GDC 2017: Az LG hozza az új SteamVR-szemüveget

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Kezdetét vette az év első fontosabb videojátékos eseménye, a Game Developers Conference. Már a konferencia elejére jutott egy-két nagy bejelentés: kiderült például, hogy az LG hozza a következő SteamVR-szemüveget.

A Valve bejelentése szerint az LG új VR-szemüvege a SteamVR technológiájára épít, és a prototípusát már a héten kiállítják a GDC-n. Valószínűleg akkor tudjuk meg az első konkrétumokat is, a cég ugyanis egyelőre csak annyit árult el, hogy az LG szemüvege PC-vel használható, továbbra is vezetéket használ, ugyanakkor következő generációs élményt ígér.

Habár a HTC Vive az első SteamVR-t használó kiegészítő, ahogy arra lehetett számítani, a Valve nem szerette volna egyetlen gyártóhoz kötni a platformját. A fejlesztőcég tavaly augusztusban jelentette be, hogy ingyenesen licencelhetővé teszi a technológiáját, egy héttel ezelőtt pedig annak a tanfolyamnak is elengedte a 3 ezer dolláros díját, amit kötelező végigülni azoknak, akik a SteamVR-ral szeretnének dolgozni. Persze a kurzuson továbbra is részt lehet venni személyesen, de online díjmentesen is megnézhető angol vagy kínai nyelven.

A Valve szerint már ötszázan licencelték tőle a korábban Lighthouse-nak nevezett mozgásérzékelős technológiát is magába foglaló SteamVR-t. A rendszer fícsörpalettája hamarosan tovább bővülhet: a cég bejelentette, hogy elkezdtek kísérletezni a SensoMotoric Instruments szemkövetőmegoldásával.

Indul a kiegészítőáradat

Természetesen a HTC Vive pályafutása sem ér véget. Ahogy arról beszámoltunk, a HTC több kiegészítőt is bejelentett a szemüvegéhez a CES-en, ezek közül kettő pedig már a közeljövőben elérhetővé válik.

Az egyik a Vive Tracker, amely lehetővé teszi, hogy különböző tárgyakat vigyünk be a virtuális valóságba. A HTC szerint rendkívül népszerű a kiegészítő, az első ezer fejlesztő 2300 alkalmazást készített már hozzá, ezek pedig többnyire nem játékok, hanem például egészségügyi és vállalati applikációk. Persze a játékokban is jó hasznát vesszük majd, a HTC kirakatcsapata, a CloudGate Studio például a játékosokra erősíti a Trackereket, így azok mozgását teljes mértékben leköveti a rendszer.

A Vive Trackert először a fejlesztők kaparinthatják meg, ők azonban már március 27-én, 100 dolláros áron. A végfelhasználók később juthatnak hozzá.

Ennyibe kerül majd a Vive Deluxe Audio Strap is, amellyel a HTC a beépített fejhallgató hiányát szeretné pótolni. Ez a kiegészítő júniusban kerül boltokba, illetve a Vive Business Editionnek már alapból a része lesz.

A HTC egyébként a jövőben Észak-Amerikában és Kínában is kínál kamatmentes részletfizetési opciót a Vive-ra - a cég láthatóan mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb emberhez jusson el a kiegészítője.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...