E3 2016: 1200 dolláros üzleti kiadást kap a HTC Vive

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 9.
  • Hardver
Link másolása
Habár a HTC Vive így is a piac legdrágább VR-szemüvege, a gyártó bemutatta az eszköz üzleti piacra szánt kiadását, amely 1200 dollárt kóstál majd. Elsősorban a plusz szolgáltatásokat fizettetik meg, a hardver azonos.

A HTC bemutatta a Vive Business Editiont, amely a VR-szemüveg üzleti piacra szánt kiadása. A legfőbb érdekessége, hogy nem 800 dollárba kerül, mint a kistestvére, hanem 1200-ba.

Az árkülönbséget a különböző járulékos szolgáltatások indokolják a gyártó szerint - hardver és felszereltség tekintetében semmit nem változik a szemüveg. Az üzleti kiadáshoz 12 hónap garancia, dedikált támogatás és kereskedelmi licenc tartozik, a Business Edition esetében ráadásul nincs megkötés, annyit vásárolunk belőle, amennyit szeretnénk.

Mezei játékosként egyetlen szemüveget rendelhetünk csak, de azt még nem tudni, hogy ez a korlátozás meddig él. A HTC éppen a napokban jelentette be, hogy most már 2-3 munkanapon belül le tudnak szállítani minden egyes Vive-ot, ergo az ellátási lánccal nincsenek problémák.

További VR-hírek következnek...

Az E3 kapcsán megsűrűsödtek a VR-ral kapcsolatos bejelentések, találgatások, az egyszerűség kedvéért ezekről egy csokorban, alább emlékezünk meg:

  • Szeptemberben tartják az idei Call of Duty XP eseményt, ahol valamilyen "PlayStation VR-exkluzív élményt" is bemutatnak majd. Hogy mi lehet az pontosan, még nem derült ki.
  • Gyönyörű PlayStation VR-játékon dolgozik az egykori Free Radical- és Crytek-munkatársakból álló Penny Black Studios. A How We Soarban (videó) egy főnixmadárral repkedhetünk egy meseszerű világban.
  • Készül a Fruit Ninja VR-változata (videó), a játék a klasszikus játékmódokat vonultatja fel, de PvP-módot is terveznek hozzá. Valószínűleg a kontrollerek miatt, de elsőként a Vive-ot veszi be júniusban, később pedig Oculus Rift-, Google Daydream- és PlayStation VR-kiadás is várható belőle.
  • Trailerrel mutatkozott be a Harmonix-féle Music VR harmadik játékmódja, a Dance. Ebben különböző figurákat táncoltathatunk majd. A játék októberben jön, és a PlayStation VR-ra készül.
7.
7.
delphijos
Mondjuk az elég gáz ha a "sima" kiadáshoz nem ját 12 hónap garancia.....
4.
4.
hedzsooo
Persze, h dragabb mint a tobbi, hiszen annyival jobb is. Ev vegere be is szerzek en is 1et. :)
1.
1.
Angelwing
Milliárdosok lehetnének ha féláron adnák. De ennyiért nem lesz népszerű termék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...