sokszor szivtam mar meg, igy hamar kepes vagyok utalni valamit. Majd egyszer kijatszom az UC-t, amikor mar valoban lecseng ez az imadat es vegre nem a csapbol is az fog folyni, h ez az isten.

9.
9.
Yanez
#2: Wow. Én mindössze csak egyetlen ilyen befolyásolható embert ismerek, de azért ő rá sem hat ennyire a hájp meg hasonlók. Teljesen mindegy, hogy negatívan vagy pozitívan. Azt ajánlom, hogy mindent a saját tapasztalatodra bízz! Én is így teszek, és hidd el, sok jó játékról lemaradtam volna, ha másképp vélekedem!
6.
6.
Firsttime
#2: Én is hitetlen voltam az uncharteddel kapcsolatban. De nyugodtan hidd el, hogy annak a játéknak a negyedik része közel tökéletes. Minden szinten. És miközben játszol vele és azt hitted már hallottál jó párbeszédet benne, láttad már a szép grafikát, átéltel erzelemdus jelenetet, akkor a játék még pofanver és képes még ratenni egy lapáttal. És mindezt többször. Sokmindennel játszottam már. Tudtam mire képes a ps4. De ezt még én se hittem volna.
4.
4.
KopyAti
3.
3.
KopyAti
#2: Akkor játszol vele kedvtelenül! :p
2.
2.
dcba
#1: Nem hiszem, sztem errol is mindenki nyalatcsorgatva fog omlengeni, h micsoda csoda lett, majd Seggeszki vegre nem csak az UC-t tudja vegre felhozni egyedul, h micsoda csodajatekokat jatszik o psen a 2 elite controllerjevel.

Komolyan nehany jateknal ez a tomenytelen hype egyszeruen elveszi a kedvem az egesztol. Az unchartedet is keptelen vagyok elkezdeni mert undorodom tole amiert allandoan megy az omlenges rola, pegid biztos jo jatek, de egyszeruen utalom amikor foloslegesen ajnaroznak vmit vagy vkit.

Ott volt ez a Jennifer Lawrence is, eskuszom tokre bejott a csaj meg nem volt vele semmi bajom, de miota a csapbol is o folyik es allandoan mindenki arrol omleng, h micsoda csoda Jennifer, azota inkabb kihagyom azt a filmet amiben benne van, mert mar ra sem birok nezni erre a nore.

Vhogy ram ellentetesen hat a hype, itt a Resident Evil ami azert relative csendben ostromolja az egeket es mivel nincs minden tele vele, kepes voltam totalisan odalenni a jatekert.
1.
1.
user101
Aztán nehogy nagy pofára esés legyen belőle... :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...